reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć dziewczyny. Ostatnio pisałam na waszym forum że nie czuję narazie ruchów dzieci, ale mogę się już pochwalić że od wczoraj maluchy dają o sobie znać i to tak że nieda się to pomylić z niczym innym. A dzisiaj byłam na usg i moję panny mają po 18,5cm i jedna waży 377gram a druga 391gram Szyjka macicy też długa bo 4cm. Mam tylko do was pytanie jak to było u was ze zwolnieniem? Bo ja od kwietnia też bym chciała iść na zwolnienie ale lekarz mi powiedział że jeśli będzie wszystko w porządku to nie ma takiej konieczności. Dodam że mam pracę fizczną i raczej cieżko będzie mi już pracować z brzuchiem,czy wy też miałyście jakieś problemy żeby lekarz wam zwolnienie wystawił?

andzia25 To super,że wszystko ok po wizycie i,że zaczęłaś czuć ruchy maluchów :-) Pamiętam jak Ci pisałam,żebyś sie nie stresowała bo każda ciąża jest inna.Co do zwolnienia to ja od początku mam zakaz pracowania.Nawet w domu zbytnio fizycznie zużywać się nie mogę tzn odkurzanie itp.

Tossa właśnie ogladałam filmik.Słodkie te Twoje maluszki.Moja córka tak się napatrzyła i mówi,że już się nie może doczekać bliźniaków.Mówiła,że takie grzeczne i nic nie płaczą :-D:-D

Cześć dziewczyny,
dzisiaj się dowiedziałam że będę mamą bliźniaków. Jeden pęcherzyk i dwie owodnie. Ja jestem w szoku i przerażona bo się kompletnie nie spodziewałam i ujawniły się dopiero teraz. Na dzien dzisiejszy ludziki są dokładnie tej samej wielkości i ida zgodnie z terminem z OM. Mam nadzieje że mnie do siebie przygarniecie :sorry:

-Lorelain- Witamy :-) Szok wkrótce minie.Ja też byłam mocno zszokowana,tym bardziej,że dopiero w 12tyg okazało się,że to bliźniaki.Wcześniej było widać tylko jedną fasolkę.Do tej pory czasami nie mogę uwierzyć,że mój brzusio zamieszkuje dwoje lokatorów :-)

Ostatnia edycja:
a wy tez macie dwoje dzidzi w jednym pęcherzyku to są jednojajowe tak? ... kurcze jestem kompletnie zielona i musze sie duzo douczyc .... przeraża mnie mysl porodu cc bo stanowczo chciałabym sn ... ciekawe jaki wózek wejdzie mi do windy ... matko żenby jak najdłużej z nimi dochodzic, synka urodziłam miesiac wczesniej wiec mam tendencje do przedwczesnych porodów .... mąż to musiał sie z wrażenia napić i mówi że potrzebuje tydzien żeby to przetrawić :laugh2:

reklama
Cześć dziewczyny,
dzisiaj się dowiedziałam że będę mamą bliźniaków. Jeden pęcherzyk i dwie owodnie. Ja jestem w szoku i przerażona bo się kompletnie nie spodziewałam i ujawniły się dopiero teraz. Na dzien dzisiejszy ludziki są dokładnie tej samej wielkości i ida zgodnie z terminem z OM. Mam nadzieje że mnie do siebie przygarniecie :sorry:

kochana witaj na forum
nie martw sie kazda z nas byla na poczatku przerazona itd
fajnie ze dołacza do nas nowa mamuska z 2 istotkami na pokladzie
moja ciaza dwie owodnie i dwie kosmówki czyli maja osobne pokoiki
pytaj o wszystko napewno kazda udzieli ci jakis rad
a który miesiac u ciebie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry