reklama

Brak zarodka

Pomocy proszę...
Licząc z miesiączki 6 tydzien ciazy
Dzis wizyta u lekarza, powiedzial " ma pani skrecona macice i ciężko widac na usg. Jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy ale zarodka nie widac, wygląda na starsza ciaze 8 tydzien"
Z opisu usg:
Crl 1.57 cm
Ys 0.35 cm

Moje pytanie, czy lekarz błędnie wpisal pomiar ? Z tego co czytałam wielkosc pęcherzyka płodowego zapisuje się oznaczeniem GS, skoro zarodka nie było skad pomiar crl ? Pomocy bo zwariuje 😓

reklama
Może źle oznaczył parametr i miało być GS, a nie CRL. I tak wyszło na wydruku.
Zarodek ma się pojawić zanim pęcherzyk osiągnie 25mm.
Skoro widać pęcherzyk żółtkowy - to za 2-3 dni powinien być zarodek. Ja bym się umówiła na kolejne USG.

Może źle oznaczył parametr i miało być GS, a nie CRL. I tak wyszło na wydruku.
Zarodek ma się pojawić zanim pęcherzyk osiągnie 25mm.
Skoro widać pęcherzyk żółtkowy - to za 2-3 dni powinien być zarodek. Ja bym się umówiła na kolejne USG.
Dziękuję, dla mnie dziwne bylo oznaczenie crl skoro nie było widac zarodka, mam nadzieję ze to faktycznie błędne oznaczenie i pojawi się zarodek

Na jakiej podstawie powiedział, że ciąża wygląda na starszą?
Na podstawie badania usg chyba, tak powiedzial i z tego co widzę na opisie wskazuje na starsza ciaze

Załączniki

• IMG-20260119-WA0004.jpeg
    IMG-20260119-WA0004.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 50
Z tego wynika, że program obliczył wiek ciąży na podstawie pomiaru CRL, który faktycznie by odpowiadał 8 tyg ciąży. No ale mówisz, że nie było zarodka, a to crl jest tak naprawdę pomiarem pęcherzyka ciążowego?
Oczywiście nie jesteśmy lekarzami. Ja na twoim miejscu umówiłabym się na jeszcze jedną wizytę do innego specjalisty

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry