• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Buraczki - właśnie ! Dobrze działają na kupiszonki. Tez dzisiaj ugotowałam z maminej działki i chcę jej jutro zrobić zupkę tylko jeszcze nie mam pojęcia jak. Kupiłam dwa skrzydełka, ale na wywarze ze skrzydełek nie można ? Majuska jak Patrycji tę zupkę gotować ?

O Olena moze wie, bo gotuje dziecku.

Pełnia ! W czasie pełni spać nie mogę . A jak to mówi mój Jaro , Julka to cała ja. Uroda, usta, oczy, mimika , zachowanie, minki. Czyli pełnia powinna na nią działać . W końcu to właśnie fazy księżyca regulują kobiecy cykl, prawda ?

Znalazłam książkę Kucharską dla niemowląt

Tylko dziwne .W schemacie z którego korzystam buraczki można po skończeniu 6 a tam jest buraczkowa po 7 miesiącu
http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/zupki/97-barszczyk-po-7-miesiacu.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Majuska pełnia napewno ma cos wspólnego zalezy jeszcze jak łozeczko jest postawione i jak głowka lezy w która strone czy do okna czy inaczej , ja zasłaniam okno jak jest pełnia i glowa tylem do okna ale kiedys Niunia bardzo odczuwała pełnie a ja z nia , a moze zeby ja tak mecza , Ja dzisiaj zauwazyłam nastepna czwórke i nawet nie wiem kiedy wyszła zadnych symptomów ani objawów , zero goraczki spanie cała noc , zero marudzenia i płaczu , róznie dzieci przechodza zabkowanie

Marzenko mam nadzieję, że to przez zęby, bo buzują wciąż tuż pod skórą dziąseł, bo jeżeli to po prostu takie jej widzimisię to strzelę se w łeb:wściekła/y: Mam pozasłąniane rolety w oknach, więc księżyc nie świeci do pokoju, ale chyba jakies "fluidy" rozsiewa:blink:

Dziewczyny musze zaopatrzyc Patrycję w jakiś obuw na spacery jesienne i potem zimowe, jak również do łazikowania po domu, bo coś czuję, że ona zanim skończy roczek zacznie chodzić. Jakie macie typy?? Misia, Marzenka, Wy już macie starsze dzieciaczki?

edit: kurcze dopiero teraz posta Zoyki zobaczyłam:sorry2:

ja gotowałam na filecie z kurczaka, tzn, kawałek tego mięsa pogotowałam, potem wylałam wywar, zalałam woda na nowo i wrzuciłam tam warzywa pokrojone w kostkę: buraka, 2 małe ziemniaczki, troche cebuli i marchewkę, jak się ugotowało, to dodałam jeszcze łyżeczkę płaską masła ( mozna oliwe z oliwek ) i ugotowane osobno żółtko z jaja i zmiksowałam blenderem , mam na 2 razy porcję z tego. ( Paćka mi tak ze 200 g zjada )

Ostatnia edycja:
Majuska jesli chodzi o buty to nie mam zadnych sa jedne jedyne ktore na nia pasuje sama je dostałam nie kupiłam jeszcze zadnych czeka mnie tez ten zakup , Niunia po domu chodzi na boso albo w Skarpetkach ona bardziej raczkuje nic chodzi a na dworze mam tylko te jedne , bardzo ciezko mi bedzie jej cos kupic dostałam dla niej tyle bucików slicznych i w zadne nie weszła ma bardzo szeroka nózke i wysokie podbicie po mnie i po chłopie, mamy szerokie kopyta
Jesli chodzi o gotowanie tez wylewałam wywar a zalewałam wrzatkiem na nowo i bardziej na parze gotowałam

No co jest, Anię wcięło na parę dni, to nie ma kto dzikim świtem na kawę spraszać :no::-)??

Jak tam nocki, wyspałyście się?? U mnie 2 pobudki, to juz znośnie i od 6 na nogach. na dzień dobry znów zafajdane łóżeczko, tzn. pampek przelany po nocce i w to zrobiona buraczana kupa, poprzemakało na różowo na świeżo wyprane i wypraowane kołderki, prześcieradełka...znowu piorę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś rano na spacerku z psami na działki "nakradłam " malin i będzie kisielek dla Paćki:-D. Chodze na te działki już od paru tygodni i widze, że się te maliny marnują, spadają z tych krzaczków, nie chce się ludziom ich zbierać, czy co?? no to sobie narwałam trochę i będziemy jeść. Kradzione nie tuczy:-D
Uśpiłam teraz bachora na drzemkę i idę pomoczyć swoje stare kości do wanny, a co:-)

A co myślicie o takich kapciach?? Niebawem będziemy sie przeprowadzać, a mam cały dół ( tam gdzie większość życia będzie się toczyć ) w płytkach, niby jest ogrzewanie podłogowe, ale chyba trzeba jakoś te małe łapki ubrać do chodzenia po płytkach....
http://soxo.pl/kapcie-soxo-frotki-z-gumowa-podeszwa-p-3731.html

Hejka! My od rana zasuw - mlody wstal jak zwykle, karmienie, ubranie, sniadanie i... pieriestrojka celem zainstalowania w sypialni kupionej wczoraj szafy. 3 drzwi, pare szuflad na dole, w 1/3 polki, sosna. Moze byc. :-)
Wczoraj bylismy na "roczku" kolegi Karola. No, lekko wstyd z mlodym miedzy ludzi. Jego "haammm" to chyba bylo slychac w Doncaster. Jedzenia bylo duzo, wiec Karol ciagle widzial cos do jedzenia, albo kogos kto jadl i on tez chcial. Nawcinalo mi sie chlopie jak leci - kurczak z grilla, kielbasa z grilla, sernik, tort, szaszlyk, owoce, znow kielbasa i w efekcie wieczorem ledwie pol flachy zmiescil - spodziewalam sie dzis rewolucji w pampersie, a tu calkiem godny urobek.

Kłaczku nie ma wybacz czekam i to pewno nie tylko ja na jakieś malutkie foto z urządzania wnętrz:tak::-).Poza tym u nas dziś festyn parafialny są takie losy każdy od razu wygrywa przy kupnie no ,a potem losowanie można wygrać fajne rzeczy telewizor,rower laptopa :-D no ale tych fajnych nagród to kilka ale jest 100% pewności ,że losowanie uczciwe więc szansa na pewno jest .Ale ja to idę kupię los bo to idzie na wakacje dla dzieciaków no ,a przede wszystkim bo zjem krupnioka i kołocza.To na razie Pa

Zoyka Majuska juz peiknie przepis napisala :-) Nie boj sie, eksperymentuj!

Majuska ryby wszelakie byleby z Chin i Wietnamu nie pochodzily, reszta cacy. Ja w IE swieze kupuje albo mrozone byleby nie z Chin;-) no i nie pange.

Azula, zrobie jak sie zainstalujemy, ale to jeszcze nie bedzie to - na razie nie malujemy scian bo po prostu nie mamy kasy, uznalam ze bardziej chce "wyjsc z kartonow". Docelowo sciany chce miec biale - faktura sosnowego drewna jest dosc urozmaicona, ale meble nie sa bardzo jasne, biel rozjasni wnetrze, a ze okna sa na ogrod, gdzie w zasadzie tonacje swiatla dyktuje trawnik, wydaje sie ze biale sciany beda wlasciwe. Na razie sciany sa brzoskwiniowe, z lampasem pod sufitem. Zupelnie nie o to mi chodzi, ale z dwoch sypialni ta miala kolor bardziej do przyjecia dla mnie na poczatek.
Karol dzis je nasz obiad - mialam inny plan, ale kiedy zapodalam nasze zarelko, maly tak sie dostawil, ze w panice dziabgalam mu widelcem ziemniaczka, mielonego kotleta i buraczki. Wcina z takim zaangazowaniem, ze nie widze powodu juz dawac mu dzis jego papki.

reklama
O Azula fajnie masz z tym festynem, ja to lubię bardzo kosztowac róznego rodzaju specjały regionalne, zresztą ogólnie lubię jeść i pić :-D Raz tylko jak mi dawano do skosztowania zgniłe mięso rekina ( przysmak Islandii ) to wymiękłam, smród straszny:no:

Kłaczku biel będzie idealna:tak:

A wiecie, że ja przeforsowałam ten fiolet w sypialni, po prostu mój chłop pewnego dnia powiedział, a weź se pomaluj na ten fiolet jak chcesz, no i będzie fiolet i szarość, jak nasz fachman pomaluje to dam Wam fotę, na razie mam już wypłytkowane 2 łazienki. Bardzo mi sie podoba jak wyszło, ale niestety nie trafiłam z kolorem elewacji, troche za ciemny mi wyszedł, no nic pozostaje sie do tego koloru przyzwyczaic i go polubieć:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry