Ja moje piersi ciągle macamTaaak pamietam jak byłam w 8 tygodniu i trafiłam ze starszym synem do szpitala , nagle trochę mniej piersi mnie bolały , chodziłam po szpitalu i wiecznie się macalam czy są dalej nabrzmiałe![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja moje piersi ciągle macamTaaak pamietam jak byłam w 8 tygodniu i trafiłam ze starszym synem do szpitala , nagle trochę mniej piersi mnie bolały , chodziłam po szpitalu i wiecznie się macalam czy są dalej nabrzmiałe![]()
To chyba zamiennie przepisują. Wiem, ze niektóre dziewczyny jak sie po luteinie źle czuły, to dawali zamiennie duphaston. Ja np po lutenie czułam się strasznie, ospała, senna, przymulona, depresyjnie.Girls w wg USG z wtorku jestem w 6t3d serduszko 115 a w sobotę pojawiła sie plamka beżowa.
I teraz tak we wtorek lekarz przepisała luteine 50g 3x2tab ppd język, a dzis (czwartek) inny lekarz duphaston 10mg.
No i co robic? Drugi lekarz to abonament w luxmed do badań głównie.
Gdzieś kiedyś obilo mi się o uszy, że duphaston to syntetyczny lek i silniejszy. Ja przy moich plamieniach biorę duphaston 3x1. Plamienia zdarzają się mimo brania leku choć bardzo oszczędzam się.Girls w wg USG z wtorku jestem w 6t3d serduszko 115 a w sobotę pojawiła sie plamka beżowa.
I teraz tak we wtorek lekarz przepisała luteine 50g 3x2tab ppd język, a dzis (czwartek) inny lekarz duphaston 10mg.
No i co robic? Drugi lekarz to abonament w luxmed do badań głównie.
Jedno i drugie jest 3 x dziennie. Zatem tak samo. Sama nie wiem, bo to właśnie uzupełnienie progesteronu, zatem skoro zaczęłam brać Luteinę to myślę jak kontynuować.Gdzieś kiedyś obilo mi się o uszy, że duphaston to syntetyczny lek i silniejszy. Ja przy moich plamieniach biorę duphaston 3x1. Plamienia zdarzają się mimo brania leku choć bardzo oszczędzam się.
Także polecam spokój.
Dodam że w 1 ciąży brałam luteine, mimo że plamien nie było. A ile razy dziennie masz brać duphaston?
Z tego co wiem to oba leki pełnią funkcję uzupełnienia progesteronu, także oba spełnia swoją funkcję.
Jeśli faktycznie zaczęłaś brać luteine, to pewnie rozsądne jest kontynuować ten lek.Jedno i drugie jest 3 x dziennie. Zatem tak samo. Sama nie wiem, bo to właśnie uzupełnienie progesteronu, zatem skoro zaczęłam brać Luteinę to myślę jak kontynuować.