Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oj bardzo wysoka ,nie dobrze, a czy we wcześniejszych ciazach badalas? Może właśnie to było powodem ? Ja tez 2 razy poronilam, za 3 się udało, więc trzymam kciuki aby u Ciebie było tak samo !Jestem w szpitalu dali luteinę dopochwowo , etylok?? ( tarczyca 5,3) i zastrzyki
Bez przesady to wysokie tsh ale nie bardzo wysokie. Bardzo wysokie to np ja miałam na początku ciąży bo 10,9 a syn urodzony po terminie i wszystko ok.Oj bardzo wysoka ,nie dobrze, a czy we wcześniejszych ciazach badalas? Może właśnie to było powodem ? Ja tez 2 razy poronilam, za 3 się udało, więc trzymam kciuki aby u Ciebie było tak samo !
Witam wczoraj byłam na usg z którego wynika ze jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży długość w milimetrach zarodka 6,8 brak akcji serduszka dostałam skierowanie do szpitala :-( co dalej czy faktycznie serduszko już nie zabije ??
Witam wczoraj byłam na usg z którego wynika ze jest to 6 tydzień i 3 dzień ciąży długość w milimetrach zarodka 6,8 brak akcji serduszka dostałam skierowanie do szpitala :-( co dalej czy faktycznie serduszko już nie zabije ??
Jest wysokie,skoro lekarze mówią że nie powinno mieć więcej jak 2 w ciąży!Bez przesady to wysokie tsh ale nie bardzo wysokie. Bardzo wysokie to np ja miałam na początku ciąży bo 10,9 a syn urodzony po terminie i wszystko ok.
Jest wysokie, ale nie dramatycznie. Ja miałam takie przed ciążą bez Euthyroxu. Oczywiście jak na ciążę jest za wysokie i należy je obniżać, ale mi się zdarzało parę lat temu mieć takie ponad 10.Jest wysokie,skoro lekarze mówią że nie powinno mieć więcej jak 2 w ciąży!
Wiem ,że są wyższe, ale trzeba przy takim reagować ,i to szybko ,moja koleżanka miała 2.6 I lekarza kazał od razu do endo, niestety bardzo często właśnie to jest powodem poronienJest wysokie, ale nie dramatycznie. Ja miałam takie przed ciążą bez Euthyroxu. Oczywiście jak na ciążę jest za wysokie i należy je obniżać, ale mi się zdarzało parę lat temu mieć takie ponad 10.
Dobrze lekarze mówią że nie powinno być większe niż 2 ale na takim poziomi to nie jest tragedia więc skończ się unosić i wykrzyknikiem kończyć wpis bo wiem lepiej skoro sama miałam prawie 11 i lekarz nie straszył mnie od razu poronieniem.Jest wysokie,skoro lekarze mówią że nie powinno mieć więcej jak 2 w ciąży!
Może to wszystko zależy od lekarza?Dobrze lekarze mówią że nie powinno być większe niż 2 ale na takim poziomi to nie jest tragedia więc skończ się unosić i wykrzyknikiem kończyć wpis bo wiem lepiej skoro sama miałam prawie 11 i lekarz nie straszył mnie od razu poronieniem.
Mój też oczywiście wypisał mi skierowanie do endo ale nie straszył, że już można spodziewać się najgorszego itd.Może to wszystko zależy od lekarza?Moj lekarz prowadzący od razu skierował mnie do endo jak TSH miałam 3.3 (czekając na wizytę do endo, bez leków spadło do 2.6,), a jeszcze w październiku było 2.1. Gin jest bardzo zaangażowany w prowadzenie ciąży, z byle głupota mogę dzwonić nawet w weekend. Jak trafiłam do endo to potwierdził, że trzeba utrzymywac TSH później 2.5, a najlepiej w okolicach 2.0. I to jest jedyna nieprawidłowość jeśli chodzi o moją tarczyce
Pierwsza ciąże straciłam, TSH miałam 4.3, ale nie wiem co byli przyczyną poronienia![]()