reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny nie bede sie chwalic moja waga-ja tez na poczatku bralam DUPHASTON do 12 tc i na poczatku tak bardzo przytylam a teraz to juz tak w miare-troche sie zatrzymalo.LILLY-ja mam spis ubranek potrzebnych maluchom-ale juz mam o wiele wiecej.nie moge sie oprzec jak pojde do sklepu i ciagle cos przynosze.dzisiaj mi sie snilo,ze musze kupic rozki.podzielilam sobie troche zakupy-w kwietniu kupie przescieradla,kocyki i rozki.potem pieluchy i wyprawki-kosmetyki,butelki.a na koncu wozek,foteliki i lozeczka.

reklama
Wita Was chorowitek:baffled:

Moniek wielkie gratulacje:-):-):-)czekamy na relację z porodu i zdjęcia ślicznotek!

lilly świetnie że już jesteś w domku.Trzymam kciuki żeby dziewczynki wyrównały wagę:tak:Ja też kochana mam anemię codziennie robię sobie sok z buraków i jabłek.

mati gratuluje udanej wizyty:-D

tolive super że maluchy rosna i wszystko ok.

asia super że jest poprawa oby do przodu z takimi postępami:tak:

Kogo ominęłam przepraszam ale tyle naskrobałyście że trudno spamiętać to wszystko.

magda-gdańsk jak samopoczucie przed...wszystko przygotowane?

Ja nadal mam katar,gardło na szczęście nie boli ale mam meczący kaszel aż brzuszek mi się napina:szok:Od kilku dni piję miksturę-mleko,czosnek,miód i masło:baffled:ble ale pomaga:tak:

Trzymajcie się zdrowo bo ta pogoda to taka zdradliwa:tak:

Co do ubranek to dostałam masę po trójce dzieci mojej siostry i miałam jeszcze po córce a nowych kupiłam kilka sztuk i muszę w najbliższym czasie dokupić jakieś do szpitala,czapeczki wyjściowe,kilka kąpielowych.w kwietniu kupię pościel i łóżeczka a w maju wózek.Jeszcze nie mam kosmetyków do pielęgnacji,pampersów.Wczoraj przyszła paczka z przewijakiem,ręcznikami z kapturkiem,cienkimi kocykami,śpiworkami,pieluszkami flanelowymi i tetrowymi w kolorze:-)
Dziś czekam na komodę i półkę nad nią.

CZESC DZIEWCZYNY!Piekne te wasze zdjecia z brzuszkami i ja chyba meza zaczne namawiac.napiszcie mi ile zaplacilyscie za sesje i ile zdjec tak wliczaja w cene?
Witam wszystkie nowe mamuski-MATI to juz nie jestesmy na koncu!
Ja jestem na etapie poszukiwania spodni ciazowych-wysle linka a jak ktoras z was miala to napiszcie mi czy sie dobrze rozciagaja itd.,bo teraz jak zwykle problem z rozmiarem. Piękne Rurki Ciążowe (r.36-44), tu rozm. M (38) (2193311911)
payu-logo-trans.png
notes-inactive.gif

Wiolka, ja nie płaciłam za sesję - mój brat jest w szkole fotograficznej i zrobił ją za darmo. Ceny chyba zaczynają się od 500pln ale nie jestem pewna...

czesc dziewuszki:) szybko nadrobilam zaleglosci bo sie dzisiaj rozpisalyscie jak szalone!
mati dzisiaj leze bo moje nogi wczoraj same daly mi do zrozumienia ze glupia jak but jestem...mialam lydki jak uda i mialam wrazenie ze zaraz mi popekaja cale tak opuchniete byly:szok: dzisiaj tylko bylam krew zbadac bo wczoraj nie poszlam i wyobrazcie sobie ze jak zwykle mikt mnie nie wpuscil...gapia sie jak debile na brzuch ale nikt zupelnie nikt nie przepusci...godzine w kolejce czekalam:/

dzisiaj mam wizyte:D ciekawe jak maluchy moje,a maz mi tu grozi ze powie lekarzowi co wyprawiam i nie leze...kabel wstretny!;)

anuska kuruj sie kochana!

co do tycia w ciazy to wiecie dziewczyny jak to jest...jedna utyje 30 kg i szybciutko zejdzie jej to po porodzie a inna 11 i pozbyc sie nie moze dodatkowych kg takze tu nie ma co porownwac kazda jest inna ja mam juz 15 kg na plusie teraz mi tak strzelilo i 115 cm w pasie:D wygladam smiesznie no i w nic nie wchodze tylko dzinsy od poczatku ok bo pupa nie rosnie na szczescie...

wiecie co z ta wyprawka ja juz teraz stwierdzilam ze wyjdzie w praniu czego brakuje bo ja taki mlotek jestem ze juz nie wiem co jeszcze kupic a co bez sensu...nie wiem czy laktator kupowac czy to pozniej dopiero??pomocy!

Agata, przy pobraniu krwi to jeszcze pikuś że nie puszczają - bo można usiąść i posiedzieć. Wczoraj jadąc tramwajem na badania młodzież tylko mnie taksowała wzrokiem ale żadne z nich nie wstało żeby mi ustąpić miejsca... a brzuch mam już konkretny - 100cm w pasie.

ja również nie wierzę w zabobony i przez to ładnie nam się zakupy rozłożyły w czasie łącznie z ogarnięciem przygotowania pokoiku i miejsca dla maluchów, w ten sposób bodajże już w 26tc miałam wszystko przygotowane i leżałam i odpoczywałam, więc jadąc do szpitala w 30tc miałam spokojną głowę i nie martwiłam się że jeszcze coś muszę zrobić i dało mi to też komfort psychiczny - a mąż miał rozłożyć łóżeczka i je przygotować :-) a w ostatecznym rozrachunku wyszło tak że oboje je przygotowywaliśmy bo dzieciaczki były w szpitalu

dziewczyny ja juz bym tez z checia wszystko przygotowala zeby pozniej sie nie martwic ale jak tylko bede wiedziala jaka plec to napewno cos sie ruszy w kwesti umeblowania pokoików bede meza cisnela jak tylko sie da

Anuśka zdrowiej szybciutko kochana.Fakt pogoda w tym okresie jest bardzo zdradliwa.
Agatka ja bynajmniej z laktatorem się wstrzymuję,kupię dopiero jak urodzę.Bo z tym karmieniem to różnie bywa i bywają przypadki,że zakupiony wcześniej laktator,leży nie używany.Takie rzeczy można zawsze kupić od ręki,chociaż warto wcześniej sobie wybrać model laktatora.Do do ustepowania miejsca to właśnie wczoraj taki temat poruszyłam z koleżanką.Chamstwo i tyle,a najgorsze jest to,że jak już ktoś postanowi ustapić miejsca kobiecie w ciąży to prędzej to zrobi jakiś starszy człowiek niż młodzież.

reklama
Tossa jakie masz materace do łóżeczek?Ja wczesniej miałam dla córki pianka-gryka-kokos,ale teraz to nie wiem jakie kupić,bo przyznam że w moim odczuciu tamten był za twardy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry