reklama

Ciąża po 40

Ale gaduły wieczorne jesteście:)
Ja po prostu padłam na pysk przed 21 wczoraj:sorry:
Wczoraj mieliśmy 2 dawkę pneumokoków, potem rajdy po marketach budowlanych i marudzącą po szczepieniu Paćkę, tak więc dość...dziś nasza Mechagodzilla wstała o 4.40....wieczorem padnę z głuchym łoskotem prawdopodbni eo tej samej porze, zauważyłam, że mój organizm wieczorem wyłącza się coraz wcześniej, dostosowuje się do potfora:no:

Misia Tobie mózg wyparował podczas szukania spacerówki, a ja szukam wanny, umywalek, kibli, plytek do górnej łazienki, paneli....ba ..nawet pan od kominka zadał mi wczoraj zagadkę: jakie chce mieć kratki wentlacyjne przy kominku:szok: Powiedziałam, że takie jak większosć ludzi:-D...nie mam już zdrowia do tego, jest mi wszystko jedno w czym będziemy mieszkać:-D:-D:-D Znalazłam se płytki w LerłaM. to się okazało, że mają tylko 21 metrów, a nam terzeba 25, no i musielibyśmy czekać, aż z Chin dopłyną, a w Indiach np. moga być korki i co wtedy?? No to dawaj szukamy dalej, ja nie mam dużych wymagań, chce ładne , eleganckie białe, nie pełen połysk..myslicie że są takie???? kupa, jak na lekarstwo:sorry:..ale znalazłam w końcu w Merkurym ładne:tak: Dziś jadę ekipę od kominka wpuścić, a wieczorem wypuścić, zobaczymy co oni to tam wykombinują, zwłaszcza , że większośc rozmów byla telefonicznych, a obramówkę obudowy kominka wybierałam 30 sekund:
-pan mnie od razu prowadzi do działu trawertynów
- tu ma pani
- ten nie, ten nie...o ten, dziekuję :)

Co do spacerówek, ja kupiłam sobie zestaw Xlandera xq 2011 3 w jednym i korzytam juzjakiś czas ze spacerówki, montaż przodem lub tyłem, dużo opcji ustawienia daszka, oparcie opuszczane do leżenia lub każdego innego pochyłu, pojemny kosz, z tyłu duża dodatkowa kieszeń, rączka regulowana, bardzo zwrotny co doceniam w różnych pomniejszych sklepikach kręcąc nim między regałami, łatwy demontaż, jak się stelaż złoży to wchodzi mojemu staremu za siedzenie w aucie, (ma skodę roomster ) ja mam kombiaka to stelaż wsadzam niezłożony wogóle na pakę:tak: Póki co nie myśle o wymianie go na inną spacerówkę.

Co do pogody u nas pozwólcie, że zacytuję Kazika....i zimno i pada..i zimno i pada

reklama
Cześć :)))
Umarłam wczoraj nad porzeczkami i agrestem. Zdjąc z krzaka małe piwo, ale oczyścić potem... zeszłam totalnie z tego świata razem ze żmijką o 20.00:-D dzisiaj galaretki i kompoty i już robi mi się słabo - trzy wiadra do przerobienia z kompoty wieloowocowe... odlecę pewnie znowu wczesnym wieczorem.
Błogosławię moje dziecko za grzeczność, posadzona w bujaczku w kuchni przygląda się ciekawie wszystkiemu a potem ładnie zasypia. Niestety pada deszcz przelotnie więc niestety w wózku jej nie wystawię na podwórko. Dobrze, że jest zainteresowana wszystkim a wczoraj powiesiłam jej przed oczami kiście porzeczek i oglądała z zachwytem :-D
Wózek też musze kupić, koniecznie z osłoną na nóżki bo spacerówka którą posiadam nie ma czegoś takiego i nie wyobrażam sobie zimy bez takiego śpiworka. Drugim priorytetem jest waga max do 7 kg. Widziałam takowe wózki na allegro i muszę je sobie pooglądać na żywo bo kota w worku nie kupię. Przeznaczam na ten cel maksymalnie 400 zł i ani grosza więcej. Potem wrzucę link czegoś, co mi w miarę na zdjęciu odpowiada. Na x-landera nas nie stać :(
Poza tym cyc zawsze był u mnie bujny więc bez stanika nie da rady się poruszać a jak karmiłam miałam te z klapką i nie narzekałam. To kwestia gustu :-D byłamz nich bardzo zadowolona, ale ja lubię staniki z fiszbinami i zawsze sobie takie kupuję. Można śliczne kupić chociaż wiem, że większosć kobiet woli miękkie. Ale jak ktoś ma cyca ciężkiego to bez fiszbiny nie przejdzie a ja mam wyjątkowo zbite piersi ważące połowę mnie :-D chociaż ma to tę zaletę, że nie wyglądam jak zuluska w buszu z cyckiem do kolan :-D:-D:-D
Kawa - druga.... zapraszam :))))

Flo, nie lubie czarnych wozkow - kiepsko mi sie kojarza. Granat z reszta tez - sa smutne, a obawiam sie ze latem to sie grzeje od slonca.
Misia, w ostatecznosci padlo na te fure - kola duze, mozliwosc gondolki dla oseska i siedziska dla wiekszego i.. dosc waski.
Ollena, on sie miesci w standardowe drzwi wlasnie. City Twin nie, a ten tak - przekopalam parametry. Szukam wozka z opcja gondoli i na duzych kolach, ale 4 bo wydaje mi sie ze trzykolowce sa mniej stabilne i... wjedz tym na wysoki kraweznik, a ja nie chce bic sie z podwojnym wozkiem. Kumpeli malo sie singiel na 3 kolach nie wywrocil na malych wybojach - dziekuje. No i ten typ spelnia wymagania.
Zoyka, w ostatniej chwili jakas @ mnie przestrzelila o pare funtow.
No, nic, polujemy dalej, chyba ze cwaniak sprzedajacy sie przestrzelil i teraz wystawi aukcje drugiej szansy z moja cena maxymalna - czasem tak robia. Ide zarejestrowac Karola do GP...

No i zarejestrowalam, tylko... Powiedzialam ladnie ze ma jakies prychy na nosku, ze z jego okiem gorzej, ze bardzo kaszle i ze... sorry... (wyjelam sciage a one w smiech) ze rzezi. One zawsze maja polewke jak cos zalatwiam. No co? Jak mam w ciagu jednego poranka zapamietac tyle slowek? Grunt to sie dogadac, a one wiedza ze ja sie sama z mojego angielskiego smieje.

Ostatnia edycja:
No się wkurzyłam na maksa.Tak dziś byłam z Amelianką na tym usg stawów i wszystko w jak najlepszym porządku mam ją k łaść na brzuchu w pozycji żabki i miałam tak miałam się zgłosić na wizytę kontrolną za 2-3 miesiące.W rejestracji mówię jej że4by mnie zapisała ,a ona ,że odpłatnie:szok:.Mam sobie szukać gdzie na skierowanie są terminy.Mam to w doopie:tak:.Stawy ma zdrowe ,a ja nie mam w tej chwili ani kasy ani auta ,a autobusami za wolnym terminem to sobie nie wyobrażam by zwiedzać z dzieckiem w wózku cały górny śląsk w dodatku bilety też nie są tanie:no:.Gdyby było coś nie tak to nawet bym po ciemku siedziała ,a bym tą kasę wydobyła ale jest dobrze i szukają frajerów by z nich wydoić oto Polska właśnie:angry::wściekła/y:

Azula jak to prywatnie?? ja chodziłam tak właśnie jak Ty musisz, po 3 miesiącach powtórnie i było na NFZ , nikt nic nie dziamał??może jakąś awanturkę trzeba zrobić:no:

Kłaczku polewkę nie polewkę baby mają, ale zapewne Cie lubią, najważniejsze, że sobie świetnie radzisz :tak:

Aniu jak będziesz błogosławić Biedroneczkę za grzeczność to podeślij też troche tego błogosławieństwa do mnie na Podkarpacie:tak:

Wyszłam z kuchni na dziś definitywnie. Kompoty 20 słoików, galaretki 8 słoików, dżem będzie się smażył jeszcze dwa dni. Teraz prasowanie, ufff ale najpierw chwila oddechu.
Majuśka wysyłam Ci grzeczność i błogosławieństwo :-D do Rzeszowa. Z chęcia się podzielę, bo moja biedroneczka znowu sobie drzemie a przedtem pomagała w kuchni obierać jabłka :-D

Wózek mniej więcej taki, ale to wzór a nie rzecz którą kupię na pewno :))
Wózek spacerowy Star Bertoni mod 2012 MANUFA Łódź (2448804551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Azula jak prywatnie?! Pierwsza wizyta na NFZ, a druga juz za kaske?? Oni sie z ch...m na glowy pomieniali?? To jest jakas paranoja.
Majuska, chyba mnie lubia - ja z tych zawsze usmiechnietych i bezproblemowych.

Maly obadany i jestem w szoku... Dostal antybiotyk.:szok: Malo tego, dostal Salbutamol wziewny. Pani dr stwierdzila ze to jest infekcja, ze maly faktycznie rzezi ale to nie astma, tylko jak to u duzych dzieci, przy byle przeziebieniu pojawia sie problem z drogami oddechowymi. Prychy na nosie to zdaniem pani dr infekcja ktora sie wyprowadzila na skore. Hmm... No i zasmarkal sie a nie mial jeszcze rano kataru...
W temacie polityki prorodzinnej - leki i tuba do wziewow za free...

No witam wieczornie..Majuska,kłaczku no chyba z tym ch na głowy się pozamieniali tak właśnie jest z tym NFZ tyle i tyle limitu albo szukaj gdzie limitów nie wyczerpali bo nikt mi nie powiedział,że "państwowo" tego zrobić nie mogę tylko,że u nich w tej przychodni w tym terminie już odpłatnie.A ja nie będę całego śląska zwiedzała zwłaszcza teraz bez auta by o wolne terminy z NFZ się dowiadywać:no::wściekła/y::angry:.Tak więc myślę,że skoro stawy są prawidłowe to przy moim dalszym szerokim pieluchowaniu się nie pogorszą.Ogólnie to mam zamiar jutro okna pomyć bo pogoda dopisuje,a potem

Melduję, że jeszcze dycham :-D i tak za chwilę udam się w kierunku poduszki. Wandeczka śpi spokojnie i znowu była bardzo grzeczna :)))
Gdzie Asia, skończyła urlop i się opuszcza w obowiązkach forumowiczki :-D Basia też biedna zalatana...

reklama
hełoł z wieczora :-)
Każda ekipa się zamniena na łeb. Ładnie to oni mówią: limitują ilośc przyjęć, limitują procedury, źle je wyceniaja a potem larum... K
Kłaczku w UK i innych karajach cywilizacji zachodniej uprawia się politykę prorodzinną a w RP się o niej gada i się ją uchwala ... chcą polityke prorodziną uprawiać to niech z VATu zejdą a nie 23% bo wiedzią że dziecko MUSI mieć kupiione co sezon buty, ubrania, łózeczko !!!
M. sie zakochał w X-landerze bo u mnie to stan przewlekły... musimy sie z tym przespać :-D Ale po miesiacu uzytkowania parasolki na piankowych kółkach :baffled: wiem że MUSZĘ mieć pompowane koła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry