reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Celina gratuluję i duzo zdrowka dla dzieciaczków.
Ah dzisiaj taki upal u nas ze nogi i rece mi strasznie puchna az bola :( nawet nie mialabym nic przeciwko gdybym wcześniej urodziła.

Zuzia mu się nie podoba, on myślał, że ja tak tylko żartowałam z tą Zuzą.

Elena, to Elena żaden skrót :-)

My już w domku, lekarz co robił dziś usg powiedział że w brzuszku są dwie córeczki :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

a_nka ale sie porobiło kiedy masz następne usg? U mnie tez w pierwszej ciąży lekarz na poczatku twierdził ze bedzie chłopak ale na połówkowym siusiak zniknąl i została fifinka :-D. Ciekawe jak bedzie u ciebie.

Ale super ciepło jest na dworze i pewnie gdybym chodziła to tez miałabym spóchnięte nogi to chyba jedyny plus leżenia.

Dziewczyny wczoraj wyszła mi opryszczka na ustach normalnie w ciągu kilku minut nie wiecie przypadkiem czym to mozna smarowac? I czy na tym etapie jest to tak samo niebezpieczne jak na początku ciąży?

witajcie :)

ja takze jestem z tych co nie moga uwierzyc ze to bliznieta.. moze jak poznam plec i uslysze bicie serduszek to cos wiecej bede przekonana.
Sarenka - ja sie doczytalam ze stosowanie kwasu foliowego przed ciaza przyczynia sie do ciaz blizniaczych i to akurat mi sie sprawdzilo. poza tym do zadnej innej kategorii nie pasuje he he..
Ty masz przynajmniej kilka bodziakow a ja kompletnie nic.. poza planami :)
Celina86 - gratulacje!! duzoooo zdrowka i sil dla calej trojki.
Paulineczka - niestety toczen ma wplyw na przebieg ciazy :(
wierze jednak, ze mam odpowiednio dostosowane leki i zarowno wyniki badan jak i rozwoj maluszkow beda prawidlowe. dzis bylam na badaniach. morfologia, mocz, AFP i mianoprzeciwcial ANA. najbardziej boje sie wyniku przeciwcial i zeby nie bylo wzrostu bialka w moczu :(
wynik przeciwcial za ok 10dni roboczych. jutro reszta wynikow a za tydzien usg.oby wszystko bylo dobrze no i mam nadzieje ze dowiemy sie plci bobaskow :)

Witaj Darunia :)

a_nka - super ze jestes w domu :) wypoczywaj. a jak sie czujesz?? a to ci niespodzianka z tymi dziewczynkami..

pozdrawiam pozostale mamusie

reklama
Iwizara ja smarowałam czosnkiem :) miałam w ciąży 2 razy opryszczkę;/ to jest niebezpieczne tylko wtedy kiedy wcześniej przed ciążą nigdy nie miałaś opryszczki
perelka u mnie też tylko stosowanie kwasu foliowego pasuje, bo brałam go przez 1,5 roku :) w rodzinie nie ma bliźniaków, nie jestem stara, nie stosowałam żadnych hormonów
a_nka to jeszcze wczesna ciąża, może się jeszcze zmienić :)

Do góry