reklama

Ciąża bliźniacza

Ja chyba kupię tylko na wyjście na 50 cm a wokół mam tyle sklepów wokół z ciuszkami małymi , ze zawsze można dokupić wiecej jak już będę wiedzieć ile one ważą i mierza. Po co z góry zakładać ze bedą 2 kg ważyć . Ostatnio u mojej znajomej urodziły sie bliźniaki i ważyły po 4,5 kg . Szok!

A torby moze nie pakuj ale chociaz miej w domu wszystko co jest potrzebne do niej :-) ja chyba już na dniach wypiore to co jest potrzebne do torby i wogole większość rzeczy na początek .

reklama
Malena - mam nadzieję, że masz rację z tą Jasminą:) Ze szybko wróci, albo choć wytrzyma w szpitalu jak najdłużej.
A ja spodziewam się też trójeczki, mam nadzieję, że niedługo się dowiem w jakiej konfiguracji.

Katka - pamiętam jak się pojawiłaś, byłaś na samym początku a tu już 12 tc! :-) leci niesamowicie ten czas.

Ja dziś byłam rano na dodatkowych badaniach na żelazo bo maluszki bardzo ze mnie wyciągają i na piątkowej wizycie dowiem się co i jak. Poza tym czuję już ten 26 tc cokolwiek zrobię w domu czuję się padnięta a kiedyś mogłam wszystko...eh ale się rozmarzyłam:-)

hej Kochane, dziękuje za wsparcie i miłe słowa, byłam w szpitalu, dzis wyszłam błagając cyz mogę isc do domu. Zaraz przeprowadzam się do rodziców, bo mąż wraca w czwartek, mam leżec juz calkowicie. Te bóle na szczescie nie byly skurczami przedporodowymi, ale mam zapalenie pęcherza i jakies candida. Lekarz powiedzial, ze dobrze zrobilam przyjezdzajac bo to niebezpieczne dla ciazy jest. Stad ten ból brzucha, faktycznie biegalam czesciej do lazienki, ale nie czulam pieczenia ani nie bylo krwi.... no uplawy, ale myslalam, ze to po luteinie. A teraz mam antybiotyk :( pakuję się bo mama czeka ale musialam wejsc na chwile i napisac. Lekarz powiedzial, ze w ciazy zaawansowanej nawet gdy cos malo niepokojącego się dzieje od razu trzeba leciec do lekarza, bo my pomyslimy ze to macica sie rozciaga a moze dziac sie cos zupelnie innego. Wiec proszę, Wy tez nie czekajcie w domku jesli cos zauwazycie. Buziaki

Cześć dziewczyny!
Dawno mnie nie było i na pewno mnie nie kojarzycie. Przypomnę się trochę:biggrin2: mam bliźniaki dwujajowe, ostatnio dowiedziałam się,ze na 95% chłopiec i dziewczynka. Widzę,że na waszej liście do rozwiązania jestem przedostatnia zaraz po marcikuk. Nie odzywałam się długo,bo miałam problemy na początku ciąży i nie wiedziałam,jak to wszystko się potoczy. Od 8 t.c pojawiło się ostre krwawienie,okazało się,że mam krwiaka w macicy, leżałam miesiąc w domu i modliłam,żeby utrzymać ciążę. Na szczęście się udało i teraz czuję się całkiem nieźle poza problemami z żyłami u nóg...czuję,że moje nogi są ciężkie, w nocy łapią mnie bolesne skurcze a stopy pieką jakby ktoś podpalał ogniem! W każdym bądź razie wracam i będę się udzielać-nie dam rady przeczytać wszystkiego wstecz,więc jak będę pytać o coś o czym już pisałyście nie wkurzajcie się na mnie;-)
Lola-pamiętasz,że jutro mamy obie wizytę? :tak:Będzie dobrze, mam nadzieję,że te bóle o niczym nie świadczą!
Sylha-cześć:) super widzieć Cię znowu, czy ty również spodziewasz się parki?
Katka-WOW gratuluję trojaczków, my obie jesteśmy w tyle za resztą dziewczyn tutaj, jesteś już po USG genetycznym?
Palu- ty już naprawdę niedługo rodzisz, jak ten czas szybko zleciał...
Jasmina nawet nie wiesz,jak się cieszę,że to nic poważnego i że wracasz do domku. Trzymaj się i szybkiego wyleczenia infekcji!!

Wszystkim dziewczynom,które są już po szczęśliwym rozwiązaniu gratuluję pociech!!

Dziewczyny z Warszawy i okolic,czy macie już wybrany szpital w którym będziecie rodziły?Jeśli tak,to który polecacie dla bliźniaków-wcześniaków?czy rodzicie w większości naturalnie czy przez cc?Mój lekarz prowadzący pracuje na Inflanckiej,ale poczytałam trochę i odechciało mi się tam rodzić...nie wiem czy nie zmienić lekarza i nie przenieść do Szpitala Orłowskiego.

Gieniek - ja będę rodziła w szpitalu im. Orłowskiego. Jeździłam do dr Roszkowskiego prywatnie na usg i powiedzial abym rodzila w jego szpitalu. Zazwyczaj polecają szpital bielanski, karową albo ten na czerniakowskiej bo tu są przystosowane odziały dla ciąż mnogich i patologia ciąży.

reklama
Jasmina- super, ze u Cuebie wszystko w porządku:-) teraz leż i uważaj na siebie . Mnie właśnie tez jakoś dziwnie brzuch boli od 3 dni. Raz na dole i czuje parcie na pęcherz , innym razem u góry tak jakby wątroba a dziś po lewej stronie coś mnie kluje. Zwariować można . Z tym pecherzem i wątroba to myśle ze moze dzieci sie rozpychaja tam. Jutro mam USG to sie spytam choć wątpię ze coś na ten tamat sue dowiem oprócz tego ze to normalne . Tutaj w Uk nie robią badania ginekologicznego i nie podtrzymują ciąży jakimiś lekami itd. W ok 30tc planuje iść na prywatna wizytę do polskiego ginekologa mimo ze naprawdę szkoda mi wydać znowu tyle kasy ale wole być pewna czy wszystko ok , czy powinnam leżeć itd. Moja koleżanka tak poszła w 30tc do polskiego i sie okazało ze ma normalnie rozwarcie a nic nie czuła i musiała leżeć cały czas i udało jej sie do 34tc donosić. A jak poszła dzień pózniej na wizytę tutaj do lekarza to powiedzieli ze wszystko jest ok i moze normalnie funkcjonować a nawet jej nie zbadali ginekilogicznie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry