reklama

Ciąża po 40

reklama
Ollena, chodzikom jako "upychadlom na dzieci" tez mowimy nieeee...:tak: Jako jeszcze jedna alternatywa zajecia dziecia jest ok. Karol ostatnio nudzi sie na playmacie, nudzi na hustawce, chwile zajmuje sie siedzac na kanapie, dobrze sie bawi "hopajac" u mnie na kolanach, ale ile mozna? Chodzik okazal sie niezla opcja kiedy potrzebowalam przygotowac obiad, kiedy musze isc do toalety itd. Zapakowanie do hustawki maly kwituje rykiem, a chodzik akceptuje. Nie bedzie w nim przetrzymywany godzinami - zupelnie nie o to chodzi. I nawet nie bedzie w nim dlugo, zalezy mi zeby uczyl sie raczkowac, ale skoro go to bawi to on ma zabnawe a ja chwile na inne zajecia.

Kłaczku wybacz mam galopadę myśli :-D ... nie rozmiar tylko KOT !!!! Pamiętasz, że jak ktokolwiek z lekarzy dowiedział się o istnieniu kota (wczęsniej dwóch) to padała pytanie: czy badała się pani w czasie ciąży na toxo, pytanie nr dwa: a dziecię było badane ?? a u Ciebie Tych kotów mnogo :-D Kuba w tym wieku uwielbiał bujaczek, zwłaszcza w kuchni gdzie bardzo sprawnie się nim przemieszczał po kaflach... teraz pacyfikuje go w foteliku do karmienia dając mu telefon zabawkę. Musze jeszcze kupić pilota albo wrzucam go do łozeczka - no i tutaj po chwili prostestu zazwyczaj zaczyna sie bawić.
Ollena białko jaja kurzego ładnie uczula.
Moja pediatra jest ... pod 60 - tkę i jest dość zachowawcza... Jak trafiłam z Kubutkiem chorym od razu wizje najgorsze ... wiem, że jest przewrażliwiona i może czasem przesadza ale mimo to jest do niej pełno luda. Nigdy nie odmawia skierowania na badania, do specjalisty i ma coś co cenie najbardziej u lekarzy - potrafi powiedzieć że czegoś nie wie, potrafi zadzwonić do wg niej mądrzejszej koleżnaki po fachu po konsultacja gdy nie jest czegoś w 101% pewna. Z białkiem mam się nie spieszyć i OK. Mam za jakiś czas - po ukończeniu roku zacząć wprowadzać produkty z laktozą i obserwować :-) a Kuba jest zwyczajnie drobny i jeszcze jest baaaaardzo ruchliwy. Próbuje chodzić tzn. bokiem o sprzętach to całkiem ładnie, sprawnie i szybko to czyni, raczkuje jak mała torpeda.

O, rany.. A ja mam ciazowe deficyty umyslowe. Powinnam byla od razu uwzglednic kota. Nie, nikt nawet sie nie zajaknal na temat badan, z reszta tu sie uwaza ze kot w kolejce zrodel zakazenia plasuje sie dosc daleko.

A bialko jaja uczula jak cholera - cale dziecinstwo mialam z tym problem.

Dzień dobry,
rodzina niemal w komplecie, jeszcze dziś przyjeżdża Maciej więc będzie ruch jak cholera i chyba chcę żeby wszyscy się wynieśli i w domu zapadła błoga cisza przerywana gaworzeniem Wandeczki. Jestem leko podmęczona zbyt dużą ilością luda więc w poniedziałek, gdy dom opustoszeje zwyczajnie będę odpoczywać :baffled:
Filip kończy dziś 13 lat, wczoraj dostał wymarzonego żółwia wraz z akwarium, żółw dostał imię Bąbel chociaż nie wiadomo jakiej on jest płci bo jest za młody. Śmieszne stworzonko pływa i skacze z półeczki na główkę do wody :-) jest wielkości zakrętki do słoika z koncentratem :))) No ale żółw był od dwóch lat tematem marzeń, więc udało mi się je w końcu ziścić.
Ollena białko kurze jest alergenne, wprowadzanie czynników alergizujących powinno odbywać się łagodnie i stopniowo u dziecka: truskawki, białko, produkty mleczne czy poduszki z pierzem. Wszystko to ma wpływ na zdrowy rozwój dziecka i lepszy chodzik niż jajecznica :-)
Misia skoro młody po powrocie do żłobka nie ryczał tzn że mu tam zwyczajnie dobrze i tylko się cieszyć. Widocznie panie tam zatrudnione naprawdę mają podejście do dzieciaczków i dbają o nie.
Miłęgo dnia wszystkim życzę :))))

hełoł deszczowa ...
M. rybkuje, Młodziak ryczy z łoża a ja mam śrubki we łbie :-D
No chyba mu dobrze w tym żłobie - nie ryczy, śpi spokojnie noc całą - dziś 12 godzin równo przespał. Teraz smętnie zawodzi ale muszę się jakoś ogarnąć.
Ollena do koszyka Ani dorzucę jeszcze cytrusy, czekoladę i orzeszki ziemne... i faktycznie lepszy chodzik niż białko kurzęcie aaa Kubutek aktywacja... obroniłam lapka.
No i pytanie: gdzie nasze dzielna Katrina i Basia ?!?!?!?! bo am zanie pokojenie.
jak widać nie na długo został lapek obronion.

Cześć także deszczowo.

Zaczynam rozumieć Majuskę. Julka tez budzi się o 3 lub 4 do jedzenia. Dzisiaj o 2:45 . My z J 10 minut gadaliśmy kto wstanie. J prosił tak żałośnie "kotuś wstań do Julki" ,ze aż mis ie go zal zrobili i wstałam. Ta aparatka leżała z głowa wbitą w ściankę łóżeczka, cała na poduszce na szerokości łóżeczka.

Aniu - żółwie to bardzo fajne i pocieszne zwierzątka. Tez kiedyś chciałam mieć. Te małe sa takie radosne i śmieszne :)

Misia - procha weź i nie męcz się.Widać ,że Kubutek dobrze się czuje w żłobku. Każdy rodzic musi dostarczać zaświadczenie ze dziecko jest zdrowe ? To skąd ta fama o tym,że od chwili wysłania dziecka do żłobka lub przedszkola zaczyna się ciągłe chorowanie ?

Zoyka sądzę, ze zwyczajnie takie zbiorowisko sprzyja wylęganiu się wszelkich infekcji i wirusów. W regulaminie jest napisane, że w przypadku nieobecności powyżej dni 5 spowodowanej chorobą mam obowiązek dostarczyć zaświadczenie od lekarza. No to dostarczyłam. Mogłam powiedziec, że wyjeżdzam na Bora Bora a nie do pediatry ale ja prawdomówna jestem.
Kuba też tak miał w pewnym momencie - budził się ok 1-2 wciągał flachę i dalej spał. Fakt, że to było irytujące. Zakupiłam mu zestaw muzyczny: cymbałki, tamburyn i kołatkę aa i flet :-D na razie walczy z tamburynem i kołatką... no ale się sam bawi w pokoju pod czujnym okiem Bazyliady :-D

No, czekolada juz byla w ilosciach "tyle co na Delicji", ale na jajeczniczke to jeszcze chwilke poczekamy. Orzeszki ziemne podobnie jak cytrusy - maja czas. Ale zeby bylo smieszniej, tu sok z mandarynek pojawia sie w sloiczkach 4+, a spotkalam sie z poleceniem HV, zeby miesiecznemu dziecku przy zaparciu podac... lyzeczke soku z pomaranczy, rozcienczonego woda.:szok:

reklama
Cuda i dziwy wypisujesz Kłaczku :-D A z drugiej storny takie dziecię greckie czy włoskie - jak jest odżywiane ? Może mali włosi dostają na lepsze trawienie łyżeczkę chianti :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry