reklama

Ciąża bliźniacza

Anika - właśnie ten wilczy głód jest najgorszy :-) wstaje już o 6 rano, bo mi tak burczy w brzuchu, że masakra:szok: a wczoraj musiałam wytrzymać do 9, bo badania na czczo i myślałam, że zjem ludzi w poczekalni :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Onloye 20 kg przy samej końcówce to nie jest tak źle - przy dwójce dzieci
Ja również myślę nad butelkami z aventu - przy poprzedniej dwójce nie używałam żadnych praktycznie do pół roku i kłopot był z głowy ale teraz samym cyckiem nie wiem czy wyrobię

Lilonka ja również nie mogę pospać przez głód wczoraj drzemałam całe prawie popołudnie z przerwami na jedzenie i siku .A badania są najgorsze:wściekła/y:

Gieniuś - 35 tydzień, a Ty w trójpaczku :-) świetnie.Może maluchy wyjdą pod choinkę?? Cudny byłby prezent - święta we 4 :tak::tak:
Onlyone
- a i Ty już nieźle - zaraz będzie skończony 31 tc. Mimo choróbsk co się czepiają - dzielna z Ciebie babeczka i dzielne masz dzieciaczki:tak:

Hej lasencje- widzę wszystkie jeszcze się turlają:-),

A myśmy już świętowali pierwszego od Dzieci Mikołaja:-) Kacperek był nim zachwycony.

Życzę Wam jak najdłuższego trzypaku i szczęśliwego rozwiązania:tak::tak::tak:

Co do butelek to ja Wam powiem tak: nie szalejecie zbytnio, bo się może okazać,że dzieciakom nie podejdzie. Tak jak ja miałam malutkie z aventu- kształ smoczka podobny do cyca, ale mały się krztusił, kupiłam nuk- smoczek anatomiczny-zasypiał bo się zbyt szybko męczył, kupiłam z medeli- smoczek wąski i go buzią zgniatał......na końcu i tak wyszło,że korzystamy z Aventu-już się odpowiednio nauczył. A co do butelek antykolkowych, to to że powietrze odpowiednio uchodzi, ale to też pic na wodę, ważne jest dziecko dobrze odbić- nasz mały przy jednym posiłku potrafi 5 razy odbić jak stary po piwie i jeszcze mu się zdarzy ulać, ale generalnie temat kolek nie jest nam znany:tak:

lilonka, ale jak to tego samego gina mamy? :) Jesteś w krakowa? u mnie od razu mówił o cc ze względu na pierwszą ciąże..jedna lasencja położona jest główkowo, druga poprzecznie, ale to jest jeszcze czas i mogą się obrócić. Ja po reportażu o córach Bonka, stwierdziłam że mogą mnie ciąć...

a miała któraś z was butelki LOVI? Bo jak dla mnie wiem, że może najmniej ważny aspekt, ale wizualnie bardzo mi się podobają, i mają butle z jakimś systemem samosterylizującym..hmm

Ja miałam butelki lovi bardzo fajne ale poscierały sie wszystkie napisy z nich. A myc trzeba jak kazde inne czyli jakis specjany ten system niejest.Miałam tez pol roku dr browna ale duze są i duzo jest elementow do mycia , ale ogolnie fajnie , a aventu wogole niechciały pic smoczki za twarde dla nich były, a teraz wypatrzyłam super buteleczki firmy Momma zamowie je niebawem a i super buteli sa Timmy Tip tylko te w srodku bez tego precika, niewiem dokładnie jak to sie pisze. Tak ze i tak wasze maluchy same sobie wybiora najlepszą opcje :)

o matko, no nie kumam połowy co piszecie o tych butelkach, ale nic to mam jeszcze dużo czasu na zaznajomienie się z tematem :)
A co do sposobu odżywiania to też zdaję się na zachcianki. Jak mi coś nie pasuje to mimo, że byłoby najzdrowsze to nie ruszę. Lekarz mi powiedział, że w ciąży można jeść WSZYSTKO, należy tylko zachować umiar (nie 2 kg. sera pleśniowego, czy kilogram tatara na raz). Jedyne do czego się zmuszam to co rano do otrąb (nienawidzę)-ale dzięki temu skończył się problem z zaparciami.

eevlee - kochana no to jak pytasz to ja ci tu zaraz wyklad walne na temat butelek otoz......
U nas jak wiesz wczesniaki. Cyca nie umieli zlapac ja tez sie troche balam bo dzieci male a moje cyce wrecz przeciwnie. W szpitalu musielismy zdecydowac jaka metode karmienia chcemy zeby dzieciom w glowie nie mieszac. Po dwoch dniach proby karmienia z cyca doszlismy do wniosku butelka. Na poczatku szpital dal nam smoczki dla wczesniakow zeby sie chlopcy naumieli ciagnac, pozniej musielismy kupic jakies. Mielismy w domy TT ale szpital kazal kupic najprostsze najtansze. No to u nas padło na little angel. Teraz w domu od jakiegos tygodnia chlopaki juz sa na TT ale juz umieja ladnie jesc. Powiem ci tylko tyle ze cala zagadka z butelkami i smoczkami na poczatku polegala na tym ze pomimo tego ze dzieci wczesniaki mielsimy kupic smoczki nie te pierwsze startowe z malusienka dziurka tylke te ze srednia. Bo jak pomału lecialo to dzieci mi padaly przy nich jak muchy po kilku łykach. Nie wiem czy ty w UK jestes. Jesli tak to kup tez smoczki z tym srednim otworem (medium flow).
problem polega na tym ze na poczatku jesli dzieci za wczesnie sie urodza nie umieja jeszcze ssac dobrze, a pozniej to juz zlapia wszystko. U mnie Filip zaczyna nawet cyca brac z tym ze z butelki mu latwiej przy jedzeniu z piersi musi sie chlopina bardziej napracowac wiec pociagnie troche a potem to tylko udaje ze je. Ja ogolnie jestem zadowolona z butelek TT. Ale chwilke to trwalo zanim zaczeli z nicgh ladnie jesc
Pozdrawiam

No właśnie waga :szok: w 18 tc było na plusie 4 kg, a teraz już 6,5 :szok:
a jakie żelazo bierzecie - mi gin polecał ascofer

Lilonka, ja po piatkowej wizycie mam zalecone żelazo - preparat tardyferon 80 mg. Mam brać 2 tabletki dziennie. Z morfologi wyszło, że mam obnizone parametry krwi, głównie hemoglobina spadła, ale nie ma jeszcze tragedii. Mam wskazanie by wprowadzić do diety więcej warzyw typu buraki, brokuły i szpinak.

reklama
Onlyone - cieszę się, że Ci się polepsza i u dzieciaczków też ok :) nie wiedziałam, że zastrzyki ze sterydów tak bolą, ale warto znieść dla dzieci - w razie czego. Trzymam kciuki, żebyś spokojnie doczekała terminu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gieniuś - i za Ciebie mocno kciuki trzymam - teraz to już na pewno doczekasz do terminu :)))

Co do butelek - dla mnie to też temat na razie z kosmosu :-D przyznam nawet, że nie zdawałam sobie sprawy, że jest taki duży wybór i taka różnica między nimi :-D:-D Ale dobrze Was czytać - wyedukowałam się :-D

Ja też mam trochę obniżoną hemoglobinę, ale mój lekarz uznaje, że jest ok i na razie nie ma co się wspomagać lekami - wystarczy dobrze jeść. No i za jego radą na razie się nie przejmuję :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry