• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Rybcia, współczuję :-(

Renifer, no to zaczęło się odliczanie na całego :-)
A co do związku zgagi z włosami, to u mnie było akurat zupełnie odwrotnie, więc to tylko zwykłe przesądy.

Ewelina, masz arcję, teściowie Ani powinni zapytać, czy nogą przyjść. Zesztą w takim okresie jak teraz (prawie wszyscy smarkający i kichający) wizyty u nowo narodzonych dzieci powinno się ograniczyć do minimum. W zasadzie nikt nie powiniem przyjść bez zaproszenia, bo to zwyczajanie nie wypada.

Ja też miałam niefajną sytuację z teściami, choć w zasadzie to są fajni ludzie i dobrze z nimi żyję. No ale raz im odbiło. A mianowicie ja na podłodze nie mam dywanów, mam panele i jak ktoś do nas przyszedł i nie miał ochoty butów zciągać, to nie robiłam z tego problemu. Sytuacja się zmieniła jak Oliwka zaczęła się czołgać (jakieś 2 miesiące temu) i zaczęliśmy ją kłaść na podłodze. Wtedy każdy wchodzący do naszego pokoju musiał buty zciągać. Teraz zresztą też musi, bo mała raczkuje. No i teściowie kiedy im powiedzieliśmy, że prosimy, żeby buty zciągać, to powiedzieli, że pies też przecież chodzi po dworzu a łap mu nie myjemy. Co za głupie porównanie. No ale na tym się skończyło, buty zciągają, więc na głupim tekście się skończyło.

My w czwartek idziemy do kontroli do laryngologa do szpitala dziecięcego, mam nadzieję, że będzie dobrze. Oliwkę ucho juz raczej nie boli, ale katar jeszcze siedzi w nochalu.

reklama
hej..
mam pytanko do mam które rodziły w dwójce :tak:
czy jadąc na porodówkę trzeba wziąć ze sobą pampersy,chusteczki do pupy i ciuszki dla dzieciaczka:confused::confused::confused:

z góry dzięki za info:-)

Hej.
No jeszcze do północy troche czasu ale chyba dzisiaj dzień bez gości.
Od wczoraj szukam leżaczka - bujaczka na allegro, i osiołkowi w żłoby dano :-D, nie mogę sie zdecydować :dry:

apropo włosków u dzieciaczków to bardzo bym chciała by Mikołaj miał, ale podobno jak mamy mają zgage to dziecko włosy ma, a jak nie to nie... ja nie miałam i nawet sie z tego ciesze, bo słyszałam ze to takie okropieństwo...

u mnie jeszcze dwa tygodnie do terminu..........................:baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja ani w pierwsze ciąży ani teraz nie miała zgagi a dzieciaszki oda włochate :tak::-D:-D

Aniu, nie rozumiem rodziny męża:angry::wściekła/y::szok::-(, powinni zapytać, czy mogą zajrzeć, nawet jesli M miał urodziny. Nie ma to jak mieszkać daleko od mamusi.

Chociaż ja tym miejscu mogę się pochwalić zachowaniem mojej rodziny i męża również.
U nas po urodzeniu się Piotrusia, to musieliśmy niemalże zapraszać wszystkich na wizytę:szok:, bo każdy się krępował i tylko się pytali, czy już można nas odwiedzić (po dwóch tygodniach), a jak wpadali, to tylko na chwilę i to w ciągu dnia, żeby wieczór zostawić na kąpiel Piotrusia.
Zazdroszczę Ci tak ludziego zachowania ze strony ludzi, chociaż takie zachowanie powinno być normalne w takim przypadku

hej..
mam pytanko do mam które rodziły w dwójce :tak:
czy jadąc na porodówkę trzeba wziąć ze sobą pampersy,chusteczki do pupy i ciuszki dla dzieciaczka:confused::confused::confused:

z góry dzięki za info:-)
Jak rodziłam, ale to było 3 lata temu to nie zabrała nic, ale pieluchy musiał mąż kupić i przywieść, a chusteczki i ubranka były szpitalne.

Pati, Renifer, ja chusteczki chyba jednak wezmę, bo łatwiej pupcię przemyć taką wilgotną chusteczką niż kombinować.

Reniferku, to może jednak się spotkamy w szpitalu??

PATI moje samopoczucie ??? mam dosyc ale pewnie Ty juz tez ... najpierw ponad 15 tygodni podtrzymywałam ciaze a teraz mały nie chce wyleźć...

ARABELLA może sie i spotkamy, kto wie... ja juz nie licze na to, by Mikołaj urodził sie przed terminem...

ANIU pocieszyłas mnie bo chciałam miec włochate maleństwo!

dobranoc ...

hej hej
troszkę mnie nie było, ale towina mojego męża (szkoda gadać!!!) i teraz nadrabiam zaległości, troche się pogubiłam, ale może sie uda:-)
Rybcia współczuje serdecznie

Kasiad u nas tez generalnie się nie sciąga butów bo panele i terakota, ale jak się mały urodził to położyliśmy w pokoju i sypialni dywany (żeby cieplej było) i teraz jak Ignac pełza to mam zamiar kupic na targu papcie i bede wymagać ściagania!!. choć nasza znajoma twierdzi że i tak mmay kłaki kocie na podłodze więc co za róznica:wściekła/y:masakra

Na porodówce w dwójce: pampersy niby trzeba, chusteczki niby trzeba ale ubranek nie ( choc jak kto chce swoje to mozna, bo się pytają czy swoje czy ichnie) Mój Ignac miał uczulenie od ich proszku więc po 2 dniach dalismy swoje
W dwojce jak jest wszystko ok to już na drugi dzien puszczają, więc trzeba niezbędne minimum

reklama
Dzień dobry.
Dawidek zaczął się budzić średnio co 2,5 h :confused:, ale jeszcze daję rade :tak:.
My dzisiaj ja dobrze pójdzie to idziemy do babci męża przedstawić jej prawnuka :tak:.
Co powiecie o tym
leżaczku?REWELACYJNE LEŻACZKI CORRADO GUCIO - CENY HURTOWE (248142302) - Aukcje internetowe Allegro
kolor 03
Majka tez dostała uczulenie na buzi od pieluchy którą jej kładli na buzi jak ją zabierali.
Pieluchy i chusteczki radzę zabrać, a ubranka wg uznania, ja do Szubina nie brałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry