reklama

Ciąża bliźniacza

Z tą depilacją to jakiś kosmos. Ostatnio przed wizytą spróbowałam sama i potem M stwierdził, że wyglądam tam jak po ataku kosiarki...do porodu na pewno idę do kosmetyczki na wosk, nie wiem tylko jak wydepiluje mi tył, bo na brzuchu się nie położę.
Paznokcie i w stopach i w rękach ronię u kosmetyczki. Już dowiadywałam się i u mnie w stopach mogę mieć bezbarwny, a w rękach zero. No i taki mam plan. Zastanawiam się tylko kiedy iść na tą ostateczną depilację. Ja mam tak mocne wlosy, że po tygodniu już zaczynam kłuć i to na maksa, więc muszę się wpasować:).

Teraz idę odetchnąć, bo zrobiłam dzisiaj zakupy spożywcze, ugotowałam obiad i czuję się jak po przebiegnięciu maratonu...

reklama
kurcze czuję się jak w pierwszym trzymestrze - mogła bym spać bez przerwy :shocked2:

Ja już sama obciąć paznokci nie mogę nie mówiąc o malowaniu. Co do depilacji to moje włosy się buntują i nie rosną - tylko szkoda ,że na głowie jest też ich coraz mniej :szok:

Hakima filmik prześliczny:tak:

Brzuch mnie coś pobolewa i zrobił się twardy chyba sobie nopspę zaaplikuje

Madmax ja po glukozie 75 i 2 godzinach miałam 175. Glukometr dostałam, paski do krwi i moczu musiałam wykupić (płaciłam 30%). Sprawdzam poziom 3x dziennie. Diabetyczka ustawiła mi 7 posiłków dziennie i mam zaznaczone ile i jakich węglowodanów można mi zjeść na dany posiłek-właśnie jem podwieczorek : 10 paluszków i 280 gr jabłka ze skórą :-).

A co do lakieru na paznokciach podczas narkozy to każdy szpital inaczej sobie życzy. Ogólnie chodzi o to aby widzieć kolor płytki paznokcia i nie mam znaczenia na rekach, czy na nogach.

Hakima - i ja popłakałam sobie i się pośmiałam :) A ten filmik Witaj Basiu ! on Vimeo - niby nic specjalnego - a jak bóbr się popłakałam.....ehhhh to wszystko przede mną - jakoś tak do mnie to dochodzi.... Tyle że 2ka będzie a nie jeden maluszek :)
Kretowinka - fajny brzusio :)

Ja się dzisiaj zmierzyłam - w udzie mi po 1,5 cm ubyło! Tego się nie spodziewałam - chociaż jakoś tak w spodniach się luźno zrobiło - ale myślałam że się rozciągnęły :) A obwód brzucha mam 92 cm. I każdy mi mówi że duży jak na 4mc. Ale przytyłam 1,5kg (waga z dzisiaj rano) więc chyba jest ok. Zobaczę co moja lekarka w czwartek powie :)

Kretowinka - brzuszek śliczny
Hakima - filmik boski

Chyba zaczynam wracać do świata żywych. Czuję się już dużo lepiej, co prawda do ideału jeszcze daleko, ale już widzę światełko w tunelu:-D
Dziewczyny ja mojego męża zaangażowałam to obsługi moich stópek i wychodzi mu to rewelacyjnie, a on się cieszy że jakoś może mi pomóc. Mam full obsługę - kąpiel stóp, ścieranie pięt, "obróbka" paznokci, masaż stóp i na samym końcu jeśli jest potrzeba to malowanie paznokci. Ostatnio poprawiał mi również nogi po moim goleniu bo stwierdził że odwaliłam fuchę:-D

A teraz coś z absurdów i bezczelności co niektórych lekarzy. Rzecz miała miejsce co prawda 3 lata temu, ale to nie ma znaczenia. Znajoma była w ciąży bliźniaczej i podejrzewali u niej zespół podkradania dlatego jej gin wysłał ją do lekarza do łodzi (ponoć tamten lekarz super się na tym znał), a że nie było szybkiego terminu na nfz więc poszła prywatnie. Wszystko fajnie pięknie, zrobił jej usg i kiedy przyszło do płacenie to skasował od niej podwójnie, ona na niego wielkie oczy, a on ze spokojem mówi, że przecież robił usg dwójce dzieci to kasuje podwójnie. Jak ja to usłyszałam to zdębiałam i zostałam bez słowa. Spotkałyście się kiedyś z czymś takim bo ja nie.

bojka, ja jestem z lodzi, u nas tak jest... to jest oficjalnie umieszczone w cennikach lekarzy.. myslalam ze wszedzie tak jest. prowadzenie ciazy podwojnej jest drozsze niz pojedynczej. moja ginka bierze ode mnie po staremu, bo lecze sie u niej juz od 6 lat i po procedurze wrocilam do niej, chociaz moglam zostac w klinice leczenia nieplodnosci (mieli nizsze ceny niz ona teraz).

Bojka - ja o tym nie słyszałam - ale moim zdaniem lekarz się chyba z powołaniem minął...Kasa i tylko kasa mu w głowie...To przy sześcioraczkach razy 6 by policzył????? Absurd...

Kretowinka - ja jestem w szoku:szok: Mi się to w głowie nie mieści. Mi mój gin tylko mówi, że przy bliźniakach podczas usg jest więcej zabawy bo trzeba dokładnie posprawdzać co do kogo należy.

reklama
Dziewczyny tu tez tak licza... Za doplerowskie prywatnie w Londynie £150, a za blizniaki £300. Masakra jakas. Bylam tylko raz prywatnie, fajna babeczka, jest u nas w szpitalu od szkolenia mlodych na usg, jakas specjalistka, no i powiedziala, ze policy jak za jednego... Cale szczescie, bo to sie w glowie nie miesci.
Ja z goleniem tez mam problem, ostatnio wygladalo jakbym swiniaka zarznela w lazience, tak sie pocielam, a nic nie czulam. Na nogach mi tez wlosy nie rosna jak wczesniej - wystarczy raz na tydzien. Ale ja to nie lubie byc zalezna, wiec wyginam sie jak luk indianski i sama daje rade :-)
moj m tylko z butami mi pomaga jak gdzies idziemy, ale to tak la zasady, bo sama tez dalabym rade. No ale sie upiera, chce pomoc, to niech zaklada, niech ma radoche :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry