reklama

Ciąża bliźniacza

cześć dziewczyny, ja na chwilę

Obiecuje że do każdej z Was coś skrobnę ale na razie mam masę problemów rodzinnych i najzwyczajniej nie mam czasu.

Gieniek jak ty dajesz rady na tej diecie ja jestem ciągle głodna i ostatnio podjadłam sobie słodyczy bo już miałam tak ochotę. Poza tym wydaje mi się odkąd jestem na tej diecie to mniej ruchów dzieciaczków czuję:-(, nie wiem czy to ma jakiś związek?

reklama
elunia- oj super by było,gdyby @ się uspokoiła już po porodzie,dla mnie to ona mogłaby w ogóle nie istnieć,bo raz w miesiącu przeżywałam koszmar-nie mogłam iść pierwszego dnia do szkoły ani do pracy,bo ból był niesamowity, tak jakby ktoś mi świeżą ranę posypywał solą lub kroił mnie tam na żywca a najgorsze jest to,że prawie żaden środek przeciwbólowy dostępny bez recepty na to nie działał. Lekarze podejrzewali,że mam endometriozę i że krwawią mi też guzki na innych narządach,ale na USG nic nie było widać a to CA-125 wyszło mi w normie, już nawet miałam skierowanie na laparoskopię,żeby sprawdzić,czy tam coś siedzi,ale nie poszłam...mam też macicę w silnym tyłozgięciu,więc może to wywoływało taki ból-sama nie wiem:-(

onlyone- ojoj biedactwo nie wiedziałam,że te sterydy na płucka są w formie zastrzyków i to bolących jeszcze. Fajnie,że już lepiej się czujesz i dobrze,że lekarze dali ci te sterydy,bo moi to mi nic nie dali a też już źle się czułam od 30 tygodnia i miałam regularne skurcze..ani nie dostałam nic na skurcze-tylko nospę bez recepty ani nic na płuca dla dzieci,więc dobrze,że już mam 34 tydzień za sobą a bóle mam już konkretne-takie siekacze jak podczas @.

lilonka i eevelee -ja to też mam problem z butelkami, które są dobre a które nie, kupiłam takie zestawy: Zestaw dla noworodka Suavinex Vintage - niebieski - butelki - Cały dla Mamy i różowy,ale dokupię jeszcze te tommee tippee antykolkowe,bo wydają mi się bardzo profesjonalne. Może doradzą nam coś dziewczyny, które mają już maluszki na świecie:)

Dziewczyny mam pytanie,czemu tutaj na suwaczku wyskakuje mi 35 tydzień ciąży a we wszystkich kalkulatorach wychodzi mi,że wg ostatniej @ jestem w 36 tygodniu? To ja już sama nie wiem, w którym jestem i jak liczyć wagę dzieci:-(

madmax- cześć, myślałam właśnie ostatnio o Tobie:tak: powiem Ci,że ja już też nie wyrabiam z tą dietą i podjadam słodycze-codziennie 2 kostki gorzkiej czekolady a raz zjadłam serniczek, uważam,że jest zbyt restrykcyjna, nie to że jestem jakaś bardzo głodna,ale po pierwsze dzieci nie przybierają mi na wadze a po drugie mam te ciała ketonowe rano,co oznacza,że mój organizm w nocy głoduje i zjada swoje własne zapasy tłuszczu..dziwne to jest..a ile jesz posiłków dziennie? i jakie masz wyniki cukru?u mnie co najmniej 2 razy w tygodniu odczyt jest nieprawidłowy i przekraczam normy,no i czuję jak coś jest nie tak,bo łapie mnie senność taka,że mogłabym zapaść w jakąś śpiączkę:-(

hej dziewczyny! Zaczynam was podczytywać :) U mnie dwie córy :-)! Lilonka, a Ty też z kwietniówek:tak: Mogę zapytać, czy mówili już o rozwiązaniu, czy już od razu stwierdzono cc jak u mnie? To Twoje pierwsze dzieciaczki?

Eevlee - ciezki wybor - to prawda. Ja tez zakladalam ze bede karmic cycem i zaopatrzylam sie w TT wlasnie ze wzgledu na ksztalt smoczka, ale tez kupilam dr.brown'sa. No i po urodzeniu byl cyrk... Kevin nie zlapal cyca wiec TT tez nie chcial... Lucy natomiast nie bardzo do obu rodzajow wiec szybko do sklepu i kolej na Avant i jej podpasowala ta butelka. Ale byla strasznym niejadkiem, wiec probowalismy wszystkiego oby tylko w nia wcisnac - i wyprobowalismy Kevina butelke - i tak u nas wygral Dr. Brown's.
Jedno co tylko moge doradzic - miec 2 rodzaje na start ( i to niekoniecznie, bo w razie "w" ktos podskoczy do sklepu lub apteki) i nie kupujcie duzej ilosci butelek. Tak naprawde mam po 2 but "na glowe" i to wystarczy plus mala but. na picie. I to wszystko co uzywam :) za to w szafie 6 antykolkowych TT + 6 zwyklych TT i zestaw smoczkow itd.:szok:

hej dziewczyny! Zaczynam was podczytywać :) U mnie dwie córy :-)! Lilonka, a Ty też z kwietniówek:tak: Mogę zapytać, czy mówili już o rozwiązaniu, czy już od razu stwierdzono cc jak u mnie? To Twoje pierwsze dzieciaczki?
Agus - to moje pierwsze szkrabki - strasznie wyczekiwane :-) termin mam na 21 kwietnia, ale liczmy że może uda nam się doczekać do 1 kwietnia ;-) Zuzia jest ułożona pośladkowo, a Maciek główkowo, ale o wskazaniach do cc jeszcze nikt ze mną nie rozmawiał. Myślę, że po tej aferze z bliźniaczkami Bonka raczej lekarze nie będą odmawiać cc. A tak propos mam tego samego gina prowadzącego :-)

Gieniek - u mnie powodem boli byla zbyt mala macica - dr powiedziala, ze podczas ciazy sie powiekszy i juz nie wroci do tak malych rozmiarow - no to sie niezle powiekszyla z blizniakami :-)
Co do jedzenia - dziewczyny spelniajcie wszystkie swoje zachcianki - ponoc dzieci potrzebuja tego, na co macie wlasnie ochote. Ja od 4 m-ca ciazy wypijalam po 2 l mleka dziennie :szok: a przed ciaza to czasami platki na sniadanie i oczywiscie mleko do kawy. To samo z zoltym serem - dzieci potrzebowaly wapnia a ja mialam zachcianki na ser. Podobnie ze slodyczami - ja dostawalam energii i dzieci zaczynaly szalec - takze smacznego dziewczynki:tak: a waga sie nie przejmujcie, Marcikuk jest swietnym przykladem, Shyla i ja sie dopisze, 3 tyg po porodzie i bylo tylko 2 kg na plusie.
Szkoda mi tu tylko dziewczyn z cukrzyca...
Trzymam kciuki &&&

Lilonka u mnie w 22 tygodniu było już 9 kg na plusie a apetyt wilczy :szok: i cały czas czuję głód.Słodycze pochłaniam w takich ilościach ,że aż sama się dziwię bo wcześniej tak ich nie jadłam.
Ja dodatkowego żelaza na razie nie łykam wyniki bardzo dobre - no chyba ,że na czwatkowej wizycie coś ulegnie zmianie

reklama
Elunia mi tez wlasnie tak wszyscy mowia z tym jedzeniem. I tak robie. Ostatnio cole popijam - nie duzo, ale jak mnie najdzie, to pogryzlabym za lyk coli. Normalnie nie pije zadnych gazowanych napojow, ale widocznie troche cukru potrzeba ;-)

ja juz butelka mam zakupione - po 3 male 125 na lebka z Aventu, moja siostra miala takie antykolkowe dla swojego malego, no i byl zadowolony. Mam nadzieje, ze nie bede musiala zmieniac...
wlazlam wczoraj na wage - przytylam 20 kg. wow! Ale tak jak patrze, to chyba tylko w brzuch mi poszlo :-) Rozstepow jeszcze nie mam. Oby tak dalej
gienius trzymaj sie tam! Chociaz piekny 35 tydzien juz jest!!!
Agus witamy na forum! Gratuluje 2 ksiezniczek!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry