Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja jakoś mam jednak obawy przed noszeniem dzieci w chustach....tyle było swojego czasu 'krzyku', że zapanowała taka moda wśród zagranicznych gwiazd i, że to źle wpływa na rozwój dziecka, że jakoś mnie wasza argumenty jeszcze nie przekonały...![]()

). Nie miałam większych problemów z wiązaniem i dociąganiem, ale natychmiast pojawiło mi się pytanie czy materiał nie będzie krępował i ściskał nóżek maluszka, boje się że będą mu sinieć ze względu na ucisk materiału pod kolanami - może od razu wyjaśnię o co mi chodzi: zauważyłam, że gdy mój M trzyma maluszka na ręce pionowo to faktycznie te nożki troszkę czerwienieją to krzyczę, żeby zmieniał ręce, bo dziecku krew do nóżek normalnie nie dopływa - no i jak zaczęłam wiązać chustę to zauważyłam, że sporo tego materiału się zbiera pod udami ( chodzi mi o kieszonkę, gdzie krzyżuje się materiał pod pupą dziecka i końcowy węzeł jest z tyłu) - nie wiem może za słabo podciągam mu nóżki do góry, ale on i tak co te kolanka podciągnę to on próbuje wyprostować.Guzik to powinno ludzi obchodzić i to raczej ja bym się po pukała w głowę za ich wpychanie nosa w sprawy o których w ogóle nie mają pojęcia. (jak byłam w ciąży, kiedyś jakaś babcia mnie zaczepiła latem na ulicy i powiedziała, żebym nie nosiła butów na koturnie, bo moje dziecko będzie miało problemy z kolanami czy tam stawami biodrowymi - w życiu nie słyszałam większej bzdury! Podziękowałam grzecznie za uwagę i powiedziałam, że studiuje położnictwo, więc dobrze znam rozwój dziecka w okresie prenatalnym-tak odbiegając trochę od wątku, przepraszam)Fakty i mity
uwagi włącznie z pukaniem się w głowę i dziwnymi spojrzeniami to wszystko na spacerach z Małą spotykało mnie nie jeden raz.
.