reklama

Ciąża po 40

reklama
Bry:-D
Nie miałam wczoraj już sił wejśc na BB, Wandeczkę męczył wielki bąk i dopiero o 21.30 zasnęła uwolniwszy go z brzuszka. Nie płakała, nie krzyczała tylko zwyczajnie nie spała a że była już bardzo zmęczona to tarła oczka piąstkami i gadała przez smoczek. Dodatkowa porcja mleka rozgrzała brzuszek i zrobiło się po kłopocie. Zasnęłam minutę po niej:)))
Misia zróbcie roczek w domu dla Waszej trójki. To ma być miły dzień bez traumatycznych wspomnień o zachowaniach babć i dziadków. Imprezę na resztę rodziny odwalisz po chrzcinach i jak będzie blisko terminem to połączysz z roczkiem Kubusia. Wilk syty i owca cała.
Zoyka nie czytaj w necie o chorobach bo sama zachorujesz, jak Cię to niepokoi umów się z pediatrą i zobaczysz. Google nie są najlepszym lekarzem, bo często podobne objawy oznaczają różne choroby albo ich kompletny brak.
Wandeczka zaczyna ćwiczyć powoli przewrót na boczek. Podpiera się nogami, skręca pupę i głowę i się napina :-D czasami podepchnę jednym palcem pupę i wtedy myk i na boczku już leży:))) Nie będę nic przyspieszać, ale jej się taka zabawa podoba więc raz na kilka dni pozwalam jej na przeturlanie się na bok z moją niewielką pomocą.
Majuśka kominka zazdraszczam, w naszej ruince też będzie ale za kilka łądnych lat gdy ogarniemy się finansowo i dokończymy podłogi. Na razie połowa domku ma wylewki betonowe a że ciężko z kasą to nie myślimy o kaflach, tylko pokoje mają panele i zasadniczo są wykończone a w łazience zrobiony jest podest z kafli na wannę, reszta przykryta wykładziną czeka na lepsze czasy. Łazienka będzie dwukolorowa więc nie musiałam od razu kupować 15 m jednolitych kafelek i podzieliłam koszty. Wymyśliłam sobie wielką przestronną łazienkę to teraz mam :)))
Ciężko z kasą, wykończeniówka jest najdroższa zawsze chociaż my już mamy piękną wannę i umywalkę i panel z biczami do prysznica tylko kabiny jeszcze brak:)))) Teraz trzeba uzbierać na resztę :-D
Wczorajsze huragany w opolskim i dolnośląskim nas ominęły. Mieszkam na granicy województw, widziałam wielkie czarne chmury ale szły bokiem, jakieś 15 km ode mnie. W wiadomościach nic na razie nie mówili o zniszczeniach więc chyba zapowiadało się groźniej niż było w rzeczywistości. Powiało dośc mocno, ale wieczorem się uspokoiło. Biegałam zabezpieczając podwórze i stodołę na wszelki wypadek, sąsiad też latał jak opętany bo świat pociemnial na dwie godziny. Dziś pięknie już wychodzi słonko i będzie typowy letni dzień.
Kawka!!! :))))

Witam,
Moja zjadla o 7.30 i spi dalej, a my musimy wyjsc i teraz nie wiem czy dzieciecie budzic czy czekac.
Ale wczoraj ladnie usnela 2 razy sama w lozeczku, bo najpierw o 19.30, pozniej sie obudzila i lezala, cieszyla sie az usnela o 21.30 jakos. Ni to teraz spi bo odespac trzeba te wczorajsze smichy chichy ;-)

Misiu nie wiem co z ta terapia bo on uparty i pewnie zaraz mi powie, ze przeciez juz sie nie klocimy hahahaha...
Teraz dzwonie do mamy z pytaniem jak pracuje 18 sierpnia bo jest panienski a on ze przeciez ja nigdzie nie ide... a jesli chce isc to on w ta sobote idzie na dicho (nie mozemy razem bo mama w pracy).

Odkad Mii daje Bobotic (raz dziennie a nie tak jak wskazane 4 razy) to brzuch ja nie boli, jedynie baki puszcza :)

Zoyka moja tez tak robi lezac na plecach, ale wg mnie to normalne. Jak zadowolona to tak sie podnieca wlasnie;)

wpadam na Dzień Dobry ..niestety potfur pospał raptem z 15 minut więc nie mam a wiele czasu na forum ..ale nocka całaprzespana do 5.30 = luksusy:tak:

Aniu Ty mi kominka zazdraszczasz,a ja Tobie hektarów, każdy każdemu może czegoś pozazdrościć, róbcie sobie wszystko na spokojnie i tak jak chcecie, tylko nie myśl, że ogarniecie się fnansowo za parę lat, myśl, że już lada chwila, może nawet dziś, właściwie to czemu nie??:-)
Zoyka a uciekajże mi z tych forów,ale to już!!!!!:wściekła/y:Nie szukaj to nie znajdziesz;-)

Fajnie nie?
popkorn.pl_podroze-i-miejsca_223521.jpg

my już nie długo na kilka dni w Bieszczady uciekajem:tak:..czekam na ten dzień i na ten głęboki wdech powietrzem z bieszczadzkiej łąki:-)

Witajcie kochane

Zadko zagladam bo poprostu nie mam czasu brakuje mi doby na to wszystko , wyspac sie chyba juz nie wyspie nigdy przy mojej torpedzie , klaudia jeszcze nie chodzi ale raczkuje i wszedzie doslownie wszedzie jej pelno , zaczyna sama stawac tak ze mysle lada chwila zacznie chodzic , no pora najwyzsza rok juz minoł
Ostatnio bardzo goraczkowała 40 st leciałam do lekarza nic jej nie bylo wyniki tez dobre to ja juz nie wiem z kad tak wysoka goraczka , zebów tez nie widac jak te 2 wyszły tak cały czas sa i nic wiecej
Ja sama z nia walcze i w dzien i w nocy bo misiek na delegacji przyjezdza raz na 3 tygodnie albo zadziej , schudłam 8 kg nawet nie wiem kiedy

Kłaczek pozdrowienia w szczegolnosci masz od Olimpi dzwonila do mnie przedwczoraj i kazała pozdrowic i reszte dziewczyn tez

Mamuski nie ma szans zebym was doczytała nie wiem co u której sie dzieje a mysle caly czas o was i maluszkach waszych ,
Pozdrawiam was ciepło postaram sie czesciej zagladac ale czy sie uda zobaczymy

Cześć południowo :)

U nas ciąg dalszy czarnych chmur, deszczu i zimna.
Wczoraj Julka padła o 22 i spala do 8:30 ! Ufff , wyspana jestem.

Olena - Mia robi tak? : "zaczyna podciągać nóżki,jakby ruchem tłoczącym bardzo sie przy tym męczy, podobnie przed snem w łóżeczku, wpada wtedy w taki letarg,oczy jej się wywracają, wpycha pieluszkę lub cokolwiek innego, co jej wpadnie w łapki do ust, ciągnie się za śpiochy albo za bluzke, jest cala spocona i czerwona, ciemiączko bardzo pulsuje, kiedy chce ją wziąć na ręce, żeby jej przerwać, ona zaczyna sie denerwować i płacze, przeważnie po około 15 min zasypia"

http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,41,249,6373,0,onanizm-niemowlecy

Idę z tym do lekarza. Wiem, nie powinnam czytać netu ale tam opisują dokładnie to co robi Julka. Mnie to męczy, drażni i przeraża. Ma trochę zaczerwienione wejście do pochwy ale nie wiem jak wcześnie było bo nie zaglądałam.

Majuska - boskie. Teraz to mogę tylko zamknąć oczy i sobie siebie tam wyobrazić :))))))))

Zobacz załącznik 484314 Smacznego :)))

Zoyka nie, ona robi raz na jakis czas taki ruch jakby sie kurczyla, ale moze ze 2 razy to zauwazylam. Ale nic takiego co tu opisuja.. Idz do dr jak Cie to martwi choc sadze, ze ze wszystkiego wyrosnie. Patryk tez mial niby przykurcz szyji w jedna strone, kazali podkladac pieluszke i jak najczesciej w foteliku sadzac i przeszlo. Zreszta z krzywa szyja by nie chodzil;) takze i Julka wyrosnie.

Majuska
ja tez zazdroszcze kominka, u nas nie bedzie a szkoda bo uwielbiam. Do rodzicow 2 kroki wiec u nich bede przesiadywala pod kominkiem;) Na ta chwile mm pojechal te parapety zamowic.

klaczku boskich przyjaciol ma Karol!

Hełoł :-D
w końcu piątek :-)
Marzenko gratulacje z okazji pierwszego roczku dla Klaudusi :-)
Majuska pozdrów ode mnie Bieszczady :-) może nam się uda wyskoczyć we wrześniu choć na kilka dni :-)
Anko pomysł przedni ale obawiam się, że raczej nie do wykonania :baffled: chyba że się zabarykadujemy w chałupie :-D
Kłaczek ależ Karol jest już duży. Obejrzałam fotkę no i ... się zastanawiam, czy też Ci kazano zbadać czy nie ma toksoplazmozy :-D
Zoyka przestań czytać, szukać, ocipiejesz, siwych włosów Ci przybędzie. Jeśli budzi to Twój niepokój to idź i zapytaj lekarza o co chodzi a nie googlaj.
Młody był dziś pierwszy dzień w żłobie po przerwie, jakoś sobie przypomniał i wyglada że jest OK. Siedzi u siebie i gada do czegoś ... komody chyba :-D świetnie się przy tym bawiąc (piszczy co jakis czas). Oczywiście wizyta u lekarza była poranna i zaświadczenie, że jest zdrowy... Pytałam czy dawać białko jaja już (wszak 11 miesięcy już ma skończone) ale pediatra stwierdziłą że nie ma się co spieszyć i spokojnie możemy poczekac jeszcze trochę. Oczywiście Kuba uległ zważeniu :baffled:nawet nie napisze ile wazy ta waga piórkowa.
Wczoraj teść stwierdził że mamy święte dziecko :szok: bo teść sobie czytał, rozwiązywał krzyżówki a ten sie bawił. No ale teść nie wstaje do niego o 4 nad ranem i stąd te śmiałe wnioski.

reklama
A co ma rozmiarowka do toksoplazmozy? Nie, nikt nie badal. Ja mam toxo ujemna w obu mianach. Karol na 6 miesiecy wzyl 10.4kg i ma 75cm wzrostu - wydaje sie proporcjonalny.
Wsadzilam go do chodzika... Bo hustawka be, playmata be, a na rekach ile mozna... Chodzik cacy!:szok: Mlody odkryl mozliwosc przemieszczania sie w pionie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry