reklama

Ciąża bliźniacza

Teoretycznie jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby częstszych wizyt choć wiem ze najczęściej w 3 trymestrze zwiększa się częstotliwość badań - tak co 2 - 3 tyg

reklama
Ewka_111 mam pytanie bo my w tym samym wieku ciążowym :-P liczysz już ruchy? Bo ja dostałam kartę i nie jestem pewna czy dobrze liczę bo sumuję liczbę kopnięć w ciągu pół godz i nie wiem i wychodzi mi między 30 a 40 nie wiem czy to dobrze czy źle...

Nie nie liczę. W żadnej ciąży nie liczyłam tak konkretnie. Co prawda na tym etapie to ciężko liczyć bo ruszają się mocno i gwałtownie. Najczęściej liczy się po 7 miesiącu kiedy tych ruchów jest mniej ale są bardziej konkretne. Ja jak juz to zawsze liczyłam do 10 ruchów w przeciągu godziny - godziny ich aktywności czyli z rana albo po posiłku jak się położyłam w wygodnej pozycji. Tyle że w obu ciążach pracowałam do 8 miesiąca wiec ciężko było mi liczyć :p
Jak co to poszukaj w necie może znajdziesz jakieś konkretne wskazówki ;)

U minie jest gorzej szyjki już nie ma, rozwarcie na 1 cm. Jestem na pompie z fenoterolem, Celestron na placka, antybiotyk, relenium i czekam co się będzie działo.
Niezbyt dobra wiadomość ale
Trzymaj się dzielnie. Jesteś pod dobrą opieką. Musi być wszystko dobrze. Ja też byłam na pompie przez 48h i później podłączyli jeszcze jedną i udało się wyciszyć.

Pytałam wczoraj na obchodzie czy jest szansa żebym wyszła to mam dziś się pytać lekarza. Choć czuje że mnie tu zostawią do końca. Może i lepiej bo gdyby coś zaczęło się dziać niewiadomo czy byśmy zdążyli dojechać.
Skurcze wczoraj trochę wróciły raz byłyczęściej później po dłuższym czasie ale kazały obserwować i doktórka mówiła że to normalne.
Męczą mnie bóle w lewym boku i kręgosłup doskwiera a tak jest ok. Badań żadnych nie robili więc nie wiem jak szyjka.
-----
33tc

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry