reklama

Ciąża po 40

Hej,
Dziewczyny a ja znowu Maclarena xlr bede chwalic pod niebiosa i na zime i na lato i na snieg i na piach na plazy;) bosko sie prowadzi (quinny buzz to pustak przy nim;) i dalabym za niego kazda kase. Zamierzam jeszcze uzyac 3 lata, bo bym odsprzedala za fajna cene. Szukajcie uzywanych, mozna taniej kupic a tak samo dobre. No i nawet 4 latek sie zmiesci bez problemu! Wózek Maclaren Techno Xlr Spacerowy - Ceneo.pl

Mnie znowu chlop wkurzyl, rodzice sie nasluchali, poprostu mam dosc tego malzenstwa i ciagle robienie ze mnie idiotki.... kiedys bylam inna, jakas pewniejsza siebie a teraz? wyc mi sie chce i tesknie za przyjaciollka ktora do Rzeszowa jak na zlosc sie przeprowadzila. Nie daleko, ale z dwojka to cala wyprawa. Nawet na noc bym pojechala ale do kawalerki, wykapac ich tam uspic to maraton bylby choc moja przyjaciolka mega pomocna i mysle, ze sama by sobie ze wszystkim poradzila. Nie wiem, przemysle, bo mimo ze przyjezdza na weekendy to mamy chwile na rozmowe i zaraz jej nie ma...

Aniu ja tez lubie staniki z fiszbinami. Zwykle bawelniane nie dla mnie, bo cyc musi fajnie wygladac :)
Podziwiam za dzemy itd. My tylko truskawkowe pochlaniamy.

klaczku zdrowka dla Karolka!

Majuska Ty to masz 3 swiaty z ta Patka! Moja wczoraj sama usnela przed 21 a wstala dzis o 10, po czym o 11 poszla spac na 1,5h.
4.30? Ona jakos wtedy na pierwsze karmienie sie budzi;) Mam nadzieje, ze Twojej sie odmieni bo to koszmar jakis!

Azula dobrze, ze bioderka ok! Ja nie robilam jeszcze usg, w ie nie ma takich wymog jesli po porodzie nic nie stwierdza. Niby sie wybieram (z P. bylam w PL) ale jakos nie czuje parcia.

reklama
hejka,

Azula - dzięki,ze mi przypomniałaś o badaniach bioderek. Wyleciało mi z głowy,ze z Julką muszę też iść.

Misia - dzięki za Zarę. Byłam dzisiaj i rzeczywiście 5 pack bodziaków niecałe 36 złotych, i leginsy boskie po 19. Szkoda,ze już nie ma sukieneczki którą upatrzyłam an chrzest ) Kto będzie Chrzestnym ? Tego jeszcze nie wiemy :D)

Anka - jesteś niezmordowana. Moja Mama tez przerabia teraz porzeczki ale zabroniłam jej robić galaretki bo ich nie cierpię. Nakazałam robić soki z porzeczek.
U nas jest problem z koprem tym do ogórków. Nie ma po prostu. Dziwne lato - mokre bardzo.

kłaczek - w UK jest opieka darmowa i leki dla dzieci chyba do 15 czy 16 roku życia są leki darmowa a dla kobiety do roku od urodzenia.

Julka dzisiaj jadł brokuły słoiczkowe. Smakowało rewelacyjnie dziecku. Cieszy mnie to.
Obleciałam Rossmanna, e.leclerca i reala i nie kupiłam tych brokułów. W ogóle mizerny wybór na po 4 miesiącu. Wkurzające to.

Majuska - Twardzielko. I tak sobie świetnie dajesz radę z budową :) Juz niedługo kominek na całą parę i będziesz z nami pisać delektując się żurawinowym piwkiem :)

Zoyka podaj strone Zary. Szukam bluzek z dlugim tutaj i w miescie nie produkuja dla 3-miesieczniakow:/
A co do kapieli to ja kapie od pierwszego dnia (moj sie boi niby) i straszna radosc mi to sprawia odkad moja tak sie cieszy:) lezy sobie swobodnie i cieszy miche wierzgajac nogami:) musicie dojsc do wprawy!

Majuska my na etapie wybierania parapetow! Trafia mnie bo juz sa klotnie i nieporozumienia a co dopiero bedzie dalej...

Olena - byłam w normalnym sklepie.

Tu masz internetowy ale guzik w tym internetowym jest ZARA Poland - Oficjalna strona internetowa

Dziewczyny - jak karmicie słoiczkowo np dajecie jakiś obiadek to potem jeszcze deserek czy albo jedno,albo drugie ? Misia Ty ostatnio pisałaś o bananie i rybce sloiczkowej - dawałaś jedno po drugiem ?

Olena - nie wiem jak podchodzisz d ciuszków z Reala ale ja dzisiaj kupiłam śliczne bawełniane bodziaki po 4,99 zł. Były ogromny wybór i naprawdę śliczne. I gładkie i z rożnymi misiami, kiciami i innymi duperelkami z przodu. Kupiłam granatowa i łososiowe z długim rękawkiem i fajne półspiochy po 8 zł ze smerfami.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka nie mam nigdzie Reala obok:/

Ale ogladam H&M i widze ze maja super rzeczy juz jesienne. Albo poczekam i sama kupie w IE albo poprosze kogos z Rzeszowa zeby mi kupil, tylko jaki rozmiar.. 2-4m czy 4-6? Bo 2-4 niektore sa na styk...
A body wlasnie mam z dlugim i w takie dni jak dzis (20st) to za duzo zeby ubrac body z dlugim i na to bluzka z dlugim a za malo zeby same body z dlugim.

Co do karmienia to od poczatku dawalam obiadek o 14 a o 17 owoce/deserek.

Ollena proszę bardzo:
Kurtki i marynarki - KOBIETA - Nowa Kolekcja - ZARA Poland
Sorry ale 1200 zł za parasolkę nie dam. Wiem, że musze miec pompowane koła, lekką na szybki spacer mam parasolkę ale nie dojadę tym zimą do bramy a cóz dopiero na spacer. Tak się mieszka w RP. Poza tym chce wjechac na krawężnik a nie wnosic wózek jak to robię teraz z parasolem.
Zoyka mało słoiczków po 4 miesiącu bo i mało taki maluch jeśc może. Dynia, marchew, jabłko, brokuły i nie pamiętam co jeszcze. Ja dawałam gruszkę :-) Ja chciałam zamówić sobie takie butki ale sie okazało że nie ma płatności przy odbiorze i sie obraziłam na zarę. A w sklepie nowa kolekcja - ale kupiłam Kubutkowi spodnie za 26 zł :-D

Olena - przy 20 stopniach za mało samo body z długim ? No co Ty. Ubieram samo body bez żadnych bluzek i do tego półśpioszki. A jak jest upał to body z krótkim i skarpetki.Na wyjście krótkie spodenki do tego body.
Teraz u nas jest ok 21 w dzień więc ubieram body , spodenki długie,skarpetki i sweterek z kapturkiem.

Misia - u nas za tydzień będzie 5 miesięcy. Poczekam chyba ze 2 tygodnie z wprowadzeniem mięska i kaszek glutenowych.

W H&M tez dzisiaj byłam. Niby same wyprzedaże ale nic w dobrej cenie nie wykukałam.

A gluten nie od 6 miesiąca ? Bo inaczej sie wprowadza jak jest na cycu dziecię (wcześniej) a na mm później.
W HM nie byłam. Kuba za dużo ubrań :-D ale i tak muszę wpaśc do tk maxxa. W smyku i na stronie smyka sa wyprzedaże ale końcówka, w 5-10-15 też. Teraz poluje na kombinezon na zimę i już :-) tylko nie wiem jaki rozmiar :-( Z mięsek od królika zacznij. Jest najbezpieczniej.
Mam pytanie do Matek Polek ... młody za miesiąc kończy rok no i me pytanie brzmi zapraszałyście na jakiś torcik czy coś w tym stylu ? czy tak przez zaskoczenie to było robione ? No bo nie wiem... jak zaproszenie to do kawiarni i tort i już... jak przez zaskoczenie to wyjedziemy :-D

Ostatnia edycja:
Misia - gluten na mm szybciej.

Wg. tego twojego (dla mnie idealny) schematu
Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - Mój Niemowlak

Może moja logika jest pokręcona,ale często zastanawiam się czy Julka jest po 4 miesiącu, w 5 miesiącu czy po 5 miesiącu będzie za tydzień. Urodziła się 22.02
5-10-15 nie lubię. Nie wiem dlaczego. Moze ten nasz taki nieprzyjazny. Smyk jest fajny ale dzisiaj ominęłam.
Jak Julka jest w białym sweterku i w kapturku to ludzie myślą ze to chłopak. Wkurza mnie to. "Bo nie ma różowego" tak uzasadniają. Julka dzisiaj miałam szare spodenki ( takie obcisłe do kolan a u góry pumpy, jakby bryczesy i biały sweterek z kapturkiem i wyglądała podobno jak chłopak. No kuźwa, toć po buzi widać z,e to laska.

reklama
ja też zawsze miałam problem :-) także niech ktoś mądrzejszy sie wypowie wg mnie po piątym :-D
Ja dałam gluten póniej bo zapomniałam manny dać ale dostawał coś z glutenem ze słoiczka.
Rozmawiałam z m. nt . urodzin Kubutka. W sobotę pójde do knajpki - takiej miłej kawiarenki i spytam o rezerwacje stolika + tort dla 10 osób +/-3 ... kawa, herbata, kawał ciasta, no może jakiś szampan i spacerkiem do domku a nie będę się stresowała. Pogadam jeszcze z laskami w pracy co one robiły tylko , że one sa rodzinne i celebrujące a ja anty :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry