• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja sie szykuje do ginekologa,nie byłam 2,5 roku a powinnam co pól roku chodzic;/No i poprosze o tabletki bo 3 dziecku mówie stanowcze Nie!!

Mozesz tez zrobic ta sałatke z krewetek(przepis na kulinarnum chyba podawałam) ,krokiety,nadziewane muszle makaronowe miesem mielonym,kotlety schabowe z ananasem i serem,ciasto francuskie z pomidorem i mozarellą,jajaka nadziewane łososiem wedzonym,NADZIEWANE PIECZARKI http://smaker.pl/przepisy//pieczarki-zapiekane,45002 ..itd. hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Nie w cieście tylko na cieście;P KROISZ CIASTO W KWADRACIKI NA TO KŁADZIESZ PLASTER POMIDORA I MOZZARELI I LISTEK ŚWIEZEJ BAZYLI TYLKO TO JEST LEPSZE LATEM JAK POMIDORY MAJA SMAK;))

Izka to Klan jeszcze leci ???

Heheheheh...... leci, leci i ponoć pod koniec lutego mają zamiar uśmiercić "szybkiego Rysia" ;-)

Co za przepisiki podajecie.... zrobiłabym coś jakbym lubila robić :-p

Pogoda kiepska, rano jeszcze ciemnawo bylo jak szlysmy do szkoły i córcia zapytała czy godziny dzis nie pomyliłam bo to chyba jeszcze noc :-D

szarlotka:
mieszasz szklanke cukru, szkl. kaszki mannej i szkl. maki do tego 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia. osobno scierasz na tarce o grubych oczkach 1,5kg jablek.
tortownice smarujesz maslem wsypujesz 1/3 tego sypkiego na to polowa jablek troche cynamonu, znow 1/3 sypkiego,reszta jablek i cynamon i na gure reszte sypkiego. na to kostka margaryny (starta na tarce lub pokrojona nozykiem)
godz w piekarniku w 180 stopniach ;)

Sernik na kwasniej smietanie

Kruszonka : 2,5szkl maki, szklana cukru 1,5lyzeczki proszku do pieczenia, 3/4 kostki margaryny i 4 żółtka.

masa : miksujesz 4 bialka ze szklanka cukru (na sztywno) dodajesz 2 sypkie budynie (smietankowe lub waniliowe) i 4 duze smietany 18% (najlepsze z biedronki Mleczna Dolina)

na blache (prostokąt duzy) wsypujesz 3/4 kruszonki, wylewasz mase a na nia reszta kruszonki.
godz w piekarniku na 180stopni. mozna polac roztopiona czekolada:)

Witam:)

mniam jakie pyszności :tak:

Ja mogę polecic karkówkę:

- karkówka
- 1 lub 2 musztardy frnacuskie Kamisa (w zależności jaką dużą mamy karkówkę)
- 1kg soli

Na blachę (najlepiej taką co jest standardowo razem z piekarnikiem) rozsypujemy całą sól. Na to kładzimy karkówkę. karkówkę smarujemy musztardą. Pokrywamy całą karkówę i uważamy aby musztarda nie spadła na sól. Pieczemy 2,5-3h w 180 stopniach:D:D GOTOWE:) nie, nie karkówka nie będzie słona:) będzie rewelacyjna:D

Dobra kawa i zabieram się do pracy...
Miłego dnia:)

Witam sie w to piękne deszczowe popołudnie. Obiadek zjedzony łazienka wysprzątana dzieci wybawione można zerknąć do netu.
Ale smakołyki tutaj popisałyście aż mi się jeść zachciało.

Tak sie zaczytalam az mi sie kubek przelal z pepsi bo wlewalam,prosto na kalwiature;/...

No Anka,jutro u Ciebie na szarlotke a w sobote do mnie na sernik;P..

Dzien masakryczny,jajo mozna zniesc;( a wieczor nie lepszy,nie dawno wrocilam z pazurkow i nie pytajcie jak zmoklam...zastanawiam sie na kupnem w tym roku dla siebie i dzieci peleryn bo parasole to sie do niczego nie nadaja na ta "piekna" aure;/....

reklama
Wczoraj nie dała rady upiec, bo mój bąbel spać wybitnie w dzień nie chciał, a K. chory. A dziś taka śliczna pogoda, że na bank z domu wybywam :P Ale może w przyszłym tygodniu? Chętnie zrobię pyszności i zaproszę na kawę, bo spotkań towarzyskich zdecydowanie mi brakuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry