reklama

Ciąża bliźniacza

Hakima i Onlyone wg mnie macie bardzo zgrabne brzuchy jak na blizniaki! a że tak jeszcze zapytam bo nie pamiętam :zawstydzona/y: obie macie jednojajowe?
Onlyone też najbardziej się boję tej obwisłej skóry :((( no i że nie wroce do swojej wagi :(((
ostatnio w tym programie Cichopkowej mówili, że witamina C poprawia produkcje kolagenu i dzieki temu tez skora jest bardziej jędrna i wlasnie polecali żeby brac po ciąży żeby skóra szybciej wrociła do swojej normy

Ostatnia edycja:
reklama
Onlyone i Hakima...alez macie brzusiolki fajne:D Mowia,ze najwazniejsze jest nawilzanie skory od zewnatrz i od srodka:) Ja staram sie smarowac oliwka brzuchol kazdego dnia, zdrowo sie odzywiac i pic duzo wody, ale roznie z tym bywa;) Nie zauwazylam u siebie rozstepow, ale jestem nieziemsko blada, moze dlatego... A Wy dziewczyny macie jakies rady dotyczace tego tematu? Bo tez tak sie zastanawiam ,czy wskazane jest takie codzienne ''glaskanie'' brzucha. gdzies czytalam , ze moze to podudzic macice do skurczy...sama juz nie wiem:) serdecznie pozdrawiam wszytskie mamuski:))

margaret - ja pojedyncze rozstępy miałam do 31 tc jak byłam w szpitalu, bo jeszcze się porównywałyśmy z dziewczyną co obok leżała bo ona miała ich całe mnóstwo, teraz ja mam tak samo. Moje są ciemno-fioletowe. nie będę Wam zamieszczała zdjęcia co by Was nie straszyć.

Zenia.mi - moje są dwujajowe. Przez 3 lata staraliśmy się o potomstwo, nie wychodziło, a tu nagle trafiła się podwójna owulacja :) no i złoty strzał :)

Witam dziewczyny, już kiedyś tu się witałam, czytam was, ale nie umiem się wdrożyć, ale jak mam to zrobić skoro nie pisze :-D:-D

tak więc ciąża bliźniacza się utrzymała, a bałam się, że jeden maluszek może się wchłonąć, bo też tak może być na samym początku, ale na szczęście jest wszystko ok, dziś już 10t2d.

Też bym chciała aby ktoś przewinął moją ciążę, czuję się ociężała ospała....całymi dniami leżę, oglądam telewizje i siedzę na necie....nic mi się nie chce :crazy: całkiem inaczej niż przy pierwszej ciąży...no i brzuszek tez mi się pojawił, niby na wadzę straciłam ale brzusio lekko widoczny, taki miałam jak byłam w 6 mc:-D:-D no ale co się dziwić jak teraz startuje z 10 kg na plusie:zawstydzona/y:

Hakima i Onlyone sliczne brzuszki, nie widać aby mieszkała tam dwójeczka, więc na pewno szybko powrócicie do formy po porodzie :tak:

Zenia.mi ja w pierwszej ciąży nie uzywałam żadnych maści czy kremów ujędrniających i mam może ze dwa rozstępy których praktycznie nie widać, zauważyłam(w sumie to moja siostra) dwa miesiące po porodzie :-)

Margaret ja miałam zakaz dotykania brzuszka, ale dlatego, ze w pierwszej ciąży miałam skurcze i aby ich nie nasilać miałam go nie głaskać, ale jeśli nie czujesz żadnych skurczy to myslę że można od czasu do czasu posmyrać.

no własnie dzis ogladałam preogram na temat roztepow w ciazy, i pani kosmetolog powiedziala ze kupowanie drogich kremow na roztepy jest strata pieniedzy. Mozna uzywac najtanszego kremu nawilzajacego byle by regularnie. A najlepiej wlsnie uzywac oliwki i czegos jeszcze tylko niepamietam czego :) pokazali kobiete w 29 tc i specjalne wmasowanie wslasnie jakis specyfikow, tak ja wymasowala ze jak nieposzła rodzic zaraz po programie to sukces. Bibiana zobaczysz jak zleci ciaza niewiadomo kiedy.pozdrawiam

Witaj Bibiana:) No wlasnie czuje skurcze, moze nie akurat wtedy , kiedy sie masuje, ale ogolnie mam dosc czeste skurcze. Chyba najlepiej bedzie zapytac lekarza na kolejnej wizycie:)A tak nawiasem...lekarz zdecydowal sie zmniejszyc czestotliwos wizyt z cotygodniowych , na codwutygodzniowe. Twierdzi,ze tak sie super''trzymam'', ze nie ma potrzeby mnie kontrolowac tak czesto. A ja jestem zla z tego powodu. Jesli cos by sie stalo z moimi krolewnami, nigdy bym sobie nie wybaczyla. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie jest bardzo trudno odroznic zwykly bol od bolu, ktorym powinnam sie zaczac martwic :(( Naleze do tego typu kobiet, ktore duzo toleruja, i nie sa swojego rodzaju ''drama queen''...hmmm .Ale jestem dobrej mysli, zwlaszcza kiedy wchodze na to forum i widze mnostwo przyszlych mam, ktore sa w 36 tyg. da sie? Da! :happy:

Mona duzo tez zależy od skóry i od tego jak przybieramy na wadze czy po troche czy gwałtownie wtedy penie zadne specyfiki nie pomogą bo skóra nie nadąży się rozciągnąć, ale wiadomo nie zazkodzi się smarować, a po ciąży aby pozbyć się nadmiaru skory dobrze jest ją masować, a najlepsze ponoć są te maty wibrujące.

Margaret tak najlepiej zapytac lekarza, a co do bólu na pewno rozpoznasz....ja podziwiam dziewczyny, ze tak długo wytrzymują....ale to pewnie zasługa odpoczynku.

reklama
Masz racje! Odpoczynek to podstawa. A co zrobic jak ktos jest narwany i uparty jak ja:) Zycze tobie, sobie i innym przyszlym mama, abysmy wytrwaly do 36 tyg, pozniej niech sie dzieje co chce:):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry