reklama

Brak ruchów w 27 tygodniu

Nataliee26

Zaciekawiona BB
Mam do Was pytanie, może akurat ktoras z Was przeżyła podobna sytuację i może coś doradzić a dokładnie chodzi o to, że od dwóch dni prawie w ogóle nie czuję ruchów malucha. W nocy poczułam może z 2-3 ruchy a rano bardzo słabe jedno może dwa kopniaczki. Do tej pory przez ostatnie dwa tygodnie ruchy były bardzo intensywne, ciągle kopał, obracał się i wypinał, mimo że często brzuch mi twardniał i napinał się a teraz dla odmiany mam luźny brzuch, nie mam skurczy a przecież ruchy podobno wtedy powinno się czuć najbardziej a u mnie nic się nie dzieje, nie pomaga pukanie w brzuch, lekkie masowanie, gadanie ani zjedzenie czegoś słodkiego. W domu mam detektor, sprawdzałam tętno małego i jest prawidłowe 135-140-150-160 różnie, więc nie wiem co robić i co sobie myśleć...

reklama
Właśnie zastanawiam się czy ma miejsce mimo 27 tygodnia, ponieważ jestem szczupła i drobna, chłopak jest duży nawet jak na ten czas a ja mam strasznie mały brzuch... Jak założę obcisła bluzkę to ciąże widać, chyba, że stoję bokiem to ktoś mógłby pomyśleć, że po prostu mi się przytyło...

reklama
Uwierz ze masz jeszcze miejsce ;)
Siedz tyle ile mozesz, nie wysilaj sie za bardzo.. chodzi o to zeby go troszke ruszyc ;) ale zeby zanadto nie forsowac organizmu ;) pochodz troszke,zegnij sie jakbys cos zbierala z podlogi,ale ostroznie ;)

Aż trudno mi sobie wyobrazić co będę czuła później
Ja czuje bol ,bo mloda mi sie zaczyna wpychac w kanal chyba ,tez od paru tyg byla niskoi ,teraz na usg jeszcze nizej bo trudno bylo mu dojsc zeby glowke zmierzyc ;) a jak sie ruszy to masakra ;) czuje ja na żebrach i biodrze jednoczesnie.. kopy tez sa bolesne.. juz chce zeby wyszla bo ten 3 trymestr dla mnie jest okropny,boli mnie wszystko.. :p

Ja jestem teraz w 35 tc i chodziłam do KTG ,bo mój synek się nie ruszał.Powtarzało się to minimum raz na tydzień, Zawsze po KTG zawsze szalał ,teraz jak mam taką samą sytuacje to zamykam się w pokoju ,biore szklanke wody z lodem i staram się nie używać telefonu ,komputera itp. Dziecko jak poczuje te zimno to zawsze ucieka :D A jak nie zadziała to zawsze staram się policzyć ilość ruchów. Z tego co wiem to powinno być 10 na 12h :) Zresztą dzidziuś rośnie i ma coraz mniej miejsca :) Staraj się nie stresować bo dziecko to czuje :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry