reklama

Butelkowe maluszki

neverend, a spróbuj zrobić kleik, czy kaszkę i podać łyżeczka. Mój Hubert też ma takie schizy i muszę robić wtedy kleik, kaszkę, czy też ostatnio biszkopty z mlekiem i wtedy jest git. Zjada ze smakiem, a tak to też potrafi nie jesc i 9 godzin, choc głodny

reklama
trochę mnie nie było...
mamy znów kryzys....
mała nie je po 12h - 6...
dziś tylko 4 posiłki mleczne nawet bez słoiczka...
lekarka tylko mnie wyśmiała...:(((
Ojej to ja tez bym sie wytraszyla i pewnie do lekarza pobiegla. Ale widze ze Wasz lekarz ma "fajne" podejscie jak potrafi wysmiac pacjeta. Lepiej dmuchac na zimno i lekarz powinien najlepiej to rozumiec i wszystko wytlumac a nie takie zachowanie...:wściekła/y:

Moja od paru dni tez tak ma. Jak zjada o 24'tej 120 ml mleka tak o 12'tej je obiadek, bo rano nic nie chce.

Dzisiaj natomiast o 17'tej zaczęła mocno płakać (była pora karmienia). Dałam jej herbatki pluła, mleko - pluła. Mówie, pewnie to zęby. Pomyślałam, że może jedzenie łyżeczką pozwoli jej zapomnieć o bólu i dałam reszte deserku, który nie zjadła o 12'tej.

Zjadła cały :szok: i pocisła drugim wielkim słoikiem (190g) Przysmak na dobranoc z hippa - kasza manna z mlekiem i owocami po 5 miesiącu. I przestała płakać :szok:

Dzwoniłam do lekarza powiedział, że małej może się spodobało jedzenie z łyżeczki i butelka będzie tylko na dobranoc :szok::baffled::shocked2:

Mitemil wg nowych zaleceń to nasze dziecieki po roku nie powinny już mleczka <szok> więc twoja przeszła na nowy schemat żywienia szybko. No i Kasia pisała, ze Mati miał to samo.
Moja jada i słoiczki i butle i jak widziałaś butle kocha i długo jej nie zostawi :-).

To po co są te mleka modyfikowane junior (od pierwszego roku do trzech lat)?? Głupie te rozporządzenia :baffled:

Właśnie wiedziałam, że któryś z sierpniowych maluszków też tak miał. Więc nic mi nie pozostaje jak łyżeczke w torbie nosić i słoiczki, a nie wode i mleko :-)

reklama
No mi też jakoś nie za bardzo to się podoba. Jak mała będzie chciała mleko to będzie dostawać na noc i śniadanie :-).

Deli gdzies czytalam,ze Twoja ma skaze...a wtedy ponoc mleka nie wolno :baffled:
Tzn. ja sama nie wiem...kupilam przez przypadek raz sloiczek kasza manna na mleku z owocami i boje sie jej dac...
Dzieci ze skaza musza unikac mleka i wszystkich jego przetworow???
Czy jak to jest?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry