• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

No Anka jesteś i to z zębatą Wandzią no :tak::-) gratki.Ja ciut krócej po festynie ze względu na Amelkę los dałam znajomym bo nie mogłam czekać do losowania ale to nie o to chodzi była do wygrania w pierwszej turze np klatka dla papug.Fajnie,że nie wygrałam bo by mnie coś mogło napaść i zaku7piłabym jakieś ptaszydła ,a prócz kanarków to raczej nie chcę mieć:-D.

reklama
Misia , ale co właściwie Kubutkowi jest??
O, no to skoro już znam Twoje zdanie to te z gumą odpadają, ale misia ja mam pół szuflady takich skarpet do raczkowania, kupuję Paćce w takim dziecinnym sklepiku Mój Skarbek w pasażu w Realu, po jakieś chyba 3,5 za parę, całkiem porządne są:-D Nie pamiętam jaka to firma, jakas polska, nie mam metek już na tych skarpetach to nie sprawdzę, ale przy okazji Ci powiem;-)

Kłaczku ja wiem, że do sypialni masz już lampki upatrzone, ale wykukałam kiedyś w necie takie cóś i pomyślałam o Tobie, że są w Twoim stylu i co więcej, sama jesteś w stanie takie sobie wyczarować, więc Ci wkleję, może a nuż-widelec Ci się spodobają;-)

http://img209.imageshack.us/img209/8066/stylowiplarchitektura45.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/4736/popkornpldiyzrobtosamab.jpg

Ollena, wentylacja jest w pokojach - kratki przez sciane na wylot. W lazience chyba nie widzialam... Co do smierdzi-nie smierdzi, to w calym domu unosi sie specyficzny zapaszek, ktorego probuje sie pozbyc otwierajac wszystkie okna i rozstawiajac po domu "smierdziele" w ilosciach hurtowych.

Skarpetki do raczkowania... Hmm... Kiedys dalo sie bez nich zyc, a nie dalabym w zyciu 20zeta za pare skarpetek, z ktorych dzieciatko mi wyrosnie za chwile. Karol ma kilka par skarpet z "ABS" - chybiony pomysl bo sie trudniej buty wklada. Ktos wymyslil ze jak skarpetki sa takie same w roznych rozmiarach, to te malusie tez musza miec ABS - potrzebny maluszkowi jak kolczyk w pepku.
Zjechana jestem...

O, w morde.. Majuska, dobre to! Naprawde fajne i do wkorzystania!

Ostatnia edycja:
Majuska koncepcje są trzy :-D
1/ ciąg dalszy wirusa wymiotnego
2/ nowy wirus - trzydniówka
3/ coś sie wykluje ...
na szczęscie pije jak opetany, pampersy zasikuje tak że tylko pampki radę dają - inne przeciekają :eek:.
Zasmakował z tym kleiku ryżowym z hippa ORS 200 i 2 butle przez dzień wypija ... a dziś odmówił współpracy z obiadem, fakt byłam okropna i kupiłam mu jakiś szit zgodnie zreszta z instrukcją pediatry 4-8 miesiac, ale o ile zupkę wciągnął tak 2 danie ... biały bodziak do bielinki.

Dzień dobry, o poranku na kawę zwołuję :-D
Wandeczka w łóżku sobie gada, obudziła ją poranna kupa przed 6 rano i teraz zachwycona ogląda pluszowego misia i sprawdza jaki jest smaczny:)) Pozmieniało się jej nieco od kiedy zjada z apetytem obiadek zamiast mleka i jeżeli nic się nie rozreguluje to za już niedługi czas zaczniemy naukę siadania na nocniku :-D No tylko musi nauczyć się siedzieć samodzielnie :))
Te skarpety z ABS są fajne, ale dla dzieci które już chodzą i w domu są ciepłe podłogi. Do butków nie bardzo się nadają i zresztą to nie jest ich przeznaczenie. Poza tym jednak jestem zwolennikiem kapci z usztywnioną cholewką, gdy dzieć zaczyna chodzić już tak konkretnie.
Miłego dnia! :-D

Majuska, do ogrodu to tylko od ulicy cos musze wykombinowac i tu pomysly z ta banka np. sa bardzo ciekawe. No, samochodu to ja na rozpieprz nie mam, ale jakies dziwne urzadzenie typu taczki by sie na zlomie pewnie znalazlo. Z tylu, czyli od poludnia na razie zostaje trawnik, tylko wzdluz wschodniego plotu cos "poleci" i to chyba beda faktycznie borowki - moze nie piekne, ale smaczne.:tak: Z przodu zrobimy cos ozdobnego, tylko musze dojsc do ladu z trawnikami bo z przodu tez wiecej mchu niz trawy.
Anka_d, mam chyba podobnie jak Ty nieco konserwatywne podejscie do kindersztuby - zaczynam szukac nocniczka dla mlodego (kupala mi rznie zwykle rano i by bylo do wylapania moze) i butki tez wole sztywne, tyle ze ciezko je tu zdobyc. Jak do tej pory udalo mi sie kupic sandalki z wysoka cholewka, usztywnionym zapietkiem itd. i teraz mam dla niego trzewiczki, ale jeszcze za duze. No i na rzepy - nie lubie. Najczesciej sa tu miekkie buciki, rekordy w tym bije Clarks - te buciki sa skorkowe, cudowne i mieciutenkie, niestety rowniez wiotkie.

Hejka

Niunia moja juz kilka razy z szuflad powywalała i powkładała mój mały buszmen , wczoraj spedzilismy do pozna czas na dworze , klaudusia łazi i zbiera kapsle potem je układa na parapecie i zas maszerujemy na poszukiwanie kapsli , starszy kapslowy z niej , po 4 do jednej raczki bierze i na parapet układa taki od piwnicy przed blokiem , wieczorem tylko kapiel i spac poszla w locie spala dzisiaj do 7,30 jak na nia to bardzo długo
Aniu gratulacje dla Wandzi za zebole ze tak bezpolesnie przeszla
Misia bidulki jestescie meczycie sie dobrze ze Kubus pije duzo to mam nadzieje ze bedzie dobrze
Majuska Packa strasznie przechodzi te zebole oby wylazły w koncu i nie meczyly dziecka
a te pomysły do ogródka sliczne strasznie mi sie to spodobało , ozdoby koronkowe , to za bardzo pracochłonne sama szydełkuje i wiem ile to pracy kosztuje

hełoł ... już godzina 10 a tu dopiero jeden wpis ?
Kubuś miewa się ... upierdliwie... gania kocicę, bryka, włacza TV - pilot się znalazł i dalej obserwujemy czy coś się wykluje.
Mam dzwonić do pediatry wczesnym popołudniem.

reklama
Hejka !
Kolejny, trzeci juz raz pod rząd osrane łóżeczko rano, Paćka źle śpi, dużo sika przez to pewnie i o poranku Pampers nie przyjmuje kupska:no:

Kłaczku a może masz jakąś starą komódkę po babci do wyrzucenia:

http://img13.imageshack.us/img13/4799/popkornplarchitekturakw.jpg

Moja starsza latorośl , zła jak osa, szykuje się właśnie na rozpoczęcie roku szkolnego:-D..teraz mnie czeka 9 mieięcy porannego wysłuchiwania jej jęków:baffled:
A mi się dziś zapowiada "fryzjerski dzień " ale to dobrze, bo trochę grosza wpadnie:-) ( no i będzie co wieczorkiem na grilla wrzucić:-p bo to 2 yorczki:-D )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry