reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Choroby i ich leczenie - leczenie w ciąży i po...

dziewczyny, a co z bolącymi hemoroidami??? bo posterisan słabo pomaga póki co :((( znacie jakiś sposób?
spytaj się w aptece o takie czopki, za cholerkę nie moge przypomnieć sobie ich nazwy, ale wiem, ze przy karmieniu piersią je uzywałam i były rewelacyjne

Malina1979- czosnek dousznie???? napisz cos więcej prosze:tak:

reklama
spytaj się w aptece o takie czopki, za cholerkę nie moge przypomnieć sobie ich nazwy, ale wiem, ze przy karmieniu piersią je uzywałam i były rewelacyjne

Malina1979- czosnek dousznie???? napisz cos więcej prosze:tak:
byłam dziś u lekarza z tymi hemoroidami, przepisał mi maść, czopki i żel znieczulający. Potwierdził że to żylaki odbytu :(((( straszne!!! ale już lepiej się czuję! siedze na poduszcze :)
Malina, czosnek dousznie???

MagaP3011 nie strasz dziewczyno!!!!!! :szok:
Nawet tego nie oglądam.

Ja tez nie :no: jestem coraz bardziej przerazona....dlatego mojej Julki nie puszczam do przedszkola, niby juz zdrowa, ale jednak, a poza tym myslalam zeby zaopatrzyc sie w te maseczki, ale juz mowili w tv ze w Polsce tez problem z dostaniem, a sa nawet tacy aptekarze, ktorzy nieuczciwie sprzedaja maseczki warte 20 gr za np 2,50zł :wściekła/y:
No i panicznie zaczynam sie bac szpitala. Chcialabym urodzic w domu szkoda, ze na to za pozno, bo jak sobie wyobraze tych odwiedzajacych zakatarzonych i kaszlacych to az strach :szok:

Ja tez nie :no: jestem coraz bardziej przerazona....dlatego mojej Julki nie puszczam do przedszkola, niby juz zdrowa, ale jednak, a poza tym myslalam zeby zaopatrzyc sie w te maseczki, ale juz mowili w tv ze w Polsce tez problem z dostaniem, a sa nawet tacy aptekarze, ktorzy nieuczciwie sprzedaja maseczki warte 20 gr za np 2,50zł :wściekła/y:
No i panicznie zaczynam sie bac szpitala. Chcialabym urodzic w domu szkoda, ze na to za pozno, bo jak sobie wyobraze tych odwiedzajacych zakatarzonych i kaszlacych to az strach :szok:

Dziewczyny nie ma co panikować, spokojnie, w Polsce i tak wszystko w normie. Jednak ostrożności nigdy dość. Ja już przeszłam w tym sezonie grype, żyje i nawet u lekarza nie byłam. Myśle że sprawa grypy jest baardzo naciągana. Farmaceuci tylko czyhają, żeby zarobić. Tak jak sprawa pneumokoków. Media robią wielkie zamieszanie a ludzie nic tylko w aptekach w kolejkach stoją i kase niepotrzebnie wydają. Grypy były, są i będą.

Dziewczyny nie ma co panikować, spokojnie, w Polsce i tak wszystko w normie. Jednak ostrożności nigdy dość. Ja już przeszłam w tym sezonie grype, żyje i nawet u lekarza nie byłam. Myśle że sprawa grypy jest baardzo naciągana. Farmaceuci tylko czyhają, żeby zarobić. Tak jak sprawa pneumokoków. Media robią wielkie zamieszanie a ludzie nic tylko w aptekach w kolejkach stoją i kase niepotrzebnie wydają. Grypy były, są i będą.

Tez juz przeszlam dopiero co grype straszna, ale ja sie nie boje samej grypy, a tych powiklan po niej :eek:

Tez juz przeszlam dopiero co grype straszna, ale ja sie nie boje samej grypy, a tych powiklan po niej :eek:

hmm... te powikłania to dziwna sprawa, sama nie wiem co o tym myśleć. Musimy się pilnować i tyle. Nie ma co panikować, głowa do góry, już nam mało zostało do porodu:) Szalik na szyje, ciepła kurtka, nerki zakryte i przeżyjemy;-)
A w domku na rozgrzanie herbatka z cytryną, ciepła kąpiel i szlafroczek, a później z naszymi panami pod kołderkę i się grzać:-)

Dziewczyny mam mały problem z bardzo niskim ciśnieniem. Cały czas jestem strasznie słaba senna i boli mnie głowa. Kawy nie piję w ogóle i nawet nie potrafię czuć zapachu kawy. Nie wiem za bardzo co mogę z tym zrobić i czy nie zaszkodzi małej moje ciśnienie. Gdzieś wyczytałam, że może prowadzić to do niedotlenienia. Zaznaczam że ciśnienie mam 90/60 a często jeszcze niższe:-(

reklama
Dziewczyny mam mały problem z bardzo niskim ciśnieniem. Cały czas jestem strasznie słaba senna i boli mnie głowa. Kawy nie piję w ogóle i nawet nie potrafię czuć zapachu kawy. Nie wiem za bardzo co mogę z tym zrobić i czy nie zaszkodzi małej moje ciśnienie. Gdzieś wyczytałam, że może prowadzić to do niedotlenienia. Zaznaczam że ciśnienie mam 90/60 a często jeszcze niższe:-(

Ja miałm w ciąży niższe ciśnienie (90/55), a dodatkowo puls powyżej 100 (czasem powyze 120!!!) Moj gin kazał sie nie martwic, napic sie kawy jak nastrój zbyt kiepski. Niedociśnienie nie jest groźne, w przeciwieństwie do nadciśnienia :-) no i niskociśnieniowcy żyją dłużej :-)
Ciśnienie podnosi ruch..

Do góry