reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Chłopak czy dziewczynka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Iwacia i powiedz ,ze wytrzymasz do konca ciązy bez info czy to chlopczyk czy dziewczynka??? Jak tak to podziwiam , ja to bym musiala isc w koncu gdzie indziej na usg (podobnie jak Efa, która się wybiera w piątek bo dzis usg znów nie wykazalo).

reklama
Gdybym nie wpadla na pomysl zmiany lekarza to pewnie dowiedzialabym sie w okolicach 7-8 miesiaca bo moj byly gin dopiero wtedy cos mowil. Ale przenioslam sie do innego gina ktory ma super sprzet a tez na NFZ i pokazał mi doslownie kazda czesc ciala dzieciatka :) Moze idz gdzies na konsultacje jak sie nie mozesz doczekac :)

iwcia1234, ja nie znam :) Mój gin dzisiaj znowu dał ciała w tym temacie i też stwierdził, że niektóre mamy to aż do porodu nie wiedzą i żebym się tak na całego nie nastawiała, że poznam płeć. Wkurzyłam się i pojutrze idę do innego lekarza w innej klinice, a nawet innym mieście, haha! Muuuuszę się dowiedzieć, bo inaczej zacznę chodzić co kilka dni gdzie indziej, aż mi w końcu ktoś powie: dziewczynka czy chłopak :)

No właśnie :) Nikt tak nie zrozumie mamy, jak druga mama :)
A niektórzy lekarze to sobie w ogóle nie zdają sprawy, że dla nas to może być tak samo ważne, jak to, ile cm ma kość udowa i czy łożysko prawidłowo leży ;)

Otóż to!.... sprawa priorytetowa jak cała ciąża.
Sprawdzone , potwierdzone.... no to mozna wreszcie zwracać sie po imieniu do brzucha i kupić wreszcie ciuszki w odpowiednim kolorze :-)

dziewczyny własnie sęk w tym ze ja nie wytrzymam!!musze wiedziec!!!!!i jesli mi nie powie to tez pojde gdzies indziej!!!heh

Byłam w tamtym tygodniu na usg i wyszło że będzie....dziewczynka:-) ale to jeszcze nic pewnego bo było nie tak ułożone.Kolejna wizyta na usg w 24 tygodniu i zobaczymy czy dziewuszka się potwierdzi.

Gratulacje Mona . Czy to mnie się tak wydaje czy wychodzi na to ze wiecej bedzie dziewczynek?? Trzeba by zrobic jakąs liste albo dopisac do tej listy październikówek.

reklama
Dziękuję bardzo :-)
ja bardziej byłam nastawiona od początku na chłopca i nie będe ukrywać wolałabym chłopca! No ale co będzie to będzie oby zdrowe.Mi też coś się wydaje że więcej dziewczynek się narodzi :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry