reklama

Ciąża bliźniacza

Po wizycie ok :-) Lenka równo o polowe mniejsza od braciszka . Ona 1010g a on 2020g. Jeszcze nie bedą rozwiązywać ciąży bo wszystko wyglada u niej dobrze , przyrost ok i wody plodowe tez ok. Oczywiście znowu zmieniła ułożenie i jest główka do dołu tak jak Mati.
Za tydz mam wizytę z konsultantka, z która bede omawiać plan porodu itd. Oczywiście powiem jej , ze nie ma opcji żebym naturalnie rodziła :-) zobaczymy co ona na to... Za 2 tyg kolejne USG ...
Tutaj w Uk można wybrać sobie rodzaj porodu tyle, ze dużo osób o tym nie wie ze ma takie prawo. Ja nie jestem zwolenniczką cesarki ale mi chodzi o bezpieczeństwo dzieci dlatego taka decyzja. Oby faktycznie tak się okazało , ze mogę zadecydować ...
A tak jak już wcześniej pisałam w uk nawet na cesarce może być mąż - bynajmniej u mojej kuzynki miesiąc temu był i potem cała noc i on pierwszy przewijal dziecko i pomagał jej we wszystkim.
Moj szpital tez jest specjalistyczny i ratuje już dzieciaczki od 500g a poprzedni od 800g ...

Ostatnia edycja:
reklama
gienek - nie wiem jeszcze. Ostatnio jeden był główkowo ale drugi poprzecznie a teraz mi sie wydaje ze ten co był główkowo się odwrócił i teraz jest stopami do wyjścia. W piatek mam wizyte to pogadam z lekarzem. Ja bym chyba wolala cc.

Lola - no to super. Malutka ale najwazniejsze ze cala i zdrowa.

Lola216 możesz się jakoś wymigać od porodu naturalnego nawet przy ułożeniu główkowym, argumentując tym, że po urodzeniu pierwszego dziecka wzrasta ryzyko przedwczesnego oddzielenia łożyska drugiego bliźniaka powodujące jego niedotlenienie i stan zagrożenia życia.

Gieniek - tak się napisałam i wszystko się skasowało!:no: 35 tc bo to wg doktora bezpieczny dla nich termin a gdybym nie dotrwała to i tak cc (są tak ułożone) mały głowa do dołu mała do góry. Ja też słyszałam bardzo dobre opinie na temat szpitala im Orlowskiego.

Lola - super, że wizyta OK i dzieciaczki mają się świetnie - tak trzymać:-) Mamy już co nosić co? :-)

Hej, ja też już po wizycie, dziewczyny ważą około 2300 i 2200 g (przez ostatnie 3 tygodnie przytyły po 700g!), cesarka 1 października, bo obydwie niunie ułożone poprzecznie....teraz to już nic, tylko odliczać dni i modlić się, żeby dotrwać:-)
Całuski dla brzuszków:-D

Tekla- tak bede argumentowac , ze chce cc . Tym bardziej , ze Lenka jest mała i jako druga wiec nie mam zamiaru narażać jej na niebezpieczeństwo.

Malena- moje dzieciaczki były jeszcze 2 tyg temu ułożone tak jak Twoje a już dziś Lenka znowu zmieniła pozycje i oboje są glowkowo . I tak co 2 tyg ona jest inaczej - coś się nie może malenka zdecydować . Ale mi powiedzieli 2 tyg temu jak była nozkami do dołu ze i tak to nie jest wskazaniem do cc bo pierwszy bliźniak czyli Mati jest glowkowo.

Sylvii- gratuluje udanej wizyty i daty cc:-)

Palu i Jasmina- co tam u Was?

Ostatnia edycja:
Lola- cieszę się,że Lenka rośnie choć mniejsza, ale wszystko OK!!!!!A to najważniejsze i niech siedzi jeszcze w brzuszku- tam jej teraz najlepiej!!!!!

Silvii- gratuluję również udanej wizyty!!!!

Lola- fajnie,że w UK tatuś też może być- dla mnie to ogromne wsparcie, ale dzisiaj mi dzwoniła koleżanka- rodziła 3 tygodnie temu i powiedziała,że w Opolu jeste teraz możliwość,że tatuś może zostać na noc, warunek: zgłosić wcześniej ordynator oddziału i jeżeli się dostanie salę 2 to druga pacjentka musi wyrazić zgodę- co dla mnie jak najbardziej zrozumiałe, ale powiało optymizmem:-):-):-) qrcze muszę zadzwonić do znajomej położnej i się jej wypytać i co i jak i np. czy idzie wziąć salę pojedyńczą i za ile

Lola - z ta onecnoscia emka przy cesarce to chyba zalezy od szpitala albo od tego czy masz znoeczulenie ogolne czy tylko od pasa w dol. Kolezanka miala cc i jej mezowi kazano wyjsc.

reklama
Lola- bardzo się cieszę,że wizyta udana a Lenka już nie taka mała, ponad kilo,więc szybko podgania! Fajnie,że możesz sobie wybrać sposób porodu, odpoczywaj teraz i na spokojnie czekaj aż nadejdzie Twój czas:tak:
Silvii28- gratuluję udanej wizyty i tego,że masz już datę cc, jak fajnie,że to już tak niedługo:)
Malena- super,że masz wskazanie do cesarki i że tak czy siak Ci zrobią, wypoczywaj teraz i uważaj na siebie!!
Sylha- u mnie w szpitalu to mąż nie będzie mógł być przy c/c a wizyty chyba tylko do 20.00, jeszcze muszę dopytać jak pójdę na szkołę rodzenia, więc u Ciebie i tak fajniej. Ja mam plan wykupić pokój pojedynczy (jeśli będzie wolny) i położną do pomocy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry