• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Kasiad ale super mieliście wycieczkę:tak: już sobie wyobrażam Ignaca na tym piasku jak go zjada:-);-)
Ewelina u nas odwrotnie to synek zaraził tatusia:-D i nie wiem kto jest bardziej chory, bo Ignasiowi jak powiem że dmuchamy nosek to wie o co chodzi a mój Luby marudzi przy tym co nie miara:baffled:
dobranoc dziewczyny, dzis nocka tylko z miom synkiem , bo tatusiowi zrobiłam eksmisje na górę:blink:

hej dziewczynki,
widzę, że w czasie mojej nieobecności dużo się nie rozpisywałyście ;-) mnie do czytania hehe

po pierwsze, gratulacje dla Oliwki z okazji roczku :-) Kasiad, super filmiki ;-)az mialam lzy w oczach bo pomyslalam jak moj Igi tak bedzie.

u nas dzisiaj nieciekawie, bylismy na szczepieniu na pneumokoki i maly wymiotuje :baffled::zawstydzona/y::no: i wogole jakby katarek mu sie zaczynal i przez to rozbita jestem i podwojnie zmeczona. dobrze, ze jutro nie ide do pracy.

pozdrawiam serdecznie ...

Hej!

Zdrowia dla chorowitków - tym małych i tych dużych ;-) :tak:.

Kasiad dla Oli 100 lat, 100 lat !!!!

Agnes ta szczepionka na pneumo jest bardzo paskudna. W badaniach klinicznych piszą, że 1 na 10 dzieci reaguje gorączką, wymiotami..........to strasznie dużo :szok:. Rozumiem że szczepisz małego bo planujesz go do żłoba posłać. Jak mówią dla takich maluchów pneumokoki są bardziej niebezpieczne niż dla starszych.
Ja ogólnie jestem anty sczepieniu na wszystko co wymyślą - Franka też chciałam zaszczepić na pneumo ale jak poszedł do złobka to co chwila katar i jakoś nie ma kiedy go zaszczepić. A poza tym ma już ponad 2 lata i teraz pneumo już nie są takie groźne. Ogólnie odczuwam ze wsząd nagonkę na szczepienie dzieci na wszystko. Czasmi nie wie m czy ci lekarze to mówią bo mają jakieś korzyści z tego czy te firmy na szkoleniach tak skutecznie ich "omamiają" wykładami :confused: To jest przemysł z kasą o jakiej nam sie nie śniło - rządy państw zamawiaja miliony danej szczepionki aby włączyc ja do programu darmowych szczepień obowiązkowych. To warto już się pomęczyć aby taki rząd wszelkimi sposobami zachęcic i przekonać że takie szczepienie jest niezbędnie konieczne dla ich obywateli.

Ostatni taki przykład: Nowy kalendarz szczepień dodatkowych (płatnych) - gorączka rotawirusowa......2 lata temu nikt o tym nic nie mówił, a teraz jak jest szczepionka to wszędzie mówią ci, że to bardzo groźne - zaszczep. Nawet tu na babyboom'ie była taka reklama - smutne maleństwo z wenflonem w rączce....koszmar. Kogo takie coś nie ściśnie za serce.........Normalnie szok.

Przepraszam za wywód. Każdy ma swoje zdanie na ten temat.....ale moje jest takie.
To sie wygadałam.

Pozdrawiam

p.s. Agnes a jak postepy ze złobkiem?

Witam serdecznie
Niestety znów wpadłam w nałóg szydełkowy:-) wprawdzie do świąt jeszcze trochę ale już się zainteresowani oddzywać a to wszystko przez mego lubego, który się chwali wszystkim:zawstydzona/y:
Ignaś dalej ma katarek ale jest nieco lepiej bo się przyzwyczaił do zabiegów psikająco - odciągających:happy: dobrze że nie kaszle, bo lekarka mówiła że może mu zejść do oskrzeli
Agnes też słyszałam że większsć dzieciaków źle reaguje na te szczepionki, ale nie martw się na zapas tylko dawaj małemu pić
A co do żłobka to ja już przestałam wierzyć w to że mozna się tam dostać bez problemu:no: niby mi pani kierownik obiecywała od lutego i cisza a jak byłam w styczniu się przypomnieć to mówiła że to nie zalezy od niej:baffled:

JJ ja też do konca nie ufam tym szczepionkom:no: przemysł farmaceutyczny to druga po sysylijskiej mafia! Jak chciałam kupić młodemu witaminy to w każdej aptece polecali coś innego, teraz wchodząc do apteki zawsze patrze na rozwieszone plakaty i od razu wiem jakie firmy tam " rządzą" to samo jest w przychodni, za każdym razem jak idę to pani doktor usilnie mnie przekonuje do kosmetyków nawilżających ( do buzi ) jednej tylko firmy:baffled:
a tak w ogóle to obcięłam Ignacowi grzywkę i tak śmiesznie wygląda:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry