reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Drugie też ogarniemy. Jak będą takie grzeczne jak te moje[emoji3]. A tak poważnie przeraża mnie myśl że mogło by być ich więcej jak 2. Zdarzają się takie przypadki że dziewczyny po bliźniakach miały trojaczki. I teraz pytanie jak ogarnąć samemu 5 małych dzieci i jak zmieścić to do auta...[emoji12] Ale na razie bez stresu... Tako tylko luźne myśli mi po głowie krążą. Na pewno będzie jedno[emoji12]
Haha no tak domyslam sie ze rozne scenariusze juz widzisz w wyobrazni ;) ale bedzie ok. My kupilismy 7osobowe auto niedawno, chociaz nie planujemy wiecej niz 3 dzieci, ale kto wie co sie wydarzy :p w razie W zmiescilibysmy jeszcze jedne twinsy :D :p

Ja robilam pierwszy test dopiero w 35dc... i tak wiedzialam ze jestem w ciazy, to byla tylko formalnosc, tak samo jak pierwsze usg :D mialam na tyle silne objawy ze nie mialam wątpliwości...

reklama
Haha no tak domyslam sie ze rozne scenariusze juz widzisz w wyobrazni ;) ale bedzie ok. My kupilismy 7osobowe auto niedawno, chociaz nie planujemy wiecej niz 3 dzieci, ale kto wie co sie wydarzy [emoji14] w razie W zmiescilibysmy jeszcze jedne twinsy :D [emoji14]

Ja robilam pierwszy test dopiero w 35dc... i tak wiedzialam ze jestem w ciazy, to byla tylko formalnosc, tak samo jak pierwsze usg :D mialam na tyle silne objawy ze nie mialam wątpliwości...
Ja idąc na 1 USG obstawiałam bliźniaki. Jeszcze mówiłam że na pewno będzie 2 i to 2 dziewczynki. I tak było. A teraz nawet boję się głośno powiedzieć co obstawiam.... poczekam.

:D masz juz wprawe, ogarnelas blizniaczki... Pomagal Ci ktos na codzien przy nich jak byly malutkie?
Przez miesiąc byłam sama potem wróciłam do pracy a dzieci z tatą był na urlopie odkąd miały 9tyg prawie do roku. Teraz jestem sama. Także u nas tak na zmianę. Nie mamy żadnej babci czy cioci do pomocy. Ewentualnie starsza córka...

O rety, jakie tu super wiadomosci!!!!
@Heda ja Ci z serducha gratuluje! Mi test z bliźniakami wyszedł 25dc. Potem krecha tylko ciemniala.

@martynka711 ja też mam termin na październik. Wprawdzie 24 dopiero, ale w 37tc gin chce mnie rozwiązać. Bo pierwszy synek urodził się 4250g .

Wczoraj mialam wizyte, to bylo 28+2 i dziewczynka 936g a chłopiec 1169g. Zanosi się na puchniaczka :)
Ja mam paskudne żylaki w tej ciąży i cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.
Dobrze, że synek grzeczny i w miarę samodzielny, bo nie wiem jak dałabym radę.
Na szczęście szyjka trzyma, twarda, zamknięta.
U mnie już poprane i czeka na prasowanie. Torba wprawdzie nie spakowane ale wszystko w jednym miejscu :)
Czekam na drugie łóżeczko. I zostało kupić wózek. Ale zupełnie nie mogę tematu ogarnąć... :)

O rety, jakie tu super wiadomosci!!!!
@Heda ja Ci z serducha gratuluje! Mi test z bliźniakami wyszedł 25dc. Potem krecha tylko ciemniala.

@martynka711 ja też mam termin na październik. Wprawdzie 24 dopiero, ale w 37tc gin chce mnie rozwiązać. Bo pierwszy synek urodził się 4250g .

Wczoraj mialam wizyte, to bylo 28+2 i dziewczynka 936g a chłopiec 1169g. Zanosi się na puchniaczka :)
Ja mam paskudne żylaki w tej ciąży i cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.
Dobrze, że synek grzeczny i w miarę samodzielny, bo nie wiem jak dałabym radę.
Na szczęście szyjka trzyma, twarda, zamknięta.
U mnie już poprane i czeka na prasowanie. Torba wprawdzie nie spakowane ale wszystko w jednym miejscu :)
Czekam na drugie łóżeczko. I zostało kupić wózek. Ale zupełnie nie mogę tematu ogarnąć... :)
Wózek to najgorsza rzecz do ogarnięcia przy bliźniakach. Nie ma wyboru. Wszystko brzydkie i ciężkie....

Wózek to najgorsza rzecz do ogarnięcia przy bliźniakach. Nie ma wyboru. Wszystko brzydkie i ciężkie....
No właśnie! A ja po cc na drugie piętro z nim muszę...
Przeszło mi nawet przez myśl, że kupię na wiosnę od razu spacerówki a zimą to będą po balkonie "spacerować" w nosidelkach.
Naprawdę, osiwieje przez ten wózek. A jaki masz dla dziewczynek?

Przez miesiąc byłam sama potem wróciłam do pracy a dzieci z tatą był na urlopie odkąd miały 9tyg prawie do roku. Teraz jestem sama. Także u nas tak na zmianę. Nie mamy żadnej babci czy cioci do pomocy. Ewentualnie starsza córka...
Wow, no to niezle. Byly takie bezproblemowe, czy rodzice tacy zorganizowani i zaradni? :)
@zuzik85 ja wyszlam z tego samego zalozenia, kupilismy uzywany 3w1. Nawet nie pamietam jaka firma :D poznalismy na placu zabaw ojca z blizniakami, ktore wlasnie z niego wyrastaly, wzielismy namiary i umowilismy sie ze go odkupimy. Nie moja kolorystyka, zdecydowanie ciezki klamot, ale ja i tak sama nie dalabym rady wyjsc zima z blizniakami i z dwulatkiem na spacer, dlatego bedziemy balkonowac, a pozniej kupujemy lekka spacerowke na wiosne :)

reklama
No właśnie! A ja po cc na drugie piętro z nim muszę...
Przeszło mi nawet przez myśl, że kupię na wiosnę od razu spacerówki a zimą to będą po balkonie "spacerować" w nosidelkach.
Naprawdę, osiwieje przez ten wózek. A jaki masz dla dziewczynek?
Zdecydowaliśmy się na baby joggera co to mini gt. Głównie że względu na wagę. Przez miesiąc też targalam to po schodach wprawdzie na 1 piętro Ale było ok. Najpierw sama rama na dół a potem dzieci i gondolach i powrotem to samo. Sama rama ok 12 kg gondolki po 4 każda i dzidzia w środku 2 kg. Nie było źle. Gondole są dość małe i moje klocki po 4 mies z nich wyrosły. Ogólnie wózek fajny. Lekko się prowadzi i nie muszę szukać teraz spacerówki i wydawać hajsu. Jak moje koleżanki, które zdecydowały się na dorjany czy tako...

Do góry