reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

reklama
Kobietki znacie może jakieś sposoby na przeziębienie oprócz mleka z miodem i kanapki z czosnkiem? Bo mi się pomysły konczą.... A tak mnie dopadło, że szok... A za bardzo nie chce mi się rodzić chorej bo jeszcze maleństwo zarażę...

Kobietki znacie może jakieś sposoby na przeziębienie oprócz mleka z miodem i kanapki z czosnkiem? Bo mi się pomysły konczą.... A tak mnie dopadło, że szok... A za bardzo nie chce mi się rodzić chorej bo jeszcze maleństwo zarażę...
Ja jadłam czosnek, robiłam syrop z cebuli, piłam herbatę z malinami i nic. Gin pozwolił kupić syrop homeopatyczny i dopiero to pomogło. A gdyby temp. skoczyła powyżej 38 st. dostałabym augmentin. Na szczęście obyło się bez.

ja w pierwszej ciązy jak i w obecnej leczę się homeopatią. Dziś 3 dzień strasznego przeziębienia włącznie z zawalonymi zatokami i tchawića- a już mi lepiej. POlecam greep Hell- na grypę i przeziębienie, engystol- na wirusowe przeziębienia i coryzalię na katar. naprawdę cuda działają

Na temat hemoroidów nie mam pojęcia, ale ja z przeziębienia, oprócz czosnku doustnie i dousznie, zawsze wypijałam 1 lub 2 cytryny dziennie. Po 2-3 dniowej kuracji tego typu dochodziłam do siebie. Nie wiem tylko, czy taka ilość wit. c w formie cytrusów jest wskazana w ciąży. Bo po to raczej nie..
Pomijam sposób wypróbowany przez mojego męża:-):-):-):-) 2 butelki Grzańca Galicyjskiego na noc (gorącego oczywiście), i na drugi dzień z 39 stopni zrobiło się 36,6:) Ale taka kuracja w ciąży raczej w grę nie wchodzi..

Ja dokładnie 2 dni po napisaniu tej wiadomości dostałam opryszczki. Prawdopodobnie, gdy pojechałam do gina i postanowiłam odwiedzić parę sklepów mnie zawiało i mam!!!:wściekła/y:
Ledwo wyskoczylo zaczęłam, przypalać gorącą łyżeczką, smarować czosnkiem, spirytusem, maścią cynkową, pastą do zębów na drugi dzień pękło to "coś" i już byłam happy. Ale organizm nie jest taki głupi. Obok wyskoczyły mi klolejne bąbelki - no cholera jasna! :no:
Oczywiście już nic nie czytam na necie bo sie tylko załamuję, jedni piszą, że szkodzi inni, że nie.
Pamietam jak byłam 1,5 roku w Grecji na wakacjach na 14 dni. Po około tygodniu zaczęły wyskakiwać mi zimna jedne za drugim i tak do końca pobytu. Z natury mam dość duże usta i jeszcze do tego te zimna. Chodziłam jak nadmuchany balon!
A teraz - nie mogła jedna wyskoczyć tylko parę.......

reklama
Do góry