Czesc dziewczyny!Jeny troche mnie nie bylo a tu co sie dzieje??co wy z tymi szpitalami??jestesm przerazona
mati,lily biedulki ile sie nacierpicie...wiadomo ze w szpitalu fajnie nie jest...ale jak maluszki sie urodza zrekompensuja wam wszystkie smutki i niedogodnosci zwiazane z siedzeniem na oddziale!
miki Ty tez? o ja Cie jakas fala dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie i te co w domku i te co w szpitalu!
Ktoras juz zna termin cesarki??
A teraz troche o macierzynstwie(na pocieszenie mam nadzieje) :-) dlugo mnie nie bylo bo...wracalam do normalnosci ogarnelam sie z maludami na tyle (ostatnio duzo sama jestem maz musi troche jezdzic a jakos samej mi lepiej niz z mama i jej cennymi radami choc stara sie nie wtracac to wiecie jak to jest...) wiec sama moge sie zajmowac,ugotowac obiad,posprzatac,poprasowac ubrac sie i wygladac na zadbana(slowa mojej poloznej

) wiec jestem poki co z siebie i maluszkow mega dumna.
Oczywiscie sa ciezkie momenty jak placza a nie wiem dlaczego choc dzieci moim zdaniem bez powodu nie placza a intuicja dziala(u mnie okazalo sie ze uwaga maluchy bardzo szybko sie rozwijaja i...musza po wieczor chwile pokrzyczec albo robia cos w stylu ejaeja i siedza wtedy ze mna wystarczy do nich pogadac albo muzyke wlaczyc wcale nie trzeba bujac ciagle na rekach!nie wchodzcie w to bo potem nie dacie rady kochane

wiec to wszystko jest normalne maluszki wszystko boli od rosniecia i uklad nerwowy jest obciazony a krzyki przed snem je relaksuja.
Inna metoda jak wyczuje sie dokladnie godziny( u mnie codziennie te same) robic o tej porze kapiel i masaz oliwka calego ciala i glowki(to moja autorska metoda:-) tez dziala!
Co prawda nadal karmienie co trzy godziny,czasami problemy z brzuszkami ale jest herbatka z kopru i sab simplex kropelki(mozna w internecie zamowic wcale nie trzeba sprowadzac z niemiec)
I powiem wam ze nawet posapac mozna co prawda z przerwami ale mozna kwestia organizacji,notujcie wszystko,synchronizujcie i nie dajcie sie zdominowac dzieciom(moja kolezanka ciagle brala na rece...i aktualnie nie ma godziny w ciagu dnia dla siebe)
Kochane czekam z niecierpliwoscia na wasze malenstwa i trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze i zebyscie caly czas optymistycznie patrzyly na wszystko nawet jak maluchy beda krzyczec na zmiane bo podejscie to 90% sukcesu buziaki odemnie i moim smykow