reklama

Ciąża bliźniacza

Ja wlasnie wrocilam od lekarza okazalo sie ze nadal mam tego paciorkowca i dostalam silniejsza dawke antybiotyku
no i sie dowiedzialam ze moja cioza jest dwujajowa mialam to zapisane w karcie ale nie moglam tego rozszyfrowac wiec lekarz mi to rozszyfrowal a teraz mnie ciekawi jakiej pulci sa dzieciaczki ale mam przeczucie ze przynajmniej bedzie jedenchlopiec chociaz ja bym wolala dwoch

reklama
Nutella dobro maluszków najważniejsze, ale to wiesz. Jeszcze tydzień i będziesz po. A waga maluchów w porządku :)

Alex ale paskudztwo Ci się przyplątało. Aby szybko przeszło.

Dziewczyny a jak to jest ze współżyciem w ciąży bliźniaczej gdy przebiega ona prawidłowo, można czy nie można? Może głupie jest to pytanie, ale naczytałam się różności na ten temat i już nie wiem...

monia- mi lekarz powiedzial ze jak by nie bylo to ciaza blizniacza jest ciaza zagrozona i w 13 tyg powiedzial mi zeby juz lepiej nie wspolzyc, dla dobra dzieci..

Ja powiem szczerze,ze wogole naleze do osob bardo ostroznych i strachliwych.Zasada jest taka ze jesli ciaza przebiega prwidlowo wspozlyc mozna.Moj maz jednak rowniez sie bal i ze tak powiem pelnego wspolycia nie bylo od poczatku.Ale sa inne metody heh.W kadym razie pytalam mojego lekarza i poiwedzial mi ze w tej ciazy nie za bardzo,bo to ciaza wysokiego ryzyka.Ale troche pieszczot ze tak powiem bylo.Ale nic poza tymZreszta jak moiwam ja cykor jestem i tak samo bylo w ciazy pierwszej heheh .Ale juz teraz celibat,bo ja czuje sie nie najlepiej,J tez sie boi i boje sie troszke o skurcze wywylowane orgazmem,co by przedwczesnie nie wywolac porodu.

Ostatnia edycja:
I u nas bylo podobnie, pierwszy trymestr zakaz ze wzgledu na krwawienia, w drugim mielismy zielone swiatlo ale moze zdarzylo sie ze 3 razy, no i trzeci trymestr, skracajaca sie szyjka - szlaban. Poza tym maz bal sie o dzieciaki...

nutellka a jednak cesarka, bedzie dobrze :) oby dzieciaczki sie dobrze mialy, co do wspolzycia to pierwszy trymestr zakaz, a teraz juz luzik oby tak dalej hihi :) to oczywiscie zalezy od ciazy i od naszego sampopoczucia.

ja od poczatku przytylam 8 kg i waga pnie sie w gore, ale jakos te kg to w brzuchu mi wszystkie poszly no 6 kg w brzuch 2 kg w dupsko :)

reklama
Witajcie dziewczyny,pisze na prosbe Akosuy,mojej corki,otoz -
cesarki jeszcze jej nie zrobili,nadal jest w szpitalu.wczoraj zrobili jej usg i lekarz stwierdzil,ze nie ma zadnego zagrozenia dla dzieci,wiec mozna je jeszcze troche potrzymac.Waza po 2500 gr z tendencja zwyzkowa,czyli,ze moze to byc jednak wiecej...Najpozniej do wtorku cesarka,chyba ze nastapia skurcze ,poniewaz szyjka caly czas sie otwiera-dzis bylo ponad 2 cm. Dalszy ciag relacji jutro.Pozdrawiam :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry