reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie

Mi moja gin wpisała w kartę ciąży, że młody jest w położeniu miednicowym, co równa się cc. Ale skierowanie na cc powiedziała, że wypisze tak na 2 tyg przed terminem o ile się nic nie zmieni.

ja jestem w tej sytuacji co Ty, i mi mówią ze sie dziecko jeszcze moze obrócić... i to jest w pewnym sensie najgorsze, wolalabym miec pewnosc ze mnie tną albo ze rodze naturalnie, zeby sie jakos psychicznie przygotować

reklama
moja córcia się własnie odwróciła :-) też mi lekarz wróżył cc bo malutka uparcie siedziała dupką do dołu od 24 tygodnia. a tu niespodzianka :-) także same widzicie, że nic nie jest definitywne i dzidziuś moze się odwrócić nawet na tydzień przed porodem.

Ostatnia edycja:
Moja córka w poprzedniej ciąży odwróciła się dopiero w 36 tyg- chociaż na nic to się zdało bo i tak miałam cięcie, no ale jednak;-) A mam znajomą która w terminie porodu poszła już do szpitala ze skierowaniem w ręce na cięcie bo parę dni wcześniej na wizycie jej synek leżał dupką w dół i ją odesłali, bo się chłopak rozmyślił i się obrócił :) już w 40tyg! Także nie ma zasady, naprawdę, dużo zależy też od tego ile jest wód płodowych- im więcej tym dzieciaczkowi łatwiej się odwrócić

u mnie wody są w normie cały czas... ale sadzac po tym jak czuje i widze kazdy jej ruch, i ze brzucha szczegolnie wielkiego nie mam to chyba nie ma ona tam specjalnie duzo miejsca...
ale wlasnie kurcze, mnie to malo pociesza :p jak juz to niech sie obroci do nastepnego usg, ktore mam 26czerwca, a potem ma juz siedziec nieruchomo ! ja nie wytrzymam takiej huśtawki...

dziewczyny, a ile sie lezy po cesarce w szpitalu? zakladajac ze dzidzius bedzie zdrowy i nie bedzie zadnych wiekszych komplikacji . bo zastanawiam sie jak ja to wykminie sobie z zarciem, tam pewnie wege nie maja...bede musiala kogos zatrudnic do przynoszenia mi falafeli (wege kebabow) na obiady czy cos :-p

Mała Di 3 pełne doby, ja przyjęta byłam w poniedziałek a wychodziłam w czwartek przed 9 rano, a żarcie coż, raczej będziesz głodna chodzić, po cesarce pierwszy posiłek zjesz po 24h, wodę Ci dadzą po 12h..

no a poza tym jak jusz zaczniesz jeść to też wskazana jest w pierwszych dniach dieta - szczególnie jak karmisz piersią (maluszki nie wszystko tolerują i trzeba różne składniki wprowadzać do swojej diety stopniowo..)

reklama
ja byłam tydzień na jogurtach, wszystko cięższe powodowało u mnie mocny ból brzucha, no ale po porodzie w końcu zgagi nie miałam :-p

Do góry