reklama

Ciąża bliźniacza

Nowa lista :))

1. Asiek
2. Elala
3. Pachnąca
3. Marcysiowa
3. Wiosanka
4. Palam
5. Netka
6. Maggi
7. Różyczka
8. Dominiska
9. Dytko
10. Mama
11. Zenia
12. Multimama
13. Gloriane
14. Charlottema
15. Bibiana
16. Polka
17. Gotadora
18. nik_i

Ostatnia edycja:
reklama
Eevlee - GRATULUJĘ, super że się odezwałaś bo się tu e-ciocie martwiły :-) CO do mleczka - wszyscy mówią że to kwestia nastawienia i częstego przystawiania do piersi - tak więc na pewno się uda :) Trzymajcie się zdrowo i ciepło - dawaj znać jak sobie radzicie :)

Pachnąca też tak mam ze skurczami - czasami mam ich powiedzmy z 6-7 w ciągu dnia, a czasami tak jak dzisiaj póki co żadnego... WIdać macica się powoli szykuje...tylko nie wie że cc ją czeka a nie sn :-p

Dziewczyny- widać że czerwiec będzie bardzo gorący na forum :) Co chwila nowa rozpakowana mamusia się będzie meldować. Trzeba pomyśleć o jakiejś wymianie numerów chyba....

Ja mam w domu od wczoraj wieczorem 'ciche dni' - mąż tak mnie denerwuje...wrrrrr....:crazy: Domyślam się że i ja nie jestem do rany przyłóż...ale mimo wszystko....normalnie czego nie zrobi to denerwuje... Zrzucam to na szalejące we mnie hormony...

Dziewczyny tak piszecie o tych skurczach że ja już sama nie wiem czy to moje chłopaki mi się wypinają i dlatego brzuch jest twardy czy to skurcze;/??? Opiszcie jakoś więcej te skurcze, twardy macie brzuch cały czy np tylko pośrodku ?

Maggi
- u mnie to jest nagły ból całego brzucha - trudno mi ocenić czy on twardnieje cały czy się napina...ciężko się wtedy oddycha - staram się wtedy głęboko oddychać przeponowo i po chwili przechodzi.
Widzę że zaktualizowałaś listę...Coraz wyżej jestem :szok::szok::szok:

A od jutra będę miała 3-kę z przodu na suwaczku :szok::szok::szok: ale czas leci....o matko!!!

Maggi- u mnie twardnieje cały brzuch wtedy i maluszki się nie ruszsją jak jest skurcz. Tylko macica bardzo mocno je opina i tak śmiesznie wtedy wystają :) ogólnie u mnie sam skurcz nie jest jakiś bolesny bardzo tylko raczej nirprzyjemny.

Różyczka- mój gin mówi, że jak jest nie więcej niż 10 takich skurczy dziennie to nie ma co się przejmować :)

Ja oprócz tego twardnienia brzucha mam jeszcze zwykłe skurcze podbrzusza jak na okres- i te już są bardziej bolesne. Gin mówił, że to klasyczny objaw tego, że macica i szyjka przestają już dawać radę. Moja szyjka twarda i zamknięta 23mm, ale Olga ma główkę bardzo nisko nad ujściem szyjki i cały czas ciśnie na nią.

Asiek, po cc calkowicie odstawiono mi leki na cholestaze. Przez caly czas nie mialam swedzen, ale wyniki badan mowily same za siebie. Lekarze bardzo bali sie podtrucia dzieci kwasami zolciowymi ktorych mialam duzo w surowicy krwi a tym samym obumarcia ciazy - twierdzili ze to mogl byc moment i nie dalo by sie uratowac dzieci. Bardzo ufalam lekarzom i zawsze bede polecac docentow z Bytomia.

Ty tez musisz zaufac lekarzowi i czesto monitorowac stan bobasow - ktg, przeplywy itd, stosowac odpowiednia diete.

Obecnie widze poprawe - zaczynaja ustepowac problemy z watroba, pojawia sie apetyt, znikaja popekane naczynka na skorze.
Przyjmuje teraz leki z zelazem, potasem, witaminy dla karmiacych kobiet, kwasy dha.

Eevlee - no nareszcie codzien zagladam I czekam na wiesci. Gratuluję synsiow. Silne chlopaki jak moje. Mimo wczesniactwa wszystko potrafia :))))) jeszcze raz gratuluje.

Dziewczyny wymieniajcie sie numerami bo okres oczekiwania jest dobijajacy.
Elala - jak chcesz z uk to ja wezme twoj numer i napisze dziewczynka ze dzieci juz sa.
Jakos sie nie moge odciagnac od podczytywania was mimo ze moj czas dawno juz minal. Chlopaki maja prawie pol roku :)

Eevlee dobrze, ze sie odezwalas. GRATULACJE!!! Czekamy na fotke.

Jestem na 3cim miejscu listy... :szok::szok::szok:

Ja mam migrene i wedrujacy bol zeba. Znacie jakies plukanki zeby sobie ulzyc?

Ja skurczy jako takich nie mam. Mam z czym porownywac bo raz w szpitalu mnie zlapaly.

reklama
Maggi lista jest troche przerazajaca:szok:. Eevlee - no super ze sie odezwalas. mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie. Super ze maluchy z toba I ze wszystko z nimi w porzadku. Stresu sie najadlas biedulko, ale teraz tylko te najpiekniejsze chwile przed toba. Mam adzieje ze I pokarm pojawi sie w krotce. Pachnaca jezeli chodzi o skurcze/twardnienia to mam identycznie. Genralnie bezbolesne ale bardzo nie przyjemne. troche szkoda mi brzdacow bo takie sa scisniete no ale trwa tylko kilka minut ale za to po tem brykaja sobie po calym brzusiu. Zrobilam dzis troche zakupkow. czyli juz mniej wiecej mam konieczne minimum (mam nadzieje) marcysiowa ja nie mam pojecia co mogloby pomoc na twoje dolegliwosci. Nie zapominaj ze twoje 3cie miejsce to prawie jak 2gie - czysta loteria (moj suwaczek pokazuje wiek ciazy wg rozmiaru dzieciaczkow bo wg transferu to jestem tydzien do tylu).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry