Witam wszystkie brzuszki podwójne:-), jak mi sie tęskni za tym stanem, a pomysleć, że jeszcze niedawno tak było mi cięzko hihi. Tak się wtrącę co do pieluch, ja kupiłam 20szt tetry, 10 szt flaneli. Kilka tetrowych pociełam na 4 części i popodszywałam, przydaja sie takie male tetry do wytarcia buziaka, podłożenia pod buźke w wózku, w foteliku, przy karmieniu itd. A flanelki też sie przydają, jak były te upały to moje bąble spały pod flanelkami, w nosidłach (gondolach) mam na dnie, kładę też je na łóżko i dopiero na to dzidziola, żeby nie uslinił narzuty. Nie lubie prac codziennie więc wolę wiedzieć, że mam jakiś zapas, a to prędzej czy później sie przyda.
Jesli chodzi o obcinanie pazurków to dopiero po skońcoznym miesiącu, wcześniej pazurki sa jak papier i łamia się, nie ma potzreby obcinania. Mi lepiej obcina sie nożyczkami z zaokrąglonymi końcami ale musza być takie cieniutkie bo mam tez grube i to jest niewypał. Cążkami jakos mi trudniej ale moja kumpela tylko cążkami ciacha więc wyjdzie w praniu czym będzie Wam wygodniej.
Głaski dla brzuszków - tęsknię za swoim bardzo:-), mimo, że nie raz narzekałam na moich lokatorów, że dawali w kość. Trzymajcie się dzielnie!!!
Jesli chodzi o obcinanie pazurków to dopiero po skońcoznym miesiącu, wcześniej pazurki sa jak papier i łamia się, nie ma potzreby obcinania. Mi lepiej obcina sie nożyczkami z zaokrąglonymi końcami ale musza być takie cieniutkie bo mam tez grube i to jest niewypał. Cążkami jakos mi trudniej ale moja kumpela tylko cążkami ciacha więc wyjdzie w praniu czym będzie Wam wygodniej.
Głaski dla brzuszków - tęsknię za swoim bardzo:-), mimo, że nie raz narzekałam na moich lokatorów, że dawali w kość. Trzymajcie się dzielnie!!!
a tak mi sie nie chce. Po dwoch tygodniach przerwy odkrylam ze nie mieszcze sie w moj kubraczek z pracy. Dobrze ze juz mam wieksze w szafce. Pstatnio w nich wygladalam jeszcze jak batman forever jutro juz bedzie pewnie ok. Zobaczymy.
pozniej zostane sama i to w okresie świątecznym bo emek wtedy tez urlopu nie odstanie. Jestem zla
Powiem Wam,że brakuje mi czasem mojego brzuszka,chociaż ciąża była trudna.Dziewczyny które akurat tu ze mną grasowały wiedzą.
a na opakowaniu jest napisane żeby obcinać dziecku paznokcie jak śpi żeby się nie ruszyło. a co do pieluszek to póki co kupiłam 15 tetrowym, jak braknie to mam sklep pod nosem to wyślę mojego żeby dokupił ;-) a dziewczyny jakich pampersów pierwszych ozywałyście? bo kupiłam jedno opakowanie jedynek pampersa i jedno dwójek i się zastanawiam czy te jedynki wogole mi będą potrzebne