reklama

Ciąża po 40

Zoyka ,Majuska jejku dziewczyny to moja Klaudia od malenkosci nie chciała słoiczków obiadków do tej pory nie wezmie do ust tak zaciska jak bym nie wiadomo co jej dawala , bedzie głodna a słoiczka nie tknie za chiny ludowe , nie wiem dlaczego ,

reklama
A to ciekawe Marzenko:confused: moja dzięki Bogu zeżre wszystko co jej dam:tak:, nie musze wydziwiać, szkoda, że tych zębów nie ma i nie ma jak gryźć, bo już dostawałaby o wiele więcej do jedzenia.

Ja dziś padam..opuściły mnie siły...jeszcze po obiedzie poszłyśmy z Patrycja i Kasią dop Reala kupowac zeszyty dla Kaśki do szkoły, tuż pod marketem patrzę, a Paćka łobesrana po pachy, zaglądam do koszyka pod wózkiem, a tam niet Pampersów na zmianę:szok:...no to poszłam do takiego dziecinnego w pasażu Reala i kupiłam najmniejsze opakowanie za 20 parę złotych takich majtek Pampersa na dziewczynki i myłysmy srajde w kiblu, całe zakupy niemiłosiernie marudziła, musiałam ją nosić , cudować, wróciłam jak koń po westernie i idę zaraz spac z tego wszystkiego...coś czuję straszną noc, nie dość, że dziś maruder był straszny to jeszcze pełnia jest:baffled:

Marzenko i od początku jej gotujesz sama ? Mięsko, warzywa i to wszystko sama ?

Nasze Mamy nie miały słoiczków przecież ale ja sobie nie wyobrażam tego.

Dziewczyny... w kwietniu byłam załamana rachunkiem za prąd. ne wiem jak jest u was,a le u ans przysyłają raz na pól roku i od razu trzy rachunki płatne co dwa miesiące. wtedy miałam pierwszy na 950 złotych a potem po 129 złotych. Wkurzyłam się tym pierwszym bo już Energa nei chciała rozłożyć na raty ( a kiedyś to robiła). U mnei jest wszystko na prąd. Policzyliśmy ze kuchenka elektryczna taka z 4 panikami i piekarnikiem za dużo ciągnie i przerzuciłam się na kuchenkę z indukcją . Męczyłam się na jednym palniku od tamtego czasu. W piekarniku nic nie piekłam bo używałam kombiwar elektrycznego. Z niecierpliwością oczekiwałam na rachunek za energię. Byłam pewna ze nareszcie będzie mały.
Przyszedł>do 15.10 - 1500 zł apotem w grudniu 490 i w lutym 490. Kuźwa.... Siedzimy i sie głowimy.
Wiecie do czego doszliśmy ? Podgrzewacz do butelek ! Jarek znalazł Zużycie energii elektrycznej - rachunki za prąd

Szybkie obliczanie kosztu energii elektrycznej
i wyszło ze to coś ciągnie nam 123 zł (on ma moc 345 Wat ).Czyli od marca do sierpnia wyciągnął 700 złotych .

Nic tylko w łeb sobie strzelić !

A moja bestyja padła :-D
Spotkalam się ze znajomym na kawie, po pracy doszedł do nas m. no i zjedliśmy pizze a potem poszliśmy na piwko i Mlodziak padł jak kafffka :-D
No marudził i z piffka musiałam go nieść ale daliśmy radę :-)
A teraz padam na pysia i albo się zbiorę albo dołączę do Cię Majusko.
ZOYKA ??Ile to zeżarło ????? SIEDEMSET złotych ????? szok

Ostatnia edycja:
PODGRZEWACZ?? O, mamo... Czyli co? Grzac flache w mikrofali??

Przywiozlam moje szafeczki nocne.:-) Normalnie ksiazke bede mogla polozyc na szafce, a nie na podloge zrzucac, to samo telefon, booklight... Jak pieknie. Co prawda przekonalam sie przy okazji ze sciany w sypialni naprawde musza byc biale bo inaczej lipnie to wyglada, ale sciany do wiosny/lata wytrzymaja w tym ni to lososiu ni to brzoskwini. Teraz jeszcze szafy mi brak (albo dwoch mniejszych a jednakowych) i wymarzonych lampek na szafki i bedzie mniodzio. Sie powoli wypoluje. Z szafami troche cyrk, bo wybor jak diabli, ale wszystko na wieszaki, ew. jakies szuflady ze 2-3 pod wieszakami i cala przestrzen to drazek, a my "na zwis" w zasadzie ciuchow nie mamy - jeansy, T-shirty, swetry, polary, bluzy... Lypa, panie. poczekamy, cos sie upoluje, dosc ze szafeczki cacusne - proste, sosnowe, 3 szufladki... Mniam mniam.

Patrykowi dawalam tylko czasami deserki sloiczkowe, ale to na wyjscie jakies.
Zoyka ale czemu sobie nie wyobrazasz? Moj z jednym zebem mamlal juz pulpety w sosie, ziemniaki z marchewka, maselkiem i innymi warzywami, w ogole jadl duzo tego co my, na poczatku robilam papki, miksowalam i mrozilam, jednak szybko jadl moje zupy bez przypraw, potem doszly drugie dania. Cielecine czy krolika mialam z PL, zamrozone i gotowalam na tym i miksowalam, reszte warzyw gniotlam widelcem. Zadna filozofia a wiekszosc sloiczkowych dzieci dlugo nie chce jesc normalnych dan bo nie sa przyzwyczajone.
Do mnie np. Gerber nie przemawia bo maja fabryke w Rzeszowie i to zaraz kolo drogi, spaliny i caly syf jest ladowany do sloiczkow..
Nie wiem jak w innych miastach.
Gdybym pracowala to sloiczki jak najbardziej ale siedzac w domu i tak gotuje, wiec to samo tylko bez przypraw na poczatek, mieso ze sloiczkow do zupy dodawalam jak nie mialam swojego i tyla. Ryba gotowana, ziemniaki mniej wiecej codziennie sie gotuje a jak nie to ryz itd, dla chcacego nic trudnego;-)

Zoyka od poczatku od samego poczatku jak tylko mogłam jej dawac cos innego sama gotowałam jej mniej przyprawiałam zjadala wsio co mama naszykowała a jak dalam słoiczek to jak była malutka to ja na wymioty naciagało , teraz jak jest wieksza chciałam jej dac kiedys to zaraz wypluła a reszty nie dala do ust włozyc zaciskala z calych sił i głowe we wszystkie strony wykrecała , w tej chwili Klaudusia je wszystko co my , jeszcze jej nie dawałam golonka z musztarda na to ma czas i nie daje parowek i kiełbas jakos nie mam do nich przekonania chyba dlatego ze sama za nimi nie przepadam , ale miesko kazde i duzo kocha jesc mieso , kaszki rozne na mleku kartonowym a uwielbia pic mleko z kubka lepiej jak inne napoje , trafiło mi sie wszystkozerne dziecko procz sloiczków one odpadaja z menu
Az tym pradem to masakra lepiej grzac w mikrofali
Ollena zgadzam sie z toba siedziec w domu i nie ugotowac ,nie ma takiej obcji
Misia ​ale mi narobiłas smaka ta pizza jak ja dawno czegos takiego nie jadalam łoz ty

reklama
Olena przecież Gerber nie bierze warzyw spod swojej fabryki .

Moj znajomy hoduje ziemniaki dla Farm Frites i tylko dla nich od lat. To sa ziemniaki specjalne i inne. Są pod szczególnym nadzorem. Wierzę ,ze warzywa w słoiczkach tez są szczególne , dobre, bez nawozów i innych syfów.

Poza tym tak jak pisała Misia, wywar z mięsa jest niewskazany dla malutkich dzieci.
Jak gotowałaś ziemniaki ? Dla dzieci się nie soli .Gotowałaś w takim razie osobno ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry