reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witaj Julianna :) Jeśli Twoje usg połówkowe potwierdzi genetyczne, to będzie tak jak u mnie - dwie dziewczynki :-) A są jednojajowe czy dwu-? Już dopisuję Cię do naszej tabelki i na razie "koloruję" na różowo :)

Ineska_uk cały czas myślę o Tobie i trzymam kciuki za jutrzejszy, WIELKI DZIEŃ!!! Powodzenia kochana! Czekamy na Twoje śliczne maluchy :-)

Gotadora do października też coraz bliżej :-) Już nie mogę się doczekać kiedy ja będę na tym etapie... i mam nadzieję, że też tak dzielnie i długo wytrzymam!!!
Pozdrawiam dziewczyny!

Aktualna lista :-):

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Ineska_uk[/TD]
[TD]04.październik.13 (18 września CC)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Gotadora[/TD]
[TD]23.październik.13 (09 października)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Rachel223[/TD]
[TD]24.październik.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Flis12053[/TD]
[TD]15.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Justynia882[/TD]
[TD]29.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Paolka[/TD]
[TD]29.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Kasiamama[/TD]
[TD]30.grudzień.13 (28 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Aneszka81[/TD]
[TD]2.styczeń.14 (30 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Jjka[/TD]
[TD]5.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Jok[/TD]
[TD]6.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Napierajka[/TD]
[TD]8.styczeń.14 (20 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.
[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.
[/TD]
[TD]Julianna
[/TD]
[TD]20.marzec.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.
[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.
[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Witaj Julianna :-)

a my już po usg. I potwierdziło się moje przekonanie,że mój dr prowadzący ma lepsze usg, a te na izbie przyjęć jest takie sobie. Dziś dla pani dr wyszło,że mają po ok. 2100. tzn jeden maluszek 2069 +/- 302g, drugi 1945 +/- 284g . Najważniejsze ze rosną i wszystko dobrze :-) ciśnienie też mi się uspokoiło, a szyjki już nie badają.

Czesc dziewczyny :-)
Witam nowe mamy:)
Mam pytanko, jak jest u Was z ruchami dzieci? Tzn. czy są tak samo aktywne z kopniaczkami, bo u mnie jeden potrafi caly dzien dokazywac i okladac mnie po żebrach, a drugi tylko o okreslonych porach i czuje go slabiej. Troche sie tym martwie, tym bardziej ze w 13tyg robilismy test pappa i u tego spokojniejszego wyszlo podwyzszone ryzyko wystapienia zespolu Downa (1:190)...

Witaj julianna w naszym trójpakowym gronku!!!
Ja mam dzisiaj po południu wizytę u lekarza, ciekawa jestem jak tam maluchy przyrosły. Też się trochę niepokoiłam tym, że jeden maluszek bardzo ruchliwy, a drugi dużo spokojniejszy, ale to chyba rzeczywiście kwestia ułożenia w brzuszku. Na wszelki wypadek poproszę lekarza żeby sprawdził tego mniej ruchliwego czy wszystko z nim OK. Ja nie miałam robionych testów z krwi, tylko USG prenatalne bo mój lekarz stwierdził, że w przypadku ciąż mnogich wyniki nie są wiarygodne.
Gotadora, Ineska trzymam mocno kciuki za Was!

Jok spokojnie. Tak jak pisze Paolka to chyba zależy od ułożenia maluchów w brzuchu. Ja też jedną córeczkę czuję znacznie częściej i mocniej niż drugą. A na ostatnim usg obie były tak samo ruchliwe, więc pewnie ta druga jest po prostu gdzieś głębiej. U Ciebie jest pewnie tak samo :)

reklama
ja również jednego maluszka czuje bardziej niż drugiego, a na dodatek kazali mi ruchy liczyć, nie jest to łatwe :confused2: a niedawno mąż zauważył jak mi się brzuch rusza gdzie mała jest a ja tego nie czułam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry