reklama
Nie wiem jakie wapno i jak sie daje dziecku a Cebionu nie mam bo nigdy nie dawałam...poprostu zaden lekarz o tym nie wspomniał wiec sama nie dawałam witamin... tylko D3. To jest wogole na recepte czy nie?
Angie wapno w syropku :-) a Cebion to jest witamina C, my podajemy od 3 tygodnia życia. Kiedyś w gazecie DZIECKO wyczytałam że, kiedy pojawi się katarek albo inne objawy przeziębienia to można podać uderzającą dawkę witaminy C (CEBION) . Normalnie przez okres jesienny podajemy 5 kropli, spróbuj mu podać jutro przed spaniem ( najpóźniej pół godz. przed drzemką albo snem) . Ja w takim wypadku podaje 10 kropli ale dla Alka to 5 powinno być dawką uderzeniową :-) .. Cebion kosztuje ok 7 zł i jest bez recepty
abryz
MAJOWA MAMA'06
O tym nie wiedziałam: Podawanie preparatów żelaza bez ewentualnego ustalenia przyczyny jest niewskazane bowiem przy zakażeniu pasożytami poprawia metabolizm pasożytów, a przy zakażeniu układu moczowego również gromadzi się w miejscu zakażenia. Należy zawsze najpierw usunąć przyczynę, a później wyrównywać ewentualne niedobory żelaza.
reklama
Dzis Alek ma takie same obiawy w sumie jak wczoraj moze tylko czesciej kicha...dam mu dzis te witaminy...ale za to ja...szkoda gadac masakra. Rozwaliło mnie przed Sylwestrem...katarzis mam straszliwy, łep peka...jak do jutra nie poczuje sie lepiej to juz napewno nigdzie nie pojdziemy:-( 

Podziel się: