reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny:)

Witam się po wizycie, wszystko ok, szyjka trzyma, ale nadal leżymy:) za dwa tygodnie mamy zdecydować, czy będę miała podane sterydy. Tylko brzuszek u młodej wyszedł mi mniejszy. Zawsze pokrywało się to z tc, a teraz mi wyszedł brzuszek na 26 tc 2 d. A jak u Was z wymiarami dzidzi? Pokrywają się czy różnie. Gin mówił że jest ok, ale wiecie...

Ja się śmieję, że po tych miesiącach leżenia, to mąż się będzie dzidzią i domem zajmował, bo ja się tak rozleniwię;)

Mitaginka, mam nadzieję, że Twoja koleżanka i jej dzidzia dojdą do siebie. Właśnie tego się bałam, po pierwszej ciąży, że znowu trafię na kogoś kto oleje jakieś objawy. Denerwuje mnie, że lekarze czasami tak bardzo olewają, a potem my ponosimy konsekwencje.

Auralka, ja Ciebie też nie widzę leżącej;)

reklama
Dzastina super gratuluję udanej wizyty, dobrze,ze szyjka trzyma !
Jeżeli chodzi o wymiary to ja nie pytam o te szczegóły, lekarz mierzy i mówi ok ja nie wnikam,nie ma wydruków. Może zainteresuje sie następnym razem. Ale to nie ma co sie stresowac te wymiary bywają różne z tego co wiem

DZasTina, super że szyjka nie robi niespodzianek :-) co do pomiarów to u mnie jest tak samo. Brzuszek z dwa tygodnie mniejszy niż główka. Ale pamiętam że Martynka miała podobnie, wiec póki co ja nie będę się tym przejmować ;-)

Dzastina najważniejsze, że masz dobre newsy z wizyty :-) a pojedynczymi wymiarami nie ma co się przejmować nawet jeżeli odchylają się o 2 tygodnie ;-)dzieci nie rosną według średniej statystycznej i trzeba takie drobne odchylenia ignorować :tak: moja młoda też ma dysproporcje między poszczególonymi wymiarami i np. główka i brzuszek miała wczoraj na 32 tc + coś, a kość udową na 30 tc +6 ;-) i jak oglądałam wyniki młodego to też miał takie rozjazdy ;-)

Znowu siedzę z młodym u dentysty tym razem ;-) szczerze to już jestem zmęczona ze jestem ostatnio sama ze wszystkim i wciąż biegam sama żeby wszystko załatwić... brzuch mnie boli i spina się co chwila normalnie wrrrrr

Auralka - ciągle gdzieś biegasz kochana... ja wiem,ze nic nie wiem o jednoczesnym wychowywaniu dziecka i byciu w ciazy, ale postaraj się więcej wypoczywać choć to pewnie trudne...
;-)

AUralka, kiedy Twój mężczyzna wraca? Trzeba go zdyscyplinowac ;-)

Ja wysłałam mojego do empiku po Optymizmu można się nauczyć ;-) trzeba jakoś tą swoją psychikę przeprogramowac ;-)

dzięki dziewczyny :-)

na szczęście chłopie jest już w pendolino do warszawy :-p ale żeby mi było miło i przyjemnie (czyli żeby jeszcze mnie dobić...) kurier z kocią karmą przyjechał akurat jak byliśmy u tego dentysty... i przywiezie ją dopiero w poniedziałek, a ja dla kota nie mam nic absolutnie nic (ani saszetki, ani suchej karmy)...
Ostatnie 3 dni to jakiś nieustający rollercoster i już mi para uszami idzie...

Mitaginka oooo i to jest mega pomysł z tą książką :-)

Jup niestety takie są uroki posiadania więcej niż jednej sztuki ;-) wkrótce się przekonasz ;-) jak np. jedno dziecko choruje a lekarz ci mówi żeby odseparować dzieci od siebie (w jednym domu/mieszkaniu ciekawe jak ;-)) a z pozytywnych wieści jutro zmieniasz licznik na 3 z przodu :-D

Ostatnia edycja:
Mitaginka to jak juz się nauczysz optymizmu to daj znać to tez zakupie podręcznik do nauki ;-)

Auralka no 3 z przodu to juz jest coś ;-)
Szkoda,ze aplikacja w tel.jakos inaczej mi liczy i dopiero w niedzielę mi zalicza tydzień ;-)

reklama
Do góry