Bry

Nie miałam wczoraj już sił wejśc na BB, Wandeczkę męczył wielki bąk i dopiero o 21.30 zasnęła uwolniwszy go z brzuszka. Nie płakała, nie krzyczała tylko zwyczajnie nie spała a że była już bardzo zmęczona to tarła oczka piąstkami i gadała przez smoczek. Dodatkowa porcja mleka rozgrzała brzuszek i zrobiło się po kłopocie. Zasnęłam minutę po niej

))
Misia zróbcie roczek w domu dla Waszej trójki. To ma być miły dzień bez traumatycznych wspomnień o zachowaniach babć i dziadków. Imprezę na resztę rodziny odwalisz po chrzcinach i jak będzie blisko terminem to połączysz z roczkiem Kubusia. Wilk syty i owca cała.
Zoyka nie czytaj w necie o chorobach bo sama zachorujesz, jak Cię to niepokoi umów się z pediatrą i zobaczysz. Google nie są najlepszym lekarzem, bo często podobne objawy oznaczają różne choroby albo ich kompletny brak.
Wandeczka zaczyna ćwiczyć powoli przewrót na boczek. Podpiera się nogami, skręca pupę i głowę i się napina

czasami podepchnę jednym palcem pupę i wtedy myk i na boczku już leży

)) Nie będę nic przyspieszać, ale jej się taka zabawa podoba więc raz na kilka dni pozwalam jej na przeturlanie się na bok z moją niewielką pomocą.
Majuśka kominka zazdraszczam, w naszej ruince też będzie ale za kilka łądnych lat gdy ogarniemy się finansowo i dokończymy podłogi. Na razie połowa domku ma wylewki betonowe a że ciężko z kasą to nie myślimy o kaflach, tylko pokoje mają panele i zasadniczo są wykończone a w łazience zrobiony jest podest z kafli na wannę, reszta przykryta wykładziną czeka na lepsze czasy. Łazienka będzie dwukolorowa więc nie musiałam od razu kupować 15 m jednolitych kafelek i podzieliłam koszty. Wymyśliłam sobie wielką przestronną łazienkę to teraz mam

))
Ciężko z kasą, wykończeniówka jest najdroższa zawsze chociaż my już mamy piękną wannę i umywalkę i panel z biczami do prysznica tylko kabiny jeszcze brak

))) Teraz trzeba uzbierać na resztę

Wczorajsze huragany w opolskim i dolnośląskim nas ominęły. Mieszkam na granicy województw, widziałam wielkie czarne chmury ale szły bokiem, jakieś 15 km ode mnie. W wiadomościach nic na razie nie mówili o zniszczeniach więc chyba zapowiadało się groźniej niż było w rzeczywistości. Powiało dośc mocno, ale wieczorem się uspokoiło. Biegałam zabezpieczając podwórze i stodołę na wszelki wypadek, sąsiad też latał jak opętany bo świat pociemnial na dwie godziny. Dziś pięknie już wychodzi słonko i będzie typowy letni dzień.
Kawka!!!

)))