reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle brzucha w ciąży

Bysiek

Zaciekawiona BB
Witam. Jestem w 20 tygodniu ciąży. Aktualnie męczy mnie taki piekacy bol macicy. Trochę menstruacyjny, ale o wiele wiele lżejszy. Czasem też kłucie po jednej lub po drugiej stronie (ale już wiem, że to normalne). Bylam na wizycie tydzień temu. Zastanawiam się, czy któraś z was też tak miała i czy powinnam skontaktowac sie z lekarzem? Jestem po jednym poronieniu i każdy objaw mnie stresuje. Boję się, że czas kiedy powinniśmy się cieszyć dzidziusiem nas ominie, a tak długo na to czekaliśmy

reklama
Hej ! Ja jestem prawie w 12 tygodniu i mam to samo . Ciągnie mnie podbrzusze, a czasami czuję kłucie z jednej strony . Pytałam dwa razy lekarza i mówi , że to normalne . Macica się rozciąga . :)

Hej ! Ja jestem prawie w 12 tygodniu i mam to samo . Ciągnie mnie podbrzusze, a czasami czuję kłucie z jednej strony . Pytałam dwa razy lekarza i mówi , że to normalne . Macica się rozciąga . :)
Oki, dziękuję za odpowiedź. To ja chyba te pierwsze tygodnie przeżyłam spokojniej. Te kłucia mnie nie martwią bo o nie również pytałam lekarza tylko taki piekący ból jak na okres :)

Oki, dziękuję za odpowiedź. To ja chyba te pierwsze tygodnie przeżyłam spokojniej. Te kłucia mnie nie martwią bo o nie również pytałam lekarza tylko taki piekący ból jak na okres :)
Takie bóle też mam , często wieczorem . :) Ale są lżejsze niż na okres .

Sprawdź w necie, czy to nie skurcze Braxtona-Hicksa, one mogą występować po 20 TC i są zupełnie normalne. :) Nie wiem, co dokładnie czujesz, więc najlepiej porównać w google.
Dodatkowo powiem, że no taki ból generalnie może być też normalny. Macicą się rozciąga to raz. A dwa, wszystko w środku się przesuwa, jest inaczej ściśnięte, a już jelita to w ogóle mają przewalone... ;) Czasem tego typu ból tak naprawdę pochodzi z jelit. 😅

Sprawdź w necie, czy to nie skurcze Braxtona-Hicksa, one mogą występować po 20 TC i są zupełnie normalne. :) Nie wiem, co dokładnie czujesz, więc najlepiej porównać w google.
Dodatkowo powiem, że no taki ból generalnie może być też normalny. Macicą się rozciąga to raz. A dwa, wszystko w środku się przesuwa, jest inaczej ściśnięte, a już jelita to w ogóle mają przewalone... ;) Czasem tego typu ból tak naprawdę pochodzi z jelit. 😅
Właśnie czytałam i można je czuc jak lekkie bóle menstruacyjne :) bol przechodzi, w nocy nie budzi. Myślę, że jakby to było coś poważnego to by raczej nie ustępował tylko się nasilał. Ale w razie czego skontaktuje się z moją lekarka. Przewalone w 1 ciazy bo nie wiadomo co normalne, a co nie. Jelita to już w ogóle czasem tak bolą, że aż trzeba sobie usiąść 😅 dziękuję Ci za odpowiedź :)

reklama
Właśnie czytałam i można je czuc jak lekkie bóle menstruacyjne :) bol przechodzi, w nocy nie budzi. Myślę, że jakby to było coś poważnego to by raczej nie ustępował tylko się nasilał. Ale w razie czego skontaktuje się z moją lekarka. Przewalone w 1 ciazy bo nie wiadomo co normalne, a co nie. Jelita to już w ogóle czasem tak bolą, że aż trzeba sobie usiąść 😅 dziękuję Ci za odpowiedź :)
Wiesz co, to jak najbardziej może być normalne, ale tak czy siak ja bym sprawdziła, czy nie skraca się szyjka. I posiew moczu, bo zakażenie też może dawać takie objawy. Lepiej sprawdzić raz za dużo niż raz za mało.

Do góry