reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

chusty

Blusiu maleństwo musi mieć możliwość przekręcenia główki. U mnie na karczku jest zawsze za luźno, ale Marysia już świetnie trzyma główkę. Ja mam wieczny problem z tym karczkiem więc ostatnio wiążę głównie w 2x:)

reklama
...Ja mam wieczny problem z tym karczkiem więc ostatnio wiążę głównie w 2x:)

a mnie te X2 wkurza, bo mam wrazenie ze za luzno mlala zwiazana ;-) a wogole ona wkurza sie jak swiata nie widzi a w tym X2 ograniczona ma widocznosc jakos ;-) nawet jak sobie te boki kokarda zwiaze :sorry: Wole inne wiazania :tak:

a ja bardzo lubię 2x, bo mała ma na czym oprzeć główkę, wygodniej jej. A główka u mnie trzyma się lepiej w 2x niż w kołysce ale to pewnie nieudolność mojego wiązania:) Za to ostatnio ogromnie polubiłam kangurka, ale trudne to cholerstwo do dociągnięcia. Za to bardzo wygodne na lato. Tylko chustę mam troszkę za długą do tego.

Zaliczyłyśmy z Adą pierwsze wyjście w chuście :) Byłyśmy w sklepie, trochę połaziłam po okolicy i w lesie. Nie chciałam się daleko zapuszczać, bo nie wiedziałam jak się zachowa ;) Ale pięknie przespała całe 50 minut w chuście po czym w domu ją włożyłam do łóżeczka i spała drugie tyle :)
Motanie wychodzi raz lepiej raz gorzej. Trochę ciężko mi podociągać wszędzie tak samo. I teraz np wydaje mi się, że trochę za luźno było u góry plecków, a przy główce jakby za ciasno. Ale dopracujemy i to, mam nadzieję :)

dziewczyny a jak wiązać, żeby kolanka były wyżej np w 2X? od czego to zależy? bo mam wrażenie, że mała ma kolanka trochę za nisko...

mrsmoon w 2x musisz dobrze rozciągnąć materiał przy obydwóch połach dokładnie od kolanka do kolanka. Środek chusty (na szerokość) powinien wypadać na środku poły, a krawędzie pod kolankami. Najpierw oczywiście rozciągasz wewnętrzną. No i potem dobre dociągnięcie. Zwróć uwagę, które krawędzie odpowiadają z określone miejsce i dociągaj przed lustrem, fragment po fragmencie.

Dziewczyny ja mam pytanie co z chustowaniem w zimę? Bo napatrzyłam się na te wasze kangurki i też dziś zamówiłam chustę. Nie wiem tylko czy to bezpieczne podczas zimy, czy się nie poślizgnę lub czy małej nie będzie za zimno:confused:

reklama
Do góry