reklama

Ciąża po 40

reklama
Zoyka aż tyłek ruszyłam po minimę bo stwierdziłam że w necie jest za mało info: gdzie TY przeczytałaś o tym lekarzu ??
Minima to taki bobvity odpowiednik Sinlaca z Nestle.
BoboVita Minima – wyjątkowy produkt dedykowany brzuszkom małych alergików! | Dla mediów | NUTRICIA Polska
a tu masz Sinlac:
Sinlac
dawałam i to i to. Ma fajna konsystencje.
A gluten wprowadzałam nieco później.

no na stronie Bobovity - " WAŻNA INFORMACJA:
BoboVita Minima nie powinna być podawana w przypadku nietolerancji glukozy, fruktozy i sacharozy, jak również alergii na białko ryżu i/lub białko chlebowca świętojańskiego.
Może stanowić samodzielny posiłek w codziennej diecie dziecka lub być częścią innego posiłku. Produkt powinien być przyjmowany pod nadzorem lekarza.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego"

BoboVita MINIMA Produkt zbożowy bezglutenowy NOWOŚĆ | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie wieczornie

Tutejsza pogoda mnie dobija!!!! Byłam z dzieciaczkami na poczcie i w przychodni i chyba z 8 razy zakładałyśmy kurtki i zdejmowałyśmy - bo albo padało, a jak nie padało to było duszno!!!
Kuba w dzień tak sobie śpi, ale wieczorem zasypia i ładnie śpi w nocy, przebudza sie tylko na chwilkę, żeby opróżnić flaszkę i śpi dalej.
Dziś przeglądnęłam torbę w większymi ciuszkami i wyprałam już te na 3-6 mies.

Majuska - to ja z moim foxikiem też bym chętnie się do Ciebie wybrała, tylko trochę daleko...

Przepraszam, że tylko tyle, ale padam na twarz.

Katrina bo ten Twój Kuba to rośnie jak na drożdzach :-) w RP wcale nie lepiej - zapowiadał się chłodek a znów zakończyło się sauną ... a kurteczkę niosłam w łapce.
Zoyka czy Twoja Jula ma jakąś nietolerancje ?? Jeśli tak to faktycznie MUSISZ jej to podawać pod nadzorem lekarza. Z tego co piszesz nie wyglada żeby Jula miała nietolerancję pokarmową więc spokojnie może jeśc ten kleik.
Poza tym ... Kubutek ma nietolerancje laktozy i mleko które pije a kóre ma tę laktozę rozwaloną na atomy jest tylko na receptę wiec gdyby ten kleik był produktem specjalnym i to byłby do kupienia tylko w aptece i to na receptę a nie w tesco i innych marketach.

Misia - nie wiem czy ma nietolerancję laktozy. Tak krótko karmiłam piersią ze mogła się nie ujawnić. Myślę jednak,że nie ma. Chciałam po prostu kaszkę bezglutenowa jej dawać żeby się nie bujać z tym mlekiem tak często. Z glutenem tez nie będę się za szybko wygłupiać choć chciałabym juz móc podawać. Che troszkę tylko mleko zagęszczać bo ona powinna jeść teraz 4x180 i raz 180 inny posiłek a jak na złość je 6 razy (moze ma taki czas i nadrabia te 2 tyg co to jadła po 3-4 razy).

Zoyka daj jej zwykły kleik ryżowy, kaszkę kukurydzianą - od tego się zaczyna i to glutenu nie posiada.
a nietolerancji laktozy nie ma - bo nie dawałąbyś jej normalnego mm tylko apteczne.

Ostatnia edycja:
Heloooł !! :)))))
Co to ja pierwsza?? A gdzie nasz najranniejszy ptaszek Ania?? Aniu wyjdź wreszcie z tej stodoły!!!! pliss:rofl2:
Pospane do 5.30, może być, a teraz idziemy znów chba na drzemkę bo się "mordka drze"
miłej i pysznej kawki :-)

Cześć :)

Druga !

No właśnie a gdzie nasza ranna Ptaszyna ? Ania - hej , hej !

Spaliśmy do 7 , ale...

w ciągu nocy wstawaliśmy na zmianę cztery razy. Nasza królewna tak się przekręcała przez sen an brzuszek ,ze klinowała się na skraju łóżeczka i nie mogła sie odturlać i podnosiła lament.

Dziewczyny.. Wasze dzieci tez z uporem maniaka przekręcają się ciągle na brzuszek ? Julka cały czas chce na brzuszku. Nie ważne ,ze jadła. Odkręca się cały dzień. A ja wiecznie ze szmatka bo oczywiście jak naciska na brzusio to się z pysia wylewa.

Kłaczek
- melduj się .

Ten kleik ryżowy albo kaszkę kukurydziana kupuje się na zwykłym stoisku czy na dziecinnym szukać ?

reklama
Cześć Pannice :-D
Wyszłam ze stodły, wypełzłam :))) ale wczoraj za nic w świecie nie mogła połączyć się z netem, krążyły burze i może dlatego a może za dużę obciążenie sieci było. Nie mam pojęcia ale łaczyłam się i żadna strona nie wchodziła po czym nie wywalało.
Dziś z rana przyjechała mama na 10 dni, odpoczywać od mojej babuni :-D Stąd też opóźnienie w witaniu się z Wami...
Nie nadrobię wszystkiego z wczorajm ale....
Misiu dbaj o Kubusia, pewnie przytargał ze żłobka chorobę chociaż tyle wirusów teraz fruwa w powietrzu. Daj znać jak się czuje.
Majuśka to masz w domu pomoc przy Paćce no i rozkrecaj pieski! Będziesz na swoim niezależna godzinowo.
Zoyka kaszki bezglutenowe są ok, ten schemat od Misi jest genialny!
Kawa!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry