reklama

Ciąża po 40

Ja nie bede nic mowic o budzecie, nie planujemy i idzie fura kasy chocby na codzienne jedzenie.
Teraz w PL nawet nie chce liczyc ile kasy wydalam a staram sie ograniczac.

Klaczku matko Patryk w zyciu kielbasy nie probowal, nie mowiac o sledziach czy innych rzeczach o ktorych piszesz.. Wiem tez, ze dluuuuugo nie sprobuje.

tato pojechal po meza na lotnisko, czas sie wykapac i czekac;)

reklama
Kłaczek jak macie mech musisz go szybko tępić, posypuje się trawnik wapnem. Mech niszczy trawę i za jakiś czas będziesz chodzić po gąbce. Te 2 pi odrobisz w świetlanej przyszłosci kiedyś tam :)))
Co do chodzenia w kolcach, trawę napowietrza się tylko przy ziemi gliniastej.

Czyli mamy w ogrodzie kwasna ziemie... Dzieki, dobrze wiedziec! Musimy w takim razie poszukac wapna.
Ollena, Karolowi nie da sie nie dac jak cos jesz. Oczami Ci z gardla wyciagnie.:-D W sumie wychodze z zalozenia ze sprobowac moze wszystkiego co my jadamy, ale podstawa diety jest jego jedzenie - dostosowane do wieku.

Ostatnia edycja:
Cześć co do koszenia to my też tak co tydzień do dwóch skaszamy.Trawa rośnie jak rośnie bo są psiaki ,a zwłaszcza mastiff co zlewa moczem i wypala.A Ty Kłaczku to sadź borówki one lubią kwaśną ziemię;-)Ja dziś padam taka pogoda nie dla mnie co prawda Amelka dużo spała ale ja i tak się wyczerpałam choć prawie nic nie zrobiłam

cześć SPAMIARY :-D
nie ogarnę tego co tu popisałyście :-D
Zoyka ja kiedyś liczyłam ile kosztuje nas Kubutek ... złobek, słoiczki, pampki. mleko, kaszki, kosmetyki ... ok 1500-1600 zł miesiecznie ... w ramach polityki prorodzinnej otrzymuję od tego państwa wielkie Gie ... ostatnio stwierdziłam, ze chętnie dałabym tym Wiejskim Idiotom 504 zł netto na osobe i kazała przez rok przeżyć... Nie miesiąc - bo kiesyś był taki eksperyment ale ROK. Niech kupią ksiązki, zapłacą rachunki, kredyty, podatki, ubrania ... zorganizują swięta i wakcja, prezenty pod choinke i niech koniecznie zapłaczą za prywatny żłobek bądź przedszkole - bo dostanie się do samorządowego graniczy z cudem... a potem możemy pogadać o ich polityce prorodzinnej...
Kłaczek odważna jesteś :-D

Azula, nie taki glupi pomysl z tymi borowkami... Wzdluz plotu mam gotowa grzadke, przeciez nigdzie nie jest napisane ze musza tam byc kwiaty, moge walnac rzad borowki amerykanskiej...
Misia, czemu odwazna? Jesli nic dziecku nie jest po "probkach", to pozwalam mu probowac nastepnych dan z naszego talerza. Z reszta - jak pisalam - ciezko mu nie dac bo stoi pod nogami i drze sie to swoje "haammm".
Zeby bylo fajnie, zjadl troche kielbasy, po moze 15 minutach swoj planowy 200g homoserek (kielbasy i chleba w sumie bylo o wiele za malo na posilek), potem zaczal mi okazywac sennosc, wiec wynioslam do lozeczka, przebralam... a on syrena. Jak dziecko ma isc spac, jak nie bylo flachy grysiku? Dostal butle i poszedl spac.
Anka, co zrobic, jesli mchu jest juz duzo? Zostanie mi lyse pole po wapnowaniu?

Ostatnia edycja:
Zostanie Ci łyse pole, nie ma rady.... trzeba dosiewać trawę systematycznie i nie patrzeć na tabelki ile przypada ziarenek na metr kwadratowy. Siejesz pełną garścią i podlewasz, w ciagu 2 tygodni masz świeżą trawkę, taką trawę możesz zaraz po posianiu napowietrzyć i potem już nie ruszaj, musi się ukorzenić.
Aaaa zapomnialam! niektórzy są zwolennikami walcowania świeżo posianej trawy, ja zawsze sieję na wzruszoną ziemię i potem lekko grabiami zasypuję ziarna. Nieco dłużej czeka się na zieloną trawkę ale lepiej się ukorzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Mówiłam Anka DE naszym nadwątkowym ogrodnikiem :-D Majuska ją już zaanektowała ... także Kłaczku korzystaj póki możesz.

Staram sie! Czyli - kontynuujac - jesli zostawnie lyso, trzeba ziemie wzruszyc i posiac swieza trawke. Sianie tak jak marchewki i innych takich, tylko nie w rzadek a po prostu posypac i lekko zagrzebac? Cos jak zboze? A kiedy sie zaczyna kosic taka swiezynke? Jezukolczasty.. Zwykla trawa a takie mecyje...
Dobra - ja sie dopinam, doczytam jutro - czeka mnie latanie z kosiarka jutro, po wapno pewnie dopiero w poniedzialek sie uda bo Rajmund pracuje, ale pare dni w te czy we w te to juz chyba nie roznica.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry