Witaj
Truskiew możesz się w najbliższej przychodni dowiedzieć, czy te badania sę refundowane i możesz przyjść ze skierowaniem.
Melanie gratuluję nowego lokum, fajnie, że się wszystko układa Wam powoli i teraz żeby synek wytrzymał do przylotu odsieczy
Julka świńskie nóżki obecnie królują w łazienkach. Ty bardziej, mnie to raziło, że oglądałam domki w identycznym układzie jak mają moi rodzice i był to dla mnie szok, jak można coś aż tak zepsuć.
co do zamiany mieszkania na dom, po wstępnych rozważaniu za przeciw i kalkulacji wyszło, że za dom z własnym ogrodem zapłacimy nawet mniej niż, za mieszkanie o metrażu, który nas interesuje. Opłaty za domek - my za nasze 70m w nowym budownictwie czyli teoretycznie już bardziej ekonomiczne i tańsze w utrzymaniu płacimy miesięcznie więcej niż moi rodzice za domek o powierzchni kilka razy większej. I chyba jest cos takiego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia teraz mając jedno dziecko my mamy sypialnię a Maja swój pokój. Ale chciałabym z naszej sypialni wysiedlić kompa i już nie ma gdzie. Oboje z mężem przyzwyczajeni jesteśmy do domów więc blok jako docelowe mieszkanie nie jest naszym spełnieniem marzeń.
Nawet mieszkając w Bydgoszczy doszliśmy do momentu, że 2 samochody są nam niezbędne. No tak mieszkam w Fordonie a dla niektórych to nie Bydgoszcz:-). Jeżeli znajdziemy ziemię ciekawą tam gdzie szukamy, to do pracy będę miała niewiele dalej niż mam teraz. NA jezioro nie mam co liczyc, ale na kawalek lasu za plotem jak najbardziej. Oglądając plany zabudowy niektórych miejscowości jestem w szoku jak szybko cywilizacja ma dotrzeć do miejsc gdzie obecnie jest prawie szczere pole.
A z profesjonalości panów i pań w biurze nieruchomości trochę mamy polewkę. Szukając ofert na rynku wtórnym i pierwotnym ostatnio kilka ciekawych doświadczeń mamy.
Dzisiaj w końcu trafiliśmy na rozsądnych ludzi, którzy nie patrzą na nas jak na smarkaczy, którzy się nudzą i po domach i działkach każą się obwozić.
A przecież sporą kasę biorą za sprzedaż a nawet co niektórym to tyłków nie chce się ruszyć. Nienawidzę nieprofesjonalizmu w podejściu do klienta.
A nam może się uda mieć ciastko i je zjeść. W planach mamy zostawienie obecnego mieszkania jako inwestycji, ceny mieszkań idą tak w górę, że chyba nigdzie tak szybko kapitał się nie zwraca.
Milkaa my na 100% się będziemy murować, właśnie szukam tego jedynego projektu ... Hmm może zacznę od dowiedzenia się co możemy wybudowac, żeby rozczarowania nie było.
Po południu wycieczka krajoznawcza we wtorek kolejna może coś się znajdzie fajnego.