reklama

Butelkowe maluszki

Jola moją ostatnio tez śpi niespokojnie i na pewno nei jest to kwestia jedzenia. Słoiczek zastąpił jej jedno mleczko i dalej się budzi :((. Większość dzieciaczków ostatnio tak ma.

reklama
Jeśli chodzi o dopajanie to małej daje sok po słoiczku, a w ciągu dnia herbatki, ale to ze względu na jej nerki.

Moja też ostatnio budzi się bardzo często w nocy. Nie jest głodna, bo mleka nie chce, ale często uśpienie jej na nowo to wyższa szkoła jazdy.
Od samego początku Martyna raczej ładnie spała w nocy, wiec teraz nocne wstawanie nawet co pół godziny to dla mnie dramat...

Z tym wstawaniem coś musi być, bo mój mały też ostatnio śpi lekkim snem. Może nie budzi się często, ale się strasznie wierci, a do tego jak go kładę po nocnym karmieniu, to jeszcze przez parę minut strasznie się mota, wierci, kopie i inne dotąd niespotykane cuda:-D Do tej pory to go karmiłam, przewijałam, kładłam do łóżka (śpi ze mną) i jak wracałam z kuchni po myciu jego butli to on już słodko spał.

Kurczę dziewuszki pomóżcie...:(
Mam problem z moją Manią - otóż nie chce jeść.
Do Sylwestra jadła ładnie: 850 - 930ml dziennie plus jabłuszko, herbacia,
a od Sylwka ledwo w nią 700ml wcisnę i nic poza tym...
Co jest?? Help!

Może nie potrzeba jej tyle jedzenia ...
Z tego co piszesz dostaje herbatkę, jabłuszko... wiec inne rzeczy ją ''zapychają'' , dlatego nie jest aż tak bardzo głodna.
Jeśli dobrze przybiera na wadze to nie ma powodów do niepokoju :)

Kurczę dziewuszki pomóżcie...:(
Mam problem z moją Manią - otóż nie chce jeść.
Do Sylwestra jadła ładnie: 850 - 930ml dziennie plus jabłuszko, herbacia,
a od Sylwka ledwo w nią 700ml wcisnę i nic poza tym...
Co jest?? Help!

Może skok rozwojowy pocztałas coś na ten temat w necie? Dziecia albo jedzą w nadmiarze albo brak apetytu :tak:Jest jakaś inna niespokojna ja to teraz przechodze to mam urwanie jaj od jutra sama się z nią męczę .Pisze ,że niby zaczyna się koło 17 tyg. ,ale wiadomo każde dziecie inne.A może zeby i dlatego nie je?

Moja je około 720 ml dziennie mleka z tym ,że w południe zamiast mleka dostaje obiadek pół słoika i na sniadanie je dość gęste mleko z kleikiem i nie zawsze wszystko wcina .Waga jej to 7,5kg więc lekarka mówi ,że jest git

Ostatnia edycja:
Już sama nie wiem.
jest jakaś dziwna faktycznie, bo się szybko denerwuje, ciągle chce spać i jest taka rozdrażniona:/
Poczytaj o tych skokach rozwojowych moja do tej pory bardzo łagodnie przez to przechodziła a teraz masakra jakaś już chodze i pod nosem mówie ,że mi ktoś dziecko podmienił;-)
A jak ją karmie to ma takie dziwne pozycje ,że głowa mała musze zdjęć troche popstrykać

reklama
Właśnie się obudziła, strzeliła kupkę i zjadła 140ml. mleka.
Razem 840ml + 6łyżeczek marchewki 70ml soczku jabłkowego z wodą i jakieś 70ml herbatki z kopru....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry