reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie trzymali 50godzin po odejściu wód bo czekali żeby wszystko było naturalnie ale i tak skończyło się na oksytocynie i znieczuleniu.Boję się,że pierwszy maluch urodzi się sn a drugi cc i weź tu wtedy dojdź do siebie,jak z każdej strony boli i ciężko się ruszyć!

reklama
Jak mąż wróci to zrobi świeże zdjęcie i pokażę.Mi też każdy mówi,że mam mały,bo ludziom się wydaje,że jak bliźniaki to brzuch ma być dwa razy większy jak w pojedyńczej ciąży,każdy się na tym oczywiście zna najlepiej.Ja też jestem zdania,że skoro z maluszkami wszystko ok to znaczy,że tak jest i nieświadczy o tym rozmiar brzucha.Bibiana a ile twoje maluchy ważą?

Bibiana jak mam być rozcięta i tu i tu to wolę od razu CC

Bibiana ty masz chyba taki brzuch jak ja w 21tc :szok:
pierwsze zdjęcie 21tc a drugie dzisiaj

21.jpgIMG_0475.jpg

Załączniki

• 21.jpg
    21.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_0475.jpg
    IMG_0475.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 58
Zenia nie no trochę większy niż Twój z 21 :-D ale dzisiejszy Twój brzusio cudowny:tak: taka piłeczka okrągła :tak:

Multimama masz rację, że każdy zna sie najlepiej na ciąży bliźniaczej, że brzuch to musi rozsadzać aby mogły sie tam dwa dzidziole pomieścić, a moje szkraby ważą Lewek 1600 i prawek 1500

Bibiana to Twoje maluszki mają chyba normalną wagę jak na ten tydzień z tego co gdzieś czytałam,a ja to tak jak pisałam nie bardzo wierzę tym pomiarom więc się nie nastawiam,że urodzą się duże albo małe,aby zdrowe:-)

Multimama wg mojego lekarza rosną prawidłowo, wage mają taką jak dzieci w pojedyńczej ciąży, ale wg szpitala są za duzi o 2 tyg :baffled: masz rację ważne aby zdrowe były, tym bardziej, ze ta waga to z pomiarów jest i może się znacznie różnić...

teraz zerknęłam w wypisy ze szpitala jak byłam z Filipem w ciąży, to w 32 tc ważył 1600, a w 36 2700, a urodził się 3600 w 40 tc czyli 1 kg w miesiąc przybierał, mam taką nadzieję, że te moje szkraby urodzą się przynajmniej 2500 :tak:

Bibiana Twoj brzuszek rzeczywiscie nie duzy ale widocznie taka Twoja uroda:-) najwazniejsze ze dzieciaczki rosna i wszystko jest ok

Zenia Twoj to podobny do mojego, musze zrobic zdjecie i wrzucic:)

Multimama to mnie nie pocieszylas bo u mnie tez jedno glowkowo a drugie posladkowo i juz myslalam ze to wskazanie do cc jest no ale to wszystko zalezy od szpitala i lekarza, jedni przy dwoch glowkowo nie chca ryzykowac i robia cc a inni namawiaja na sn, no zobaczymy jak to z nami bedzie

Gloriane super ze zalozyli Ci pesar, przynajmniej bedziesz spokojniejsza

A to moj brzuchol z dnia dzisiejszego 29t2d, niestety z widocznymi rozstepami, ktorych mimo wszystko sie nie ustrzeglam, widocznie mam to genetycznie
:baffled:20130612_161621.jpg

Załączniki

• 20130612_161621.jpg
    20130612_161621.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
reklama
Polka ale ładny, jej jak mi sie takie brzuszki podobają :tak:

A ja w pierwszej ciąży też miałam malutki brzuch, ale teraz myslałam, ze troszkę większy będzie :sorry: a rozstępów póki co brak, ale to zależy od skóry, ja mam taką rozciągliwą i nie musze się niczym smarować. ale gdybym miała to bym sie nie przejmowała, pamiatka po dzieciach by została :tak:

Do góry