reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalę się

reklama
Dzięki dziewczyny;-)

Wisienka- ojjj, żebyś Ty mnie widziała przed pójściem do tej kosmetyczki... Serce mi tak waliło, a już w środku jak byliśmy to miałam miękkie nogi... T. był z nami i ją trzymał. Ale jak zobaczyłam przy wyjściu uśmiech na jej twarzy to od razu mi się lżej zrobiło i nie żałuję. Chwilka strachu była, nie powiem, ale jaką gwiazdę mam w domu teraz to szał pał;-)

boozqowa wow!! pieknie!! ja tak bardzoo chce mojej niuni zrobic kolczyki,ale nie wiem gdzie :-/ chodze i szukam jak narazie.. a jak dbac o uszka?? dobrze,ze pozniej czula? nie plakala? czy tylko w momencie przekluwania? musialas miec juz kupione kolczyki czy sami dali? sa ze stali chirurgicznej? kiedy trzeba bedzie zmienic na inne? przepraszam,ze tyle pytan,ale jestem bardzooo ciekawa :-)

a i pochwale sie moja wspinatorka :-D wszedzie jej pelno :-)
i uwielbia flipsy..na zdjeciu ze swoja kochana mamuska :-p

Załączniki

• 103_1026.jpg
    103_1026.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 75
  • Photo1473.jpg
    Photo1473.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 71
  • xx.jpg
    xx.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 73
Aneta- Ja przekłuwałam u kosmetyczki. Najpierw dzwoniłam do jednej,ale powiedziała, że dziecko musi mieć roczek, więc poszukałam innej w mojej miejscowości, zadzwoniłam, zapytałam, czy przekłuwają dzieciom 7-miesięcznym. Umówiłam się tego samego dnia;-) Zapłaciłam 30 zł i w tym kolczyki, które sama wybierałam. Kolczyki są lecznicze, ze stali chirurgicznej ze ślicznym różowym "brylancikiem":-D, muszą być noszone minimum miesiąc. Potem można zmienić, ale nie trzeba;-) Mam ruszać kolczykami-tzn. obkręcać je w uszku i przemywać wodą utlenioną. Ja robie tak, że podkładam wacik i polewam uszko.
Przed przekłuciem popsikała jej uszka zamrażaczem. Płacz był tylko przy przekłuwaniu. Najpierw był szok, płacz i od razu szybko drugie ucho. Przytuliłam ją i zaraz już się śmiała. I od tamtej pory jest już jak gdyby nigdy nic. Nie płacze, nie dotyka uszu, noc przespała normalnie. Teraz leży koło mnie i zaczepia, czyli wszystko jak tak jak zawsze;-)

Ponoć ten wiek, w którym są nasze dzieci jest najlepszy na przekłucie. Dziecko jeszcze nie jest na tyle świadome by ruszać i ciągać uszy, nie śpią na boku i niby zapominają, ale tego to nie wiem;-)
Ja nie żałuję, dodały te kolczyki niesamowitego uroku mojej Mai. Tobie też polecam jeżeli o tym myślisz;-) Podzwoń po kosmetyczkach, na pewno gdzieś was przyjmą i daj znać;-)

Ostatnia edycja:
boozqowa dzieki!! balam sie,ale przekonalam sie po tym jak wszytsko dokladnie opisalas:tak: poszukalam,podzwonilam i jestesmy umowione na piatek na 12!! 35zl z kolczykami! jestem ciekawa jak to sie skonczy..napewno sie pochwale w piatek :tak: to chyba,ze uciekne jak zobacze pistolet..czy igle?

reklama
Boozqowa ja też mam pytanie, a to zapięcie z tyłu jest duże?
Ja też chciałabym przekłuć ale moja cały czas śpi tylko na boku i jak je mleko to czasem ciągnie się za uszy ( albo bije pięścią po głowie, nie wiem czemu ale tak ma)

Do góry