reklama

Bolcio - 30/31 tc - 1380/1240 g

MamoBolcia waga sie nie przejmuj moj Kacper przez kilka dni nic nie przybral juz sie martwilam a ktoregos dnia przyszlam i wazyl o 100gram wiecej wiec z naszymi maluchami to roznie a przeciez waza czasmai z kupka czasami bez i stad te dzienne roznice albo braki. Czasami brak przyrostu moze swiadczyc o jakiejs infekcji jak mowilas ze maly mial ropiejace oczka i jakas infekcje to moze stad ten chwilowy zastoj wagi ale pozniej jak przyjdziesz napewno odrobi swoje.
No a zniana sali sie nie przejmuj to krok blizej do domu lekarze pochopnie by nie przeniesli go musza miec pewnosc ze Bolcio swietnie sobie da rade, wiec ty tez ja miej i glowa do gory. ja tez sie martwilam ze bedzie tam luzacko traktowany ale pielegniarki tak samo uwazaly.A co do bakterii to nie da sie uchronic wiem cos o tym moj kacper byl caly czas na antybiotykach musisz wierzyc ze maly sobie da rade jest juz duzy i silny wiec nie bedzie zle powinien sobie poradzic. A co do mleka to u nas nie ma banku mleka i nie pasteryzuja wiec nie wiem jak to wyglada ale w takim razie to moze i faktycznie lepsze dla malucha mleko takie niz mieszanka.

reklama
MamoBolcia ty sie tak nie stresuj tylko wszytko przyjmuj z lekka rezerwa ja wiem ze to ciezko ale tez wiem co mowie bo bedzie tobie ciazko z emocjami od zamartwiania i przerazenia do szczescia i radosci. Ja sie pozniej nauczylam ze wchodzac na oddzial musze byc na wszytko gotowa i nie nastawiac sie jakos specjalnie a radosc sama przyjdzie jak bedzie dobrze,takze mamuska glowa do gory i nie zamartwiac sie Bolcio widac ze grzecznie pnie sie do gory i juz jutro bedziecie sie pierwszy raz cycowac chyba?? jeszcze 0,5kg i do domu:)
I pamietaj przestoje w wadze to cos normalnego ja co piatek (w pt sie maly urodzil) i co tydzien spisywalam jego wage zeby wiedziec czy w ciagu tygodnia przytyl i tak najlepeij patrzec bo te codzienniowki moga w depresje wpedzic.
Moj Kacper po spadku mial 800gram w 2 tyg-130gram do przodu
w 3 tyg 130gram
w4 tyg 180gram
w 5 160gr
6 140gr
7 - schudl 80gr
8 -od schudniecia odbil 90gr
9 tylko 50gr
10tygodniu az 220gram
11 tyg az 255 gr
sama widzisz ze roznie to bywalo i to sa dane co tygodniowe zobaczysz ze czym blizej domu tym maly bedzie jadl wiecej i wiecej tyl :D

Mamo Bolcia- jak czytam twoje wpisy to tak jak bym samą siebie widziała. Panikuje tak samo. I choć moja córka ma skończone 2latka to wcale mi to nie minęło. Ale czy my nie mamy do tego prawa? W końcu to MY jesteśmy mamami

Drogie dzielne Mamusie :)

nie odzywalam sie bo okazalo sie ze zostalo mi troszke lozyska cholera ( doslownie kawaleczek 10 x 6 mm )
i musieli to usunac. Wczoraj jak sie o tym dowiedzialam to tylko rece mi opadly...
Na szczescie zabieg mialam o 10 a juz o 16 poszlam do Bolcia ( ten sam szpital dzieki bogu )
Zabieg mialam w narkozie wiec znowu 24 h nie moge karmic, mleka juz prawie nei ma jednak wierze, ze jak od jutra zaczne
przystawiac Bola to ruszy. No i jestem znowu krwawiaca, obolala, pokaleczona ale co tam!
jestesmy wlasnie po tel do szpitala i myszka przybrala 35 g, waga na dzis 1550 g,
z nowosci wciaga 15 ml przez butle!!! + 20 ml jeszcze przez sonde ale juz blizej niz dalej do uwolnienia sie od wszelkich
rurek :) Bolo tez jest swiezo po badaniu krwi, wszsytko dobrze wiec mi spadl stres ( chociaz pewnie to starczy do jutra :)))
Poki co dziekuje bogu i modle sie, zeby juz nic sie z nasza rodzinka nie dzialo.

Wiolunia, Kati, Aurelia wielkie usciski - kazdy taki wpis dziala jak lewarek na moje serce :) dziekuje.

Ostatnia edycja:
No proszę jak Bolcio świeynie sobie radzi, oby tak dalej :-)
A z tym łożyskiem to masz rację-ręce opadają. Dobrze, że to wogóle ktoś zauważył! A właśnie, jak doszłaś do tego, że coś nie tak? Bolało Cie coś, czy byłas na rutynowej kontroli?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry