• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dzień dobry
moje dziecko strasznie męczą ząbki, biedactwo nawet jak go pytam gdzie bolą ząbki to pcha palce do buzi, ale bylismy u lekarza i nic poza tym się nie dzieje, na szczscie:tak: Teraz dałam mu apap i zasnął, pani doktor mwiła że są dość szerokie ( to u nas rodzinne takie łopaty:)) i stąd taki ból a idą na górze 2 po bokach, poza tym to Ignaś jest wesoły i ładnie się bawi.

Ewelina ja od dawna opiekowałam się dziećmi, więc teoretycznie wiem jak je zająć żeby móc poczytać. na studiach jak miałam sesje to się uczyłam przy dziecku, tzn uczyliśmy się obydwie:-) Zosia czytała swoje bajki a ja swoje:-D
a z Ignasiem to jest tak że jego nie interesują zabawki tylko np pudelka, pudełeczka, łyzeczki i takie tam różne a ostatnio hitem są mocno zakręcone plastikowe butelki ( oczywiście mam go cały czas na oku! ) turla je po podłodze i łazi za nimi, lubi też piłki ( ma ich chyba 4) i małe samochodziki, są w smyku takie za 5 zł plastikowe, Ignaś bardzo je lubi:tak:

Madziara dużo zdrówka dla Nikodema, pewnie na razie się nie będziemy mijały;-)
a mi lekarz powiedział że do pół roku to antybiotyki się powinno podawać dożylnie ale to się wiąże z pobytem w szpitalu więc tego ine robią, a my własnie byliśmy w szpitalu na zapalenie uszu i mały miał dożylnie:-(
aha!: gratuluje zdolnych córeczek:tak::-)

Renifer to się bardzo cieszymy że jest dobrze, a z tymi marketami to faktycznie w tmy okresie trzeba uważac bo się dziecko spoci a potem przeziębi, ja latem chodziłam ale z kolei omijałam pólki chłodnicze
Kasiad u nas jeszcze 1,5 miesiąca do roczku, ale już mamy prawie zaplanowane, a wy robicie w domu czy w lokalu, i czy tylko dla dorosłych??
uff ale się rozpisalam (to wszystko przez kawę)

reklama
soppana ja drże na myśl o ząbkach... :sorry2::sorry2::baffled::baffled: mały co prawda ślini sie jak diabli i prawie nie wykłada gryzaka czy rączki z buzi ale u nas jest jeszcze za wcześnie... a z mojego synka jest taka maruda ze na pewno ząbkowanie bedzie dla mnie "cudnym" przezyciem....
mąż powiedział wczoraj ze mały obkręcił juz sobie mnie dookoła palca... ale ja naprawde nie umiem zostawic małego ryczącego nieziemsko samego...

Soppana, moze tobie udaje sie zając małego, bo masz praktykę, ja jestem chyba słaba, a Piotrus zawsze chce to, co ja trzymam w rękach, nie ważne, że on ma to samo, mamy na pewno jest lepsze:baffled:,

A co do leków, to chyba mamy małego lekomana:szok:, nie ma syropku, którego by nie wypił:-D:-D, kłopot jest może z kruszonymi tabletkami,

Madziara, ale masz fajnie, ja to sobie czasami wyobrazam, jak będę chodzic na przedstawienie synka:-D, gratuluje ci zdolnych dzieciaczków:tak:,

u nas jak narazie zdrowie jest (odpukac) ale przyznaje sie szczerze ze omijam z młodym markety łukiem... tak sie boje choróbstwa, ze mam na tym punkcie bzika... córa mojej siory wylądowała na zapalenie płuc w 2 miesiacu zycia w szpitalu i moze dlatego jestem przeczulona...modle sie by przezyc końcówke stycznia i luty a potem chyba jakos to bedzie.... :happy2::happy2:
co ponadto... młodemu wszystko odstawiłam na wzdecia... o dziwo - od trzech dni robi kupke regularnie... jestem w szoku a zarazem przeszczesliwa.... oby tak było dalej!

pozdrrówki przesyam wszystkim kobietkom a dzieciaczkom zdrówka życze!
Reniferku...trzy miesiące już za Mikim...
teraz będzie tylko lepiej
ciesze się bardzo że zdrówko dopisuje synkowi i oby tak dalej
ja już Marcelkowi wprowadziłam soczek z marchewki
robie mu codziennie
ale...20ml:tak::tak::-)

pozdrawiam.

Soppana no niestety na razie jestem uziemniona, ale mam nadzieję, że mały szybko wyzdrowieje. Odzyskał już trochę apetyt i nawet zaczyna się bawić.

Kasiad ale ten rok szybko minął :)

Soppana, imprezkę robię w domu. Będą dziadkowie i chrzestna z rodziną. Będzie tylko jedno dziecko, pięcioletnie. Niby niewiele osób, a i tak będzie nas 13-cioro.
Dziś czeka mnie kupa roboty :baffled: także dopijam kawkę i spadam na rynek.

phpThumb.php
Kasiad wszystkiego najlepszego dla Oliwki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PATI ja wiem ze teraz bedzie tylko lepiej!!! bynajmniej mam taką nadzieje!!
a soczku nie daje bo próbowałam i z jabłuszkiem i z marchewką ale mały kategorycznie sie wzbrania...

Dla Rocznej Oliwki od kasiad

Mały człowieczek rok temu przyszedł na ten świat w gości, by żyć, rosnąć w miłości, przyjaźni oraz radości. Niech otacza Cię zawsze rodzina, niech szczeście i uśmiech trwa jak jedna wielka życia godzina. Byś zawsze przez życie szedł z dzieciecym uśmiechem byś na kłopoty na smutki w Bogu znalazł pociechę. Rośni zdrowo i spokojnie i ... czekaj cierpliwie byś zawsze doceniał najpiękniejsze życia chwile
.

Załączniki

• rosaxgiuliaottyb1.gif
    rosaxgiuliaottyb1.gif
    28,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry