• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hejka!

Gonia witaj.

U nas znowu klapa - kaszel na całego. Pewnie znów tydzień w domu. Ale w poniedziałek idziemy do p. laryngolog-alergolog i bez łachy zrobimy testy z krwi na pneumocysty, krztusiec i jeszcze pewnie coś z paneli alergiczych (jeśli bedzie widziała potrzebę) bo u nas ten kaszel to praktycznie od grudnia się ciągnie.....niby już przechodzi a za chwilę znów kaszle Fran na całego. I to jest taki bezproduktywny kaszel, tzn. co 4 dni się osłu****emy i czysto a kaszel jak jest tak jest i żadne syropy nie pomagają :-(

A w przychodni łachę robia ze wszystkim.......a takie właśnie kaszle mogą być objawem nosicielstwa tych pneumocyst albo krztuśca. Niby dziciaki szczepione ale podobno teraz wraca on i nawet szczepione mogą go mieć. A tym bardziej złobkowe dzieciaki :baffled:.

Renifer współczucia dla Mikiego !! Jesli wiesz to napisz jakie są grupowania tych paneli alergicznych, bo jest ich chyba z 5.
Fran miał już pobierana krew jak miał rok i 8 m-cy ale z żyły :szok:. Trochę płakał ale chyba ze strachu bardziej niż z bólu. Teraz jak będziemy pobierać znów to chyba za jednym razem zrobimy te panele albo przynajmniej pokarmowy i wziewne rośliny.

pozdro

kasiad - juz w poniedziałek bedą wyniki IGE całkowitego, czyli mniej wiecej bede wiedziała czy to uczulenie i w jakim stopniu... IGE szczegółowe, tzn na konkretne alergeny bedziemy znac za 2-3 tygodnie...

jj paneli nie znam bo lekarka mi ich nie podała... ale mam nadzieje ze jak bedziemy dzwonic o wyniki to wtedy sie wiecej dowiem... jak tylko cos bede wiedizała to dam znac...

madziara duzo zdrówka dla nikodema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gonia witaj!!!

u nas ok... jem naprawde wszystko a wysypka jest duuuzo mniejsza niz kiedys, gdy jadłam dwa asortymenty:happy::happy::happy:

Czesc Bydgoszczanki!!! Ja tez jestem z tego sympatycznego miasta, chociaz od 3 lat mieszkam w Hatfield w UK. Zostalo mi 130 dni do narodzin naszej corki, ktora w 16 tygodniu byla jeszcze chlopcem, :-) =>> [nie ma to jak niespodzianki od losu] W chwili obecnej zostal mi miesiac w pracy i na macierzynskie, ktore spedze w Polsce. Zaplanowalismy z mezem porod rowniez w Polsce, i tu zaczyna sie problem, a raczej czarna magia dla mnie. Czy sa wsrod nas mamusie w podobnej sytuacji jak ja?? Gdzie najlepiej rodzic w Bydgoszczy, jakie musze miec ze soba papiery, zeby nie placic za porod, badz placic czesciowo? Czy sa w Bydgoszczy szpitale, ktore nie respektuja karty EHIC???No i slyszalam ze brakuje lozek porodowych w naszych szpitalach...Mam jeszcze troche czasu ale chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej!!! Prosze o informacje!!! pozdrawiam mamuski!!!

czesc Renifer_24 widze, ze powiedzialas sakramentalne tak prawie w tym samym czasie co ja!!! Gdzie odbyl sie slub? w dniu mojego slubu padalo co jakis czas, ale pamietam ze dzien wczesniej pogoda dopisala :) wiec chyba lepiej trafilas!!! pozdrawiam!!!

Witaj dagkris.
Jeśli chodzi o poród to pewnie każda z nas poleci szpital, w którym akurat rodziła :) Ja akurat polecam Szpital Biziela. Co do odpłatności to wiem, ze musisz mieć ubezpieczenie i jakąś kartę to potwierdzającą, ale najlepiej jakbyś zadzwoniła do szpitala i się dowiedziała, żeby potem się nie okazało, że czegoś ci brakuje.

witam nowe mamusie:-),

niestety mój Piotruś znowu chory, kaszel, katar:no:, po południu idziemy do lekarza, zastanawiam się, czy nie jest to na tle alergicznym:-(,

Madziara, ja tez rodziłam w Bizielu, tzn miałam CC i mogę go serdecznie polecić ci Dagkris:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry