reklama

Ciąża po 40

Anka mi w pierwszej kolejnosci cycki leca, teraz tez i bardzo sie z tego ciesze, bo jak wieksze to niezgrabne i bez stanika w kieckach wiazanych na szyji nie moge chodzic.
Dzis mierzylam kiecke ktora kupilam na wesele sierpniowe i jeszcze ze 3 cm zeby sie dopiac zostalo..
Dieta caly czas trzymana, rowerek zaprzestalam bo mm przylecial i nie mam kiedy ale jak poleci to musze podwojnie dac z siebie wszystko;)

reklama
Ja tam jestem zdania, że licznik przy cycu ( taki jak przy dystrybutorach paliwa) byłby nie od rzeczy.
Skąd niby mam wiedzieć, ile Maks zjada? Ostatnio dał czadu. Został z moją mamą, na 3 godziny ( jeśli wychodzę sama to staram się nie przekraczać 3 godzin). Oczywiście do ostatniej chwili przed moim wyjściem wisiał na cycu. Jak wróciłam - natychmiast zażądał cyca. A w międzyczasie moja mama wlała w niego 150 ml z butelki. Potrafi zrobić sobie przerwę na parę godzin, ale przeważnie żąda jedzenia częściej. Sądzę, że dojada - rośnie w oczach, rozwija się prawidłowo i robi się coraz cięższy. Tylko przy jego trybie jedzenia ja nawet nie mam kiedy odciągnąć tego pokarmu, a czasem by mi pasowało zostawić butelkę i pójść sobie w diabły.
Jeśli chodzi o ubrania do karmienia - staników na szczęście nigdy nie nosiłam i nie noszę nadal, natomiast w stosunku do wszystkich ubiorów obejmujących górną połowę ciała priorytet jest jeden - szybko, łatwo i dyskretnie wyjąć cyc. No więc kupa łachów przedciażowych mi się zdezaktualizowała. Tych na dolne pół też, bo niestety odwłok mi się rozrósł. Ale pracuję nad nim.

Akurat karmię trzecie moje dziecko bez gimnastyk się chudnie ja po prostu za bardzo w ciąży sobie pofolgowałam ale to nic zapasy tłuszczyku po trochu się tracą ,niedawno było do zrzucenia 15 kg jest już tylko 10. ,a cycki wcale nie są wiele większe chyba ,że napełnią się do granic pokarmem. Przy śp Zbyszku to z wagi zleciałam przy karmieniu masakrycznie ważyłam 45 kg po 6 miesiącach karmienia tak więc według mnie kilogramy to akurat nie argument.Z wiekiem jest inna przemiana materii+ niezdyscyplinowanie kulinarne i nadwaga gotowa.Kłaczku pomyśl o rozpinanej garderobie i staniku do karmienia i tą dzidzię którą nosisz pod serduszkiem karm cyckiem(no przynajmniej spróbuj).To walka przez pierwsze kilka dni według mnie warto.Jak się nie uda zawsze jest butelka:tak:Zresztą warto ciut dziecko butlą od początku ciut dokarmiać bo można w razie co zostawić pod czyjąś opiekom .Ollena Ty jesteś młoda i energiczna nie to co ja stara i babcia do tego:-);-)i Ty fajnie z wagi lecisz.Flo nie odciągaj lepiej dokarm mm,a podziwiam za brak stanika przy karmieniu ja też często bez staników się obchodzę ale nie teraz całe bluzki miałabym w mleku

Ostatnia edycja:
Cześć .

Zazdraszczam karmiącym piersią. W ciąży nie przytyłam (poza Julką ), za po ciąży..hmm...

Dziewczęta... a kaszkę z butli podaje się specjalną butlą do kaszek ? Przez naszego smoka (mamy butelki Tommee Tippee) nie chce lecieć. J zrobił w smoku dziurę ale chyba za duża bo Julce wylatuje masakrycznie.

karmienie łyżeczką jest upierdliwe. Jak długo Wam zeszło zanim dziecko nauczyło się brać z łyżeczki po ludzku i nie wypychać jeżykiem jedzenia ?

Kłaczek - i to jest dobra wiadomość. Lubię konkrety. Teraz wiadomo jak sobie wszystko zorganizować .masz trochę czasu więc można sukcesywnie wszystko popakować, przy okazji te bez 3XP wywalić :)

Hełoł
echh
bestia aktywacja także anwet popisać nie mogę :-(
Zoyka załamałaś mnie :baffled:, jakie robienie dziury !! Są specjalene smoki do KaszEk, SMoki Z Większym przepływem. np ten:
Smoczek silikonowy antykolkowy o średnim przepływie 3+ (2 szt.) | Karmienie \ Karmienie butelką \ Smoczki do butelek Karmienie \ Tommee Tippee Tommee Tippee \ Butelki i akcesoria | MamaBebe.pl
albo ten
Smoczek silikonowy do kaszki 6+ (2 szt.) | Karmienie \ Karmienie butelką \ Smoczki do butelek Karmienie \ Tommee Tippee Tommee Tippee \ Butelki i akcesoria | MamaBebe.pl
Kuba praktycznie od początku wciagał po ludzku.
Te staniki do karmienia ssa beznadziejne, gdy tylko przestałam karmić wywaliłam na śmietnik bez żalu. Żałowałam tylko że w ogóle TO kupiłam, bo zdecydowanie lepiej sprawował się miękki sportowy.
Flo ale że jak tak w ogóle bez ? ja zby lubie ładną bieliznę żeby tak bzyyyy poza tym jak się okazało u pani brafiterki :-D mam misę a nie miseczkę :-D
Ollena są specjalne biustonosze zdo takeigo fasonu sukienek :-) ,
i sorry za literówki - nie chce mi się poprawiać a Bestyja się dorwała. Uwielbia capsa.

Ostatnia edycja:
Flo, u mnie nie ma bez biusthaltera bo by mi kolo krocza wisialy. Nie ten rozmiar.
Azula, ja mimo pewnych niewygod, bylam zdecydowana karmic piersia, ale karol sie nie dal - produkcja nie nadazyla za zapotrzebowaniem. Przeciez on mi tygodniowy po 90ml sciagal modyfikowanego. Zaczelam dokarmiac, to przestal sciagac do konca i... szlag laktacje trafil, ale i tak na mieszanym troche pociagnal.
Zoyka, ma byc przynajmniej jedno P. Wiem, ogladalam.:-D Juz zredukowalam sterte niezbednych dokumentow do tych naprawde potrzebnych - nie wiem po cholere w tym siedzialy ulotki przysylane z wyciagami bankowymi np.

Smoczki do kaszek.. NIe mam. Ponacinalam te normalne i dziala.

Wykukalam wozek - bede probowala go ustrzelic o ile cena nie pojedzie w pizdu. Uzywka, ale nowy to prawie 600funtow, plus nowa gondolka 100 funtow, a tu mam uzywany w dobrym stanie (pisza ze idealny) i nie czarny ani granat... Niby gondolka czarna, ale to sie krotko uzywa...

Double Mountain Buggy | eBay

Azula, mam zamiar obejść się bez mm jak długo się da. Z wyciekami pokarmu nie mam problemu, olbrzymia paczka wkładek laktacyjnych zalega mi w szafie. A zaczęłam ściągać pokarm, bo są okoliczności kiedy niekoniecznie da się wydobyć cyc na wierzch, no i czasem muszę gdzieś wyjść bez dziecka, a on musi coś wtedy jeść!
Misia - ja tylko spojrzałam na te straszliwe cycniki z klapką i uciekłam wyjąc. To był etap, kiedy obczytana i osłuchana różności spodziewałam się legendarnych plam pokarmu na przyodziewku i nastawiałam się na noszenie stanika, żeby coś trzymało wkładki. Kupiłam dwa takie sportowe, bezszwowe... leży toto w szafie. Nie muszę i nie noszę i dobrze mi z tym. No i goły cyc się raz dwa wyłuskuje spod koszulki i wtyka w paszczę jak tylko jest potrzeba.
Kłaczku - no to trzymam kciuki za ten wózek. Ale co , czarnego nie chcesz?

Byliśmy dziś na usg stawów biodrowych. Wszystko ok, pochwalono nas za noszenie w chuście. Oczywiście żeby skłonić Maksa do współpracy musiałam sięgnąć po argument w postaci cyca - dopóki go nie przytkałam to tak wierzgał , że lekarz nie mógł w niego trafić głowicą.

misia ja wiem, ze sa staniki do takich kiecek ale ja nosze cienkie, bawelniane i sa zbawieniem w upalne dni kiedy to stanik dodatkowo grzeje:)

Flo tak w ogole na ulice bez stanika, w koszulce? Ja w koszulce nigdy, a te kiecki wiazane to trzymaja fajnie cycki.

Azula no mimo zem mloda to ta waga sie ociaga niestety i myslalam, ze bedzie tak jak po pierwszej ciazy a tu musze sie niezle natrudzic zeby chociaz 1gram spadl... dieta od porodu, slodkiego nic w pysku nie mialam i cwicze od jakiegos czasu i dzieki rowerkowi zaczelo spadac bo tak to stalo.

reklama
fajna ta fura :-D a Mój zakochał :no: wczoraj rozmawiałam z takim kolesiem (dwie córeczki 4 i 2 latka) nt spacerówek no i podrzucił mi baby merc lub bebetto a ten mi podrzucił:
http://x-lander.pl/produkty/56/xrun/
... bez komentarza zostawie...
trafi mnie :-D memu m. "kazałam" poszukać opinii nt. baby merc a on x-lander i to jeszcze run. Tylko po co run skoro on autem jeździ ?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry